Lütfen Yardım Edin

Serem
Serem

782 Puan

Merhabalar


Benim 1 yaşlarında erkek Scottish Fold kedim var. Heryere işiyor eğer böyle bir sorunla sizde karşılaştıysanız lütfen cevap yazın. Bu arada bu huyu yokken dişi Ankara kedisi getirdik çiftleşsinler diye ama dişi kedi çiftleşmedi ve birkaç hafta sonra yada birkaç ay sonra böyle yapmaya başladı galiba biz tam olarak bilmiyoruz sanırım bizden gizli çişini ortalığa yapmış ama biz fark ettik evi çiş kokutmuş sonra anladık ki evin heryerinde çişini yapıyor lütfen yardım edin :(

32 CEVAP

Erkek kediniz yetişkinliğe girdiği için çiftleşmek istiyor haliyle eve çişini yapmasının nedeni bu. Kokusunu, izini bırakıyor, ya çiftleştirin ya da kısırlaştırın beni size tavsiyem kısırlaştırmanız kısırlaştırılmamış erkek kediler çok sorun yaratabiliyor, onun dışında scottish fold ile Ankara kedisinin çiftleşmesinde hiç bir problem yok yavrular sakat doğmaz

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

Aynı gen haritasına sahip olmayan kedileri çiftleştirmeyi çok sağlıklı bulmuyorum. Daha önce scottish ile ankara kedisinin çiftleştirilmiş halini görmedim ama zaten gen olarak zayıf olan foldlar bir ırkı çiftleştirirken daha bir dikkatli olunmasında fayda var diye düşünüyorum. Sorunuzun cevabına gelince ben de kemal bey gibi düşünüyorum.

sirindostum
sirindostum

2653

Kediniz kızgınlığa girmiş ve erkek kedi sahiplerinin en büyük sorunu olan bir olay yaşıyorsunuz . Acilen eç bulun , ya da kısırlaştırın . Eğer kısırlaştıracaksanız mutlaka ve mutlaka kızgınlığın geçmesini bekleyin . Ayrıca erkek schottish fold ile genellikle kendi cinsi olmayan dişi bir kedi çiftleşmez , yani nadirdir fakat yavruları da sakat doğmaz .

Badems
Badems

12123

Veterinere göre değişir operasyon fiyatları ama kristal kum oldukça zararlı bir şey. Bunu kullanınca idrar yapmasının kesilmesinin ne alakası var anlamadım, hayvan bunu kızgınlıkta olduğu için yapıyor. Bence başka veterinerlere de danışın.

Allah aşkına arkadaşım scottish fold kedi ankara kedisiyle çiftleşirse çocukları sakat doğar ayrıca kumuna alıştırmanız lazım nereye koydunuzki belki daha öğrenememiştir yerini yada bi hastalığı vardır veterinere danışsan iyi olur

Badems
Badems

12123

Buyuk ihtimalle birakir. Zaten bunu cis olayi icin onun sagligi icin yapin. Kizginligi gectigi zaman guvendiginiz bir veterine gidin.

Badems
Badems

12123

O yuzden siz baska bir veterinere de gidin. Ayrica bu isin kisirlasmadan cozulcegini dusunmuyorum.

Badems
Badems

12123

Yahu siz ameliyat oldugunuzu anliyor musunuz ? Narkoz denen bir sey var haberiniz var mi bilmiyorum. Bu canlilar icin de kullaniliyor yani. Kizginliktayken cisini yapmasini hicbir veteriner engelleyemez. Kaldi ki kediniz erkek zaten operasyon daha kolay geciyor yani kedisini ilk kisirlastiran siz olmayacaksiniz. Evin kapisi ufacik aralandiginda aradan siyrilip kacarsa daha cok iciniz acir haberiniz olsun.

Badems
Badems

12123

Bakin herhangi bir bilginiz yok sanirim o yuzden acik acik yazmaya calisacagim. Kediniz ciftlesmedigi icin tepki olarak oraya buraya koku birakiyor cis ki disi kedi gelsin diye. Kisirlasan kedilerin cinsel duygulari calismaz bu sekilde, ciftlesme istegi duymaz. Eger o cisini yaptigi yerleri amonyak turevi seylerle temizlemezseniz tuvaletini orasi olarak beller ve yapar bu cok dogal. Ciftlesme doneminin gecmis olmasi tekrar kizginliga girmeyecegi anlamina gelmez ki zaten kizginlikta olan kedi kisirlastirilmaz gecmesi beklenir. Her kizginliktayken ciftlesmedigi surece de aci ceker.

Badems
Badems

12123

Hicbir fikrim yok Edirne konusunda. İnternetten arastirdiniz mi hic ? Ben de bakabilirim sizin icin eger isterseniz.

Badems
Badems

12123

Edirne Veteriner Kliniği Kemal Çolak. Birkaç kişi tavsiye etmiş, aslında çok klinik var ama kimse çok bir şey yazmamış klinikler hakkında. Yani aslında içinize sinmesi önemli, anlıyorsunuz zaten hemen güvenip güvenmemeniz gerektiğini. Bu arada kardeşinizin ileriki emekleme dönemlerinde kedinin idrarını bırakması ileriki kızgınlık döneminde ciddi zarar verir size. Yani en azından sırf bu sebep için bile yaptırabilirsiniz operasyonu.

Kediniz sanırım kısır değil, bu nedenle dişi kediyi görünce evin içerisinde işaretleme yapmaya başlamış. Ayrıca kızgınlık dönemi ve kısırlaştırma ile ilgili, internetten video izlemekten daha öteye gidin. Kısırlaştırma operasyonu zaten kızgınlık dönemi bittikten sonra yapılır ve kısırlaştırma sonrası hayvan işaretleme yapmaya çalışmaz. Tuvalet eğitimi vermeye çalışıyorum demeniz çok saçma, ailenizde fazlaca bir duygusallık, toyluk ve bundan doğma bir amatörlük var.

Badems
Badems

12123

Bu arada demin yazdığım veteriner kliğinin fotoğraflarını gördüm, dişi bir kedide kötü bir ameliyat yapmış bence. Biraz fazla geniş tutmuş alanı, dikişleri de kötü göründü gözüme. Sözlerimi geri alıyorum bu yüzden ama sizin bire bir görmeniz veterineri internet araştırmalarından her zaman daha iyidir. Ben bu şekilde bulabildim kendi veterinerimizi.

Badems
Badems

12123

Sayfayı kapadım ya bulabilirsem atarım ama. Bir de o gördüğüm dişi kediydi, erkek kedide operasyon inanın çok kolay. Büyükbaş bakıyor ama kediden anlıyor diye düşünmeyin, birkaç yere bakmaya çalışın dışarıya çıktığınızda zaten konuşmasından anlıyorsunuz insanın.

Badems
Badems

12123

Amonyakla yıkayabilirsiniz. Kızgınlığı geçtiyse o kokuyu aldığı için tuvaleti sanıp yapıyordur. Sanırım sirkeli su da işe yarıyordu.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2673 Görüntüleme
  • 32 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR