Hamsterimin Bedeninde Kızarıklık Ve Tüy Dökülmesinin Sebebi Ne Olabilir ?

aysenes
aysenes

689 Puan

henüz 40 günlük olan hamsterimin bedeninde kızarıklık ve tüy dökülmesinin var sebebi ne olabilir , iştahında ve hareketinde çok sorun yok fakat diğerlerindede olmaya başladı tüylü bi hamster kendisi ayrıca kısa tüylüde bir sorun yok böyle fakat diğer uzun tüylülerde de olmaya başladı sebebi ne olabilir ? yaşadığım şehirde hamsterdan anlayan veteriner bulamadığım için bu sorunu çözemiyorum bilgisi olan varsa tavsiyelerinizi beklemekteyim

2 CEVAP

Tüy dökümü : Yaşlı hamsterlarda böbrek işlevsizliğinin sonucu olarak görülebilir. Tüy dökümü aynı zamanda çark merkesine sürtünmeyle, suluktan damlayan su ve yanlış taban malzemesi sonucu oluşabilir. Aynı zamanda düşük proteinli diet programıda neden olarak gösterilebilir. Genellikler hamsterların dietlerinde %16′ın altında protein bulunduğunda meydana gelebilir. Bir diğer diet problemlemi ise mısır ve tahılların fazlaca verilmesidir. Çoğunlukla bu sorun taze sebze ve meyvelerin diete eklenmesi ve ya tahıllara haşlanmış pirinç katılmasıyla giderilebilir.
Tüy dökümüne karşı uygulanan genel iki yol vardır:



  • 1 veya 2 damla balık yağının yemine damlatılması
    *Böbreğe zarar verdiği için sarmısak içermeyen maya tabletlerinin 3-4 gün boyunca sürekli ve daha sonra haftada 1 olarak yeminin üzerine ilave edilmesidir.

kızarıklığı bilmiyorum ama dökülmeyi biliyorum

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5930 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80221 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR