En İyi Mama Hangisi ?

Badems
Badems

12123 Puan

Merhaba, Badem'e kısırlaştıktan sonra dönüşümlü olarak Royal Canin Sterilised/Hairball kullandım. Son zamanlarda daha çok Sterilised olanı kullandım fakat ağız kokusu yaptığını düşünerek ve Royal Canin'la da alakalı iyi yorumlar okumamaya başlayınca başka mama arayışına girdim. Yavruyken Pro Plan kullandığım için Purina somonlu kısır kedi maması deniyim dedim. İlk gün dışkısı çok korkunç kokuyordu, ilk günkü kadar olmasa da hala aynı durum var. Daha almamayı düşünüyorum. Şimdi yeni bir mama almam gerekiyor fakat ne alcağımı bilmiyorum. Bonacibo tarzı mamalar asla almayı düşünmüyorum. Acana/Orijen de düşünmüyorum kısır kediler için uygun olmadığını, idrarda problemler yaşandığını çok duydum o yüzden direkt sildim kafamdan. Tahıllı mı tahılsız mı beslenmeli ? O da ayrı bir sorun. Tavsiyeleriniz varsa eğer memnun olurum.

8 CEVAP

Alparslan88
Alparslan88

1020

Bu mama konusunda benimde aklım karıştı açıkcası herkes birşeyler söylüyor en iyi mamalar için bile fazlasıyla olumsuz yorum var ... Ama geçen bir yazıda mamaların tahılsız ve ham protein oranın en az yüzde 30-35 olması gerektiği ,pirinç in faydasız olduğu ve içinde patates bulunanların daha iyi olduğu yazıyordu ...

rnt
rnt

5741

Öncelikle AAFCO veya FEDIAF onaylı olması gerekli. Tahılsız mama ile beslenmeli. Hills, Royal Canin gibi markalardan sonra Fitmin ve Happy Cat ile tanıştık. Fitmin tahılsız, (mısır, buğday, soya... yok) FDA'nın sitesini sürekli kontrol edin. Zararlı ürünler için sürekli güncelleme yapıyorlar. Bulabilirseniz Pure Vita iyidir. Happy Cat ise Almaya'da çok yaygın kullanılıyor. Nedeni ise özellikle kısır kediler için idrar yolu hastalıklarını önlemesi vevtaş oluşumunun önüne geçmesi. Tabii ki siz kendi araştırmanızı yapın derim. Ama tavsiyem türkçe çevirilerden çok mamaların arkasında ki ingilizce açıklamalarını okumanız.

tahılsız bir mama kullanmanızı öneririm , önceden royal canin kullanıyordum tahılsız mamaya geçince kedimin enerjisinde belirgin bir artış oldu . Dediğiniz gibi acana ve orijenin kısırlaştırılmış kediler için olanı yok . Fitminin kısırlaştırılmış kediler için ürünü olması lazım ona bakabilirsiniz . N&D kullanmadım ama o ürün hakkında çok farklı yorumlar var kimi kedisine çok iyi geldiğini söylerken kimi tüy dökümünü arttırdığını söylüyor

rnt
rnt

5741

Fitmin ve Happy Cat satılıyor. Rica ederim.

rnt
rnt

5741

Çoğu mamada domuz yağı kullanılır, bu karaciğeri yorarken Fitmin domuz ciğeri kullanmış. En azından yağını değil. Don yağı tozu hayvansal yağdır. Kabızlık giderir. Keten tohumu tüy atılımını sağlar. Yulka Rusça bir terim anlamını ben de bilmiyorum.

Badems
Badems

12123

Çok teşekkürler yardımlarınız için, fitmin alayım ben en iyisi :)

Badems
Badems

12123

Çok teşekkürler. Bahsettiğiniz mamalar burada satılıyor değil mi ? Varsa eğer her türlü bulabileceğimi düşünüyorum. Bir de N&D hakkında ne düşünüyorsunuz ?

Badems
Badems

12123

Çok teşekkürler. Fitminin içeriğine baktım ama; kırık pirinç, kurutulmuş şeker pancarı küsmesi, domuz ciğeri, donyağı tozu(?), bira mayası, keten tohumu, yulka(?) gibi şeyler var. Çoğunun ne olduğunu bile bilmiyorum ama sakıncası yok heralde bunların değil mi ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 5133 Görüntüleme
  • 8 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR