Köpeğime Nasıl Eğitim Verebilirim ?

Daha önce çok kopek baktım lakin hiç yavru alıp büyütüp eğitmedim şimdi 50 gunluk bi Golden im var onu nasıl egitebilirim ? Otur derken eliml hafif belini tutup oturuyorum elimi isiriyor pek ilgili değil

7 CEVAP

tubanur
tubanur

120464

5 aydan önce her şey unutulmaz, sadece sonuç alamazsınız. Az da olsa eğitimlere başlayarak zemin hazırlayabilirsiniz. Fakat söylediğim gibi; sonuç beklemeyin. Özellikle tuvalet eğitimi konusunda. Kaslarını kontrol edebilmesi lazım tuvalet eğitimi için. Sizin yavrunuz ise 50 günlük. 1 yaşına bastığında ara sıra yanlış yere yapma durumu da biter, net sonuç alırsınız.

rnt
rnt

5741

Merhaba. Aslında sanılanın aksine hangi ırk olursa olsun tüm köpek cinslerinde eve aldığınız anda tuvalet ve ev içi eğitimler hemen başlanmalıdır. Çünkü ne kadar zaman kaybederseniz evcil dostunuz başına buyruk hareket etmeye başlayacak ve eğitilmesi zor olacaktır. Kemirme davranışları da buna dahil. Ödül tabanlı eğitim verirseniz faydasını görürsünüz. Otur komutunu öğretmeden önce dediğim gibi eve ve size alışması en azından aranızda güven bağının oluşması için ev içi temel eğitimlere başlayın derim ben. Bunu yaparken de ödül mamaları kullanmayı ihmal etmeyin.

5 aydan önce herşey unutulur diyolar

semihcanakci
semihcanakci

1760

ödül mamaları çok işe yarıyor ve asıl önemli nokta onları severek ve kızmadan eğitmek. yaşı ilerlediğinde eğitim verirken kızarsanız oldukça geri tepebilir. o yüzden sakin ve anlayışlı olmanız çok büyük bir etkendir.

GLZR
GLZR

279

ödül mamaları bu durumlarda çok işe yarıyor. komutlarınızı uyguladığı zaman ona aşırı sevgi gösterin zamanla tüm komutları öğrenir.

buddyy
buddyy

835

siz siz olun kopeginizi yemek yemeden once egitim verin, cok fayda gorurursunuz ,

Alynacpn
Alynacpn

1834

benim de golden cinsi bir yavrum var bugün tam 50.günü yaklaşık bir hafta önce geldi bize ve ben eve geldiğinde salonun ve koridorun hemen hemen hepsini gazeteyle kapladım tuvaletini falan onların üstüne yaptı şuan sadece bir bölümde gazete kağıtları var ve tuvaletini gazeteye yapıyor. fakat sizinki de daha çok küçük olduğu için ara sıra kaçamakları olacaktır çünkü yaklaşık 1 yaşına kadar anca oturuyor tuvalet eğitimi. Ama şimdiden bir zemin hazırlamaya başlarsanız ileride çok daha rahat edersiniz ben gazeteyle bir sonuç aldım ve gayet memnunum tavye ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1365 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79902 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR