Kedim Neden Böyle Davranıyor??

TulayERTEN
TulayERTEN

196 Puan

Merhaba, Bu soruyu psikolog veterinere sormak gerektiğini biliyoruz fakat iletişime geçebileceğimiz bir veteriner bulamadık belki sizler bizlere yol gösterebilirseniz. Sorun kedimizin davranışları eşim ve ben çalıştığımız için akşam 18:00'a kadar evde yokuz eve gelince gezinirken kısık kısık miyavlıyor, canı sıkıldıgı için oyun oynuyoruz yorulunca dinlensin diye bırakıyoruz yine miyavlamaya başlıyor, balkon kapısını açıyoruz bakınmayı çok seviyor ama sürekli gözlemlemek zorundayız 2 kere balkondan düştü ve genelde akşamları otururken bana kurup üstüme atlıyor ısırıp kaçıyor bazen yandan atlıyor patileri yüzüme geldi kaç kere çiziyor ve kanatıyor, benim nasıl davranmam gerek? Neden sadece bana böyle davranıyor? Lütfen bilgilerinizi paylaşın nasıl davranacağımı şaşırdım.

3 CEVAP

merve171214
merve171214

308

Benimkiler de aynı özledikleri icin sizin onunla ilgilenmenizi istio olabilirler ben sevdigimde oyun oynadigim zaman susuyorlar. Yattigimda hemen yanima gelip uzaniolar sadece onunla ilgilenin

nirema
nirema

2312

size zarar verdiğinde mutlaka kızın. eğer oynarken ısırıyorsa oynamayı bırakın. yavruysa biraz daha haylaz olabiliyorlar zamanla durulacaktır. siz yokken oynayabileceği toptur, dişlerini kaşıması için oyuncaktır vs.. temin ederseniz biraz daha rahatlayabilir. sadece size böyle davranıyorsa sizi daha çok oyun arkadaşı olarak gördüğünden olabilir. ayrıca pencerelerinizden birine -eğer yoksa- sağlam bir tel taktırıp açık bırakabilirsiniz siz evde yokken de orada oyalanabilir. ama balkondan düşmesi de çok tehlikeli. hayati olabilir sonucu. eğer imkanınız varsa kapınıza da tel taktırmanızı öneririm. tırnaklarını keserseniz -ki uysal bi anını seçin derim- tırnaklarının keskinliği azalmış olur. siz istikrarlı davranıp yanlış hareketlerine her seferinde kızarsanız o da vazgeçecektir ancak kedi eğitimi biraz uzun sürebiliyor ama düzelecektir korkmayın :)

TulayERTEN
TulayERTEN

196

nirema teşekkürler güzel yorum için , Büyük ihtimalle beni oyun arkadaşı olarak görüyor olabilir, eşim pek fazla oynama değil daha çok sevme modunda, resmen otururken bana satışıyor :) Kızımız 1 yaşında kısırlaştırma operasyonuda geçirdi gayet sağlıklı ama işte bu kendini sevdirmeme ve sürekli ısırır modda olmasa tadından yenmeyecek.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 872 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR