Köpek Barınakları

oezdemirseda
oezdemirseda

1603 Puan

Merhaba arkadaşlar,
Oturduğum semtte bir köpek yavruladı ve şuan 9 tane minik yavru var. Hayvanseverler yuva yaptı ve hepimiz günlük yemek veriyoruz ama sorun şu ki yuvaları yol kenarı (E-5). Henüz yavrular ayaklanmadı ama bir aya koşmaya başlayacaklar ve yola çıkabilirler ya da çocuklardan zarar görebilirler. İstanbul' da onları alabilecek bir dernek, kuruluş var mı? Ya da sahiplenmek isteyen çıkar mı? Anneleri cins bir köpek ama cinsini bilmiyorum yavruların hepsi de anne gibi. Lütfen emin olmasanız da bilgileriniz paylaşın. Belki böylece bu yavrulara birşey olmadan güvenli bir alan bulabilirim.

11 CEVAP

Badems
Badems

12123

Barınakları aklınızdan çıkarın nolur. Sokakta kalması daha hayırlı onlar için. Haysev'e mail atın, herkese de aynı şeyi söylüyorum ama çözüm olabiliyor bazen. Mail adresleri : [email protected]. İletişim bilgilerinizi, yavruların fotoğraflarını falan ekleyin. Belki bahçeli bir yerde bakabilecek birileri çıkar. Onun dışında ulaşılabilecek bazı hesaplar var instagram üzerinden sanırım, onlar da yayınlıyor ilanları.

tubanur
tubanur

120464

Sitede sahiplendirmek adına yuva arayanlar kısmında ilan verebilirsiniz. İstanbul'da yaşamıyorum pek bilgim yok ama barınaklar ne kadar iyi olabilir ki?

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

aslında ilan verip sahiplendirmekten ziyade anneleri ile büyüyebilecekleri bir ortam istiyorum. Ben aylık mama vereceğim 15kg ama yer yok. Yedi kule hayvan barınağında meral hanımın çok duyarlı olduğunu duydum. Barınakların durumu hakkında bilgim var bahsettiğiniz sitelerden çok hayvan sahiplendirdim ama bu defa sahiplenilmesinden ziyade bu hayvanlara sahip çıkacak bir kurum lazım bana. Sonrasında sahiplendirmeleriyle ilgileneceğim gerekli yerlere ilan vererek.

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Belediyelerin barınaklarına asla vermem zaten. Derneklerin veya gönüllülerin alanları var mı diye sormuştum ama ne yazık ki henüz bulamadım :(

Badems
Badems

12123

Ben belediye barınakları olarak anladım. Gönüllüler var evet, yapılan yardım mamalarıyla düzenli olarak gidip besliyorlar. Mesela Silivri canları, orman çocukları gibi hesaplar var, Kurtköy ve Silivri de bulunan köpekleri toplaşarak kendi çabalarıyla ve yardımlarla besliyorlar ama oralara göndermek mantıklı mı bilemedim. Bahçeli kendime ait bir evim olsa hepsini toplayacağım muhtemelen ama işte malesef.

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Çok teşekkür ederim. Ben de çok kararsızım yanlış bir yere gönderirim diye çünkü burada herkes bakıyor yavrulara ve anneye. Fakat dediğim gibi ana caddenin hemen yanı. Sanırım başka bir yer yerine daha korunaklı olmasını sağlayacak bir çözüm bulmalıyım. Ayaklanmaya başladıklarında da sahiplendirme ilanlarını açıp isteyen olursa sütten kesilince vermek üzere. Sanırım yapabileceğim en iyi şey bu olacak.

Badems
Badems

12123

Eğer ki dediğiniz gibi daha içlerde bir yer bulabilirseniz onlar için, yuvaları mamaları ve suları olduğu müddetçe yaşayabilirler korkunuz olmasın. Tabii ki hepsinin bir evi olması daha iyi ama öyle bir çözüm bulursanız hiçbir sorun olmaz.

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Çocuklar dün 4 tane yavruyu çalmış. Daha 2 haftalık ancalardı. Çok üzgünüm ve onlar için bir yer de bulamadım. Geriye 5 yavru kaldı 1 tanesi de hasta.

Badems
Badems

12123

Etraftakilere bir sorun isterseniz gören olmuş mu diye. Yavrular madara olur çocukların elinde. İnşallah bulabilirsiniz, en azından geri kalanlar için acilen bir çözüm bulunması lazım

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Yuvanın üzerine asmak için bir kağıt hazıladım. Belki çocuklar okuyup üzülerek geri getirler. Yoksa annelerinden ayrı pek şansları yok zavallıların daha küçücükler. Geriye kalanlar için yedi kule hayvan barınağı müdüresine yazdım herkes çok iyi birisi olduğunu, hayvanlara gerçekten sahip çıktığını söylüyor ama henüz cevap gelmedi.

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Yavrulara bir yer bulsam. Sahiplendirilmeleri için tüm ilanlarını hazılayıp ben ilgileneceğim ama yer bulamıyorum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1504 Görüntüleme
  • 11 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR