Mama Konusunda Yardımlarınızı Bekliyorum :')

faruksolak
faruksolak

241 Puan

Yaklaşık 4 aylık siyam kedim var. Herşey çok güzel fakat inanılmaz bi' şekilde tüy döküyor. Çözümün mama seçiminde olduğunu biliyorum ve sizden yardımlarınızı bekliyorum. Tüy dökme problemini en aza indirgeyecek en kaliteli mama hangisidir ?

7 CEVAP

Badems
Badems

12123

Mama etkilemez, eğer whiskas goody kadar kötü mamalar kullanmıyorsanız. Ben Royal Canin kullanıyorum, Pro Plan'da kullandım hala da dökülüyor, kedinin cinsiyle alakalı bir şey. Takviye gıda verebilirsiniz vitaminler veya tabletler gibi.

rnt
rnt

5741

Merhaba kedilerin tüy dökme sorunu B ve E vitaminin eksikliğinden kaynaklanmaktadır. Kedinizin tüy döktüğü gibi zamanla tüy yumağı problemi de oluşacaktır. Kediniz 6 aylık olana kadar tüy dökmesi çok normal bebeklik tüylerini atıyor çünkü. Ayrıca tavuk içeren mamalar bazı kedi ırklarında tüy dökümünü hızlandırıyor. Haftada iki kez normal günlerde, mevsim geçişlerinde de her gün kedinizi tarayabilirsiniz. Beaphar Multi Vitamin Paste vitamin takviyesi olarak, Gimcat Malt Soft Extra Tüy Yumağı Attıran Kedi Macunu ise yutulan tüy yumaklarının sindirilmesine ve dışkı yoluyla rahatlıkla atılmasına yardımcı olur. Zaten 4 aylık bir kedi 1 yaşa kadar kitten mama tüketeceği için Royal Canin Kitten ya da Fitmin Kitten gibi mamalar kullanabilirsiniz. (tahılsız mama)

Gsima
Gsima

2747

b12 vitamini ve mineral vermelisiniz

DilekEcem
DilekEcem

275

Ben yavru kedilerime royal canin veriyorum

Tarcinn
Tarcinn

2701

Bende royal canin kitten kullanıyordum ama veterinerimiz tüyleri için balıklı mama önerdi, La Vital'in Somonlu mamasını kullanıyorum şuanda. Bir üst kalite Marka olarak; Hills, Orijen, Acana önerebilirim, Ben tercihimi La Vital'den yana yaptım ama memnunum :)

Badems
Badems

12123

4 aylık kedi için Acana ve Orijen türevinde mamalar kullanmayın. Yüksek protein içerirler, şu an gelişme çağındalar ve ağır gelir. Kitten mama kullanmanız gerekiyor. Gelişimini tamamladığı ve "kısırlaşmadığı" sürece Acana, Orijen kullanabilirsiniz. Çünkü kısır kedi maması yok bu iki mamada, taş ve idrar yollarında çok probleme sebep oluyorlar.

tunagurdal
tunagurdal

905

Kedilerimde balık yağı kullandım. Ciddi oranda tüy dökülmesinde azalma oldu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 979 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR