Cane Corso Hakkında

Doganmakar
Doganmakar

220 Puan

Kopegim Ceviz 3 aylik disi corso , baskin karekterli , sahiplendigim yerdeki 2 yetiskin corso ile 15 gun falan gecirmis (anne baba degil) Kopegim yemek yerken ezikmis , onune yemek koyuyorum elim mamaya temas edince hirliyor 2. Seferde isiriyor sizce ne yapmaliyim ?

5 CEVAP

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Aynı şekilde devam edin, sizi daha sahibbi olarak kabul edememiş sanırım. Mamaya her zaman elinizi koyun ki sizin sahibiniz olduğunu ve dominant olduğunuzu anlasın. Ona karşı davranışlarınızda da dominant olun yoksa ileride çok büyük sıkıntılar çekersiniz.

Doganmakar
Doganmakar

220

Evet bende surekli oyle yapiyorum , yavas yavas alisicak sosyallestirebildigim kadar sosyallestiriyorum sorun olmasin diye , cok tesekkur ederim

zcerenoktay
zcerenoktay

23782

Kesinlikle sosyalleştirin. Çünkü bu tarz köpeklerin sosyalleşmeye ihtiyacı diğer köpeklerden daha fazla. Daha yumuşak bir karakteri olması kontrol etmenizi daha kolaya getirir. Yumuşak dediğim yani en azından çevresindeki dostlara karşı :)

mhmdmln
mhmdmln

245

Öncelikle köpekler hakkında tecrüben yoksa asla bir cane corso almamalıydın Çünkü bu köpek ırkı baskın bir ruha sahip seni bir lider olarak daha kabul etmemiş dolaştırmaya çıkarken Kapıdan ilk sen sonra köpek çıksın yemek yerken yemeği sık sık önünden al ve yüksek bir yere koy ve bir kaç dakika beklet sonra yemeğini al ve yeniden yemesini Sağla bunu sık sık yap ve köpek sen istediğinde yiyecek istediğinde yemeği bırakacak hale gelir köpek bunu kabullenirse eğer seni zamanla lideri olarak kabul eder

zeynosece
zeynosece

2898

Benim de bir cane corso kızım var. 8 aylık. Mamasını sizden kıskanıyor. Biraz sert uyarılar vermelisiniz. Kızıp mamasını kaldırın. Sizi asla ısırmamalı. Isırdığı zaman canını yakmalısınız. Bu yip davranışları şimdiden bıraktıramazsanız, liderliğinizi kabul ettiremezseniz ilerde önünü alamazsınız. Benim kızım şu an 8. ayına yeni girdi ve 50 kilo. Böyle cüsseli devasa ırklarda ipleri elinize almak çok büyük önem teşkil ediyor. İlerde daha korkunç olaylar yaşamak istemiyorsanız bu söylediklerimi dikkate alın derim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1449 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR