Kedilerimin Koltukları Ve Perdelerimi Tırmalamaması İçin Ne Yapmalıyım ??

melisigli
melisigli

1232 Puan

Kedi tırmalama tahtası almama rağmen evdeki tüm koltukları, perdeleri, yatak bazasını tırmalama aracı olarak kullanıyorlar. Sağolsunlar evde tırmık izi olmayan bir eşya kalmadı. Bu konudaki tecrübe ve çözüm önerilerinizi paylaşırsanız sevinirim.

6 CEVAP

tubanur
tubanur

120464

Tırnaklarını keserken çok dikktli olmalısınız. Bir süre veterinere kestirin. Sadece ucundaki beyaz kısmı kesmeniz gerekiyor. Pemde olan yerden keserseniz kanama olur ve durdurulamayabilir.

Badems
Badems

12123

Kedi tırmalama tahtası alabilirsiniz, yavruysa eğer şimdiden alıştırın. Ben alıştıramadım, onun yerine sandalyeleri değiştirdik :))

rnt
rnt

5741

Her hafta düzenli olarak tırnaklarını kestirin. Tırnaklarını törpülemek istediği için yapıyordur. Sonra tırmalama tahtası ya da bezner oyuncaklar var bunlar işe yarıyacaktır.

NzlB
NzlB

811

Tırnak kestirmek uygun değil tırmalama tahtası alabilirsiniz

rnt
rnt

5741

Çok derin olmadığı sürece ön tırnaklar kesilebilir. Zaten arka tırnaklar kesilmiyor. Çünkü esas tutunma vazifesini zaten arka tırnaklar yapıyor ve geç uzadıkları tırmalama tahtası bunun için yeterli.

Bizde 2 aylık scottish kedimizin tırnaklarını kestirdik ancak atlarken tutunamadığı için 2-3 gundur cok ürkek davranıyor. Sanırım bir daha kestirmeyeceğim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1453 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR