Merhaba 2 Aylık Golden Köpeğim Var. Hiçbir Şekilde Eğitemiyoruz.

Merhaba 2 aylık golden köpeğim var. Hiçbir şekilde eğitemiyoruz. Tuvaletini aklına esen yere yapıyor,kapıların pervazlarını kemiriyor. Sürekli bir ısırma çabası kızdığımızda oda bize tepki gösteriyor. Bi kusur işlerken yakaladığımızda ceza olsun diye kapalı bir yere 5 dk kapatıp cezalısın diyoruz. Çıkardığımızda yine kaldığı işine devam ediyor.

12 CEVAP

rnt
rnt

5741

Merhaba öncelikle evcil dostunuza ceza, kızma, bağırma gibi şeyler asla ama asla yapmayın. 2 aylık bir bebek ağlayınca susması için kapalı odaya bırakır mısınız? Tabii ki hayır. Öyleyse önce evcil dostunuza karşı tutumunuz cezaya dayalı değil sevgiye dayalı olmalı. Isırma konusu oyun oynarken elinizi çok kullanmayın, dişleri kaşınıyordur bunu yapması normal. Bebekler bile diş çıkarırken ya da damakları kanışırken benzer tutumlar içerisinde oluyor. Ona dişlerini kaşıması için oyuncak kemik alabilirsiniz. Gelelim tuvalet eğitimine sanılanın aksine tuvalet eğitimi hemen başlar. Evin içinde kendisini güvende hissedeceği bir alana tuvalet petlerini yerleştirin. Aşıları tam bitmeden yani 6 aydan önce dışarıya çıkaramadığınız için evde biraz sabırla bunları çözebilirsiniz. Başka bir yere bile dışkılıyorsa idrardan bir miktar pete sürüp evcil dostunuzu oraya yönlendirin. Dişlerinin kaşınması için veterinerinizden kalın halat gibi oyuncaklar alabilirsiniz.

Seret
Seret

625

Hayırlı olsun, Serseri bir köpeğiniz var :)

Biraz sabretmeniz gerekiyor kendine ait bi odası varsa yerleri gazeteyle kaplayın tuvaletini gazeteye yaptırmaya çalışın eğer evde bakacaksanız tabiki.. Gazeteye alıştıktan sonra rahat edersiniz ben öyle yapmıştım. Etrafı kemirmesi de normal ama siz yinede uyarın ve kemirebileceği oyuncaklar veya küçük kemikler alın onunla oyalansın çünkü dişleri kaşınıyor sıpanın :)

Sibelgolge
Sibelgolge

281493

2 aylik demisiniz kopeklerin kaslari 3-4 aylik oldugunda calismiya baslar bu sureden once cis egitimi veremezsiniz ve yavru kopeklerde isirma huyu icguduseldir bol sabir gostereceksiniz su an cezadanda anlamiyacak kadar kucuk onun icin hersey oyun psikolojisini bozarsiniz ilk defa sahiplenecek olabnlara asla yavru almayin deriz cunku yavru bakmak sabir isidir biraz sabredeceksiniz zaman verin ona

Doglover1
Doglover1

577

Öncelikle şu ceza denen şeyi unutun o cezayla ncak köpeğin psikolojisini bozarsınız ona ödül maması alın ve her doğru yaptığı şeyde onu Sevin ödüllendirilin ilk önce temel eğitimi vermeye başlayın bunlar hemen olan şeyler değil ayrıca sonrada tuvalet eğitimine başlayın bu hem sizin hem onun için yararlı olacaktır

tubanur
tubanur

120464

Ceza ile eğitim olayını cidden anlayamıyorum doğrusu. Bu ancak özgüveni düşük ve sizden soğumuş bir köpek olarak yetiştirmenizi sağlar.
2 aylık diyorsunuz. O daha bir bebek. Bir bebeği çişini tutması için eğittiğinizde kaslarını kontrol edemediği için istese de yapamaz bunu. Köpekler genel olarak 6. ayda öğrettiklerinizi kapmaya başlarlar fakat pürüzler olabilir. 1 yaşında ise tamamen eğitime elverişli hale gelirler.
Şefkat, sabır ve biraz liderlik duygusuyla eğitmeniz gerekir. Ödül mamaları da işinizi kolaylaştıracaktır.
Kapı pervazları konusuna gelirsek; o daha bir bebek demiştim. Haliyle dişleri kaşınıyor ve siz ona yardımda bulunmayınca kendi yöntemlerini bulmuş. Petshoplardan halat alabilirsiniz. Aldınız diye hemen halatla ilgilenip kapılardan uzaklaşmasını beklemeyin. "Hayır" kelimesini öğrenmeli. Onu aldığınız oyuncağa alıştırmalısınız.

Sabır konusunda sıkıntımız yok... Kemirmesi için küçük kemiklerden, halat vs bir sürü şey aldım. Ama ilk gördüğünde biraz oynuyor sonra bırakıyor. Evin bütün alanlarında gezebiliyor. Halıları kaldırdık sadece salonumuzda halı bıraktık. Oda gidip sürekli tuvaletini oraya yapıyor. Tuvaleti için petlerden aldık hatta şu tuvalet eğitimi için spreylerdende aldık bir kere oraya yapıyorsa çoğunlukla evin heryerine yapabiliyor. hatta koltukların altına girip yapabiliyor. gece 3 gibi uyanıyor ve sabaha kadar ayakta...

Alynacpn
Alynacpn

1834

bakın öncelikle bir yere kapatıp bırakmanız çok yanlış büyüyüp evde kaldığında bi yerde kapalı kalma korkusu yüzünden havlayıp ağlayabilir psikolojisi yönünden yapmamanız gereken bir hareket. daha sonra kemirmesi yönünü diyorsanız daha yavru benimkide 2 aylık "hayır" kelimesini öğretmeniz gerekiyor. eğer köpeğiniz hayırı öğrenirse inanın çok rahat edersiniz. benimkide bazen tahta şeyleri kemiriyor gördüğüm zaman hayır diyorum. bırakıyor o zaman. ben tuvalet eğitimi konusunda bütün halıyı gazeteyle kapladım daha ilk geldiği gün ve o zamandan beri çişini kakasını oraya yapıyor. zamanla gazeteleri azaltırsanız işe yarayacağını düşünüyorum. kolay gelsin

Gazete sermeyi denedim ilk geldiginde ama ya ayaklariyla itiyor yada disleriyle cekistiriyor. Hayir kelimesini kullaniyoruz tabi ama hic orali olmuyor. Ama anliyor, bi yaramazlik yaptiginda bizi gorunce kaciyor biz ortadan kaybolunca geri gelip devam ediyor.

bence sana tek tavsiyem o köpeyi aldığın yere koy tualet konusunda sana yardım edebilirim 1.isetdiğin yere bir gazete ser eczaneden yada veterinerden 12 TL ye çiş damlası al. Oraya dök o artık onun kokusunu alıp oraya yapar.O köpeği bir yere kapatman çok yanlış! ona uygun bir oyuncak al kapı yerine onu kemirir.

köpeğinize ödül mamas vermelisiniz bence

Köpek eğitimi konusunda anlaşılan o ki yetersiz kalmışsınız. Eğer bu işi siz başaramazsanız, başka birinden yardım alın. Saniyelik, anlık müdahaleler ile bu kadar sosyalleşmeye yatkın ve meyilli bir köpeği sakin tutamazsınız. Başka eşyaları ısırmaması için, kemirmesi adına kendisine deriden yapılma çubuk ve kemikler verin. Oyuncakları olsun. Ev içerisinde belli kurallar bulunsun. Alanını daraltmazsanız her şeyi oyun parkı sanır. Clicker da kullanabilirsiniz. Ödül olarak kuru mamasını kullanın. Ve iyi bir marka alın. 5 dakikalık ceza, bu yaştaki bir köpek için ceza falan olmaz, en fazla saklambaç olur olsa olsa.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2946 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR