Yavru Kediye Tuvalet Eğitimi

ilknrdaisy
ilknrdaisy

12806 Puan

Merhabalar 10 mayıs tarihinde yavru bir kedi buldum sokaktan, veterinerin dediğine göre en fazla 40 günlükmuş, aldım eve getirdim kedimlede alıştı her şey hoş güzel ama tek ve en büyük sorun TUVALET! Kumunu koydum her şeyini ayarladım ama 2 haftadır kesinlikle kumu kullanmıyor önüne neresi gelirse kakasını cisini yapiyor bi de buna basarak evin icinde dolasiyor, annem artık cinnet gevirmek uzere, surekli alistirmaya calisiyoruz ama kumu bir turlu kabul etmiyor. Lütfen bize bir yol gösterin gerćekten zor durumdayiz


5 CEVAP

Badems
Badems

12123

Kum kabı yeterince geniş olmalı, bari orda bulaştırmaısn çünkü yapıyorlar :) İnce taneli kum kullanın, Pisipisi en iyisi diyebilirim. Arada poposunu zeytinyağlı pamukla silin, küçük olduğu için öğrenememişte olabilir. Kumu iyice koklatın. Alın kuma koyun, kaçıcaktır tekrar alın inatla onu kuma koyun. Patilerini alıp kazıyormuşcasına hareket ettirin kumda. Boş boş gezinirken bile alın kuma koyun. 3 hafta önce sahiplendirdiğim yavruyu 1 günde bu şekilde alıştırdım. Tuvaletini yaptığı yerleri deterjan ve sirkeli suyla iyice temizleyin oralara bir daha yapmasın.

simge
simge

2456

Merhabalar ben evde kedi beslemiş değilm ama duyduğuma göre kedi daha alisamamistir kedinizi kucağınıza alın kumuna götürün ve patilerini hafifçe sürtün ki bilebilsin eğer yine olmiyosa belkide kumunu sevmemiş olabilir oda olmazsa biveterinere götürün ama veteriner bişi yapamaz onu siz alıştıalısnız..

simge
simge

2456

Bu arada kediniz çok tatlıymış☺

dilekttgn
dilekttgn

423

Önce kedinizin kullanacağı yeri belirleyin. Sonra yarım saat arayla götürüp bölgesini koklamasını falan sağlayın. Ben balkona kapatıyordum 5-10 dk.bir yada iki defa yaparsa başka bir yere yapacağını sanmam. Tabi bir süre yine de çiş yapıp yapmadığını kontrol edip siz götürün.

rnt
rnt

5741

Merhaba. Kediniz daha yavru olduğu için ince yani yumuşak taneli bir kum kullanın. Asla kristal olmasın hem patilerini tahriş eder hem de çok sağlıklı değil alışamaz. Önce patilerini tutun ve kumu kazımasına yardımcı olun. O kaçsa bile siz sık sık gün içerisinde bu işlemi tekrar edin. İç güdüsel olarak kendi kumunu eşelemeye başladığı an tuvalet alışkanlığını da kazanmış olacaktır. Bir de tüm evinizi amonyaksız temizleyici ile silin. Bu kedinizin daha önce tuvaletini yaptığı yerlere tekrar yapmasını önleyecektir. Kum kabını sabit bir yerde tutun ve onu sık sık oraya doğru oyunlar yoluyla götürün. Kolay gelsin..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1181 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR