Köpeğim Az Havlıyor

Sed72
Sed72

625 Puan

Merhaba 4 aylık bir yavru köpeğim var kangal a benzeyen iri bir köpeğ cinsi adını tam olarak bilmiyorum.3 aya yakındır benimle ve çok fazla havlamıyor çok sakin bir köpek sadece bir sorun olduğunda ara sıra oda biyerini ezdiğinde filan.Bahçeye biri girse hırsız filan öylece kalıyor.Dün denemek için köpeğimin hiç görmediği bir arkadaşımı getirdim ben dışardan izliyorum köpeğim beni görmüyor arkadaşım içeri girdi köpek havlamadı öylece kaldı normalde ilk kez gördüğü bir insana havlaması lazım.Arkadaşım yaklaşdı bunda yine tepki yok neyse arkaşım kuyruğuna filan dokundu sinirlendirmekçin bi ara hırladı arkadaşım durunca oda durdu sakin oturuyor arkadaşım biraz daha üzerine gidince kaçtı nasıl dah hırçın cesur yapa bilirim köpeğimi.

10 CEVAP

Badems
Badems

12123

Siz kopegi sizi hirsizdan korumasi icin mi sahiplendiniz ? Ayrica psikolojik sorunlariniz var sanirim, kopegimi nasil hircinlastirabilirim ne demek ya ? Yazik bu hayvanlar kimlerin elinde. Hayvani olur olmadik sinirlendirmeyin birak huzurlu kalsin .

tubanur
tubanur

120464

Lütfen her köpeği genelleme yaparak tanımlamayın artık. Her birinin karakteri farklı. Üstelik henüz yavru olduğunu söylüyorsunuz. Zamanla koruma içgüdüsü ortaya çıkacaktır zaten.

Sed72
Sed72

625

mstezel hırçın lafından dolayı üzür dilerim azeriyim türkçe hırçın lafını tam anlamını bilmediğim için kullandım.Hırçın derken daha cesur demek istedim çok ürkek büyemesini istemiyorum.Ve köpeğime çok iyi baktığıma emin ola bilirsiniz.Köpeği sinirlendirmekdeki amacım daha doğrusu arkadaşımın sinirlendirmesindeki amacım köpeğin tanımadığı bir kişiye vereceyi tepkiyi öğrenmekdi.
Bu sahiplendiğim,baktığım ilk köpek burayada o yüzden yazdım bu normal bişey mi öğrenmeye yani köpeğin ürkek olmasını daha küçük bu yüzden mi büyüyünce düzelir mi veya normal bişey diğil de bakımında dikkat etmem geren konuların olabilir. Bu ikilemin cevabını öğrenmek istedim.

Badems
Badems

12123

Yavru kopegin sinirinden bir sey beklemeyin, su an herseyi oyun zanneder. Buyumesini bekleyin, zaten dogasi geregi yeterince sinirli de olacaktir, koruma icgudusu de olacaktir. Kangala benziyor demissiniz, buyuyunce de sakin kalmasini isteyecek simdiki hallerini arayacaksiniz. Yavru oldugu icin cok beklentiniz olmasin, buyuyunce beklentilerinizi karsilayacaktir.

Alparslan88
Alparslan88

1020

Kardeşim o tür köpekler doğası gereği zaten korumacıdır daha doğrusu diğer köpeklere nazaran daha fazla korumacıdır ama ona bu bahçenin korumasının onda olduğunu hissettirmek lazım ben senin yerinde olsam günde iki defa tasmasıyla bahçeyi tamamen dolaştır benim gibi biriysen gezdirirken insanla konuştuğun gibi konuşabilirsin:) bu arada Kangal'lar zaten çok havlamazlar :)

Sed72
Sed72

625

Aynen yapıyorum günde en az 1 vaktim olunca 2-3 kere gezdiriyorum ve konuşuyorumda bazen dertleşdiğim bile oluyor:)
Aynen katılıyorum büyüyünce korumacı olacakrır diye düşünüyorum zaten babasınıda gördüm dev gibi bişey ayıya benziyor:)
Bide çevremdekiler köpeği henüz sokakda gezdirme 6 aylık olunca gezdir diyor öyle mi yapayım yoksa bi sakıncazı yok gezdiriyim mi şimdi.Bu arada şimdi 4 aylık.

Badems
Badems

12123

Bence gezdirmenizde sakinca yok herkes gezdiriyor zaten

Alparslan88
Alparslan88

1020

6 aylık kısmını herhalde çok insan görürse tam manasıyla bekçilik yapamazlar diye söylemiş olabilirler ama dolaşmasında sıkıntı yok tabi hem kendine daha çok güveni olur

semihcanakci
semihcanakci

1760

bende 9 aylık king charles sahibiyim ve normalde köpeğim hiç havlamıyor pek korumacı bir köpek olduğuda söylenemez. fakat geçen gün tadilat için işçiler yukarı çıktığında ne içeri soktu ne yanına yaklaştırdı. yavrum alışmış sabah sabah bizi görmeye, göremeyince kıyameti kopardı tabi ama sonra ben çıkış sakinleştirdim. kısacası bekleyin az daha büyüsün.

Sed72
Sed72

625

Bence de sakınca yok 1 ay sonra tam anlamıyla gezdiririm ama şimdilik sabahlar gezdiriyorum saat 6 da filan kendim koşuyorun spor yapmış oluyorum oda gezmiş oluyor sokaktada çok az adam olduğundan o saatlerde dikkati dağılmıyor doğrudan beni takip ediyor.
Arparslan88 aynen çok insan öyle diyor 6 ayına kadar çok fazla insan görmesin diyorlar.Ama o kadarda vahşi olmasını istemem sadece koruma içgüdüsü gelişsin istiyorum oda büyüyünce büyük ihtimalle olur.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1580 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR