Kedilere Hangi Marka Mama Öneriyorsunuz???

Minik dostlarımızın sağlığı için hangi marka mamalar daha iyidir?

17 CEVAP

Hevra
Hevra

2114

Öncelikle goody whiskas vb. markalardan uzak durun ve orjen markasının iyi bir marka olduğunu sanıyordum araştırma yaptım öyle değilmiş o da iyi bir mama değilmiş tabi bu bilgi ne kadar doğru bilmiyorum ama royal canın hils gibi markaları öneriyorum

bkadakal
bkadakal

269

Kesinlikle Hill's ve Royal Canin öneririm. Genellikle bütün veterinerler de bu iki mamayı öneriyor. Fakat Advance diye piyasaya yeni çıkan bir mama daha var Hill's muadili olup, lezzetinden ötürü yenilebilirliği çok yüksek bir mama. Kedinizin fazla kilo problemi yoksa tercih edebilirsiniz.

Hevra
Hevra

2114

Tarcinn benim biraz yanlış anlamamda varmış pardon ama sabıkalıymış yazılı koyadım kötü markalarda yazıyor


KESİNLİKLE ALMAYIN !


Whiskas: Tuz, katkı maddesi ve boya fazlalığından dolayı böbrek hastalıklarına sebebiyet veriyor.


La Cat: Tuz oranının yüksekliği karaciğer rahatsızlıkları yapıyor.


Goody: Çokça tahıllı olduğundan tüy dökümlerine neden oluyor.


Micho, MitoMiks, Bonacibo, Petikare: Türkiyede üretilen ucuz ve kalitesiz mamalar. Kristal oranı fazla olduğundan kanlı idrar, kusma, sonunda da damar tıkanması ve bağırsakların yırtılmasına sebep oluyor.


Bonnie: Kalitesi onaylanmayan yaş mama.


Iams: Denek olarak canlı hayvanlar kullandıkları tüm kullanıcılarca onaylanıp dünya çapında protestolara neden olduğu için etik olarak kullanmamanız önerilir.


SABIKALI FİRMALAR


Toplatılan mamalar şu sitede uzun uzun yazılmış, en başta gelenleri ise şunlar:


Blue Buffalo: Sanal alemde önerilen mamalar listesinde ilk 3te olmasına rağmen bazı pet sahiplerince kanlı ishale sebep oldukları belirtilmiş. Ayrıca D vitamini fazlalığından ve son kullanma tarihi geçtiğinden toplatılmış.


Taste of Wild: Tahıl içermediğinden dolayı kullanıcılarca önerilen mamaların başında geliyor ama toplatılmış. Toplatılmasının sebebi ise gıda zehirlenmesi, tifo ve kanlı ishale sebep olan Solmanella bakterisi süphesi ve son kullanma tarihinin geçmiş olması olarak belirtiliyor. Ürün kodunda 2X veya 3X olan ve son kullanma tarihi 9 Aralık 2012 8211; 7 Nisan 2013 arasında olan ürünlerin kullanılabileceği açıklanmış.


Orijen: Yine sanal alemde kullanıcılarca sıkça önerilen ürün Avustralyada gümrükten geçerken irradyasyona maruz kaldığından kedi ölümlerine sebep olmuş ve piyasadan toplatılmış. Tahılsız ve %70 etli olan ürün günlük önerilmemekle birlikte diş taşı, kurtlanma, kepekleşme gibi sorunlara sebep olduğu kullanıcılar tarafından bildirilmiş. Ayrıca mamanın kötü koktuğu ve bunu kullanan kedilerin tuvaletlerini az yaptığı ancak tuvaletlerinin kötü koktuğu da belirtilmiş. Yüksek üre ve böbrek rahatsızlığı endişesi bulunanlara önerilmiyor.


Acana: %35 protein oranına sahip tahıl içermeyen bir mama. Orijen ile aynı fabrika çıkışlı olduğu saptanmış ve aynı Salmonella tehdidi bu mamada da bulunmuştur.

Hevra
Hevra

2114

Bu siteden temin edebilirsin

Teşekkürler

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

kedi maması seçerken kedinizin mamayı sevip bol yemesinden ziyade mamanın içeriğine önem verin derim. Royal canin isim yapmış bir marka ama arkadaşım distribütör firmasında çalışırken geçen sene 4kg lık mamalarını 45 liraya alıyordum. piyasa değeri çok daha yüksek olduğunu görebilirsiniz. içeriği hasebiyle ederi bu kadar bu mamanın. et içeriği yüksek olan orijen acana nd gibi markaların mamalarına yönelmenizi tavsiye ederim.

Tarcinn
Tarcinn

2701

Bende internetten çok araştırdım ve içerik bakımından kedim için en iyisinin Acana olduğuna karar verdim. Kötü bir yorum göremedim. Orijen de ise; kısır kedilerde kullanıldığında idrarda bir sıkıntı yaptığını okumuştum. Ayrıca Tarçın'ın ilk maması Royal Canin (içinde bağımlılık yapıcı maddeler varmış) , son zamanlarda hep mama istemesi yüzünden mamayı değiştirdim, adeta saldırıyordu mamaya. Şuan Acana aldım ve kabına koyduğum mamayı bitirmiyor. Anlatabilmişimdir umarım :)

Evet teşekkürler

denizimm
denizimm

782

benim kedim sütten kesildikten sonra bonacibo markalı mamaya başladı ve gayet çok seviyo ve gayet fiyatı uygun biz www.*********.com dan alırıyoruz 3 kilosu 20 lira bu fiyata bu kaliteye ve fiyata bulamazsın

Teşekkür ederim artık bende o markaları kullanacağım

Tarcinn
Tarcinn

2701

Orijen niye iyi bir mama değilmiş ?

Royal canin markasını nereden alabilirim

Hevra
Hevra

2114

Bunlarda iyi marka olarak gözüküyor

SIKÇA ÖNERİLEN


Farmina Cimiao: Tahılsız ve %70 etli mama %32 protein, %15 yağ oranı ve 2200-2400 taurin miktarı içeriyor.


Farmina Matisse: Kısırlaştırılmış kediler ve İran kedileri için yararlı olduğu belirtilmiş.


Farmina N&D Natural Delicious: Tahılsız ve %0 lif oranına sahip. Tüylere iyi geliyor.
Kullanıcı görüşü: Orijenden ve Profineden daha iyi.


Snappy Tom: İçeriği Farmina Cimiaoyla hemen hemen aynı olan ürün gözlere iyi gelen vitaminler ve bolca taurin içeriyor. Ton balığı beyaz eti ve tavuk göğsü eti içeren yaş mamasında: %9 Ham protein, %2 ham yağ, %1 ham lif, %1 tuz olduğu ayrıca suni renklendirici, lezzetlendirici, koruyucu ve ilave tuz içermediği yazıyor.


Snopy Tom: Snappy Tomun ıslak versiyonu olduğu söylenmiş.
Specific: Mamanın kilo kontrolüne yardımcı olduğu, idrarın pH seviyesini ayarlayarak böbrek taşlarının erittiği, tüyleri stabil koruduğu kullanıcılar tarafından kaydedilmiş.


Sanabelle: Alman markası olan ürün %31 protein, %16 yağ oranına ve 2000 mg taurin miktarına sahip. Çok az bir miktar tahıl içerdiği ve birazcık yağlı olduğu kaydedilmiş. Kullanıcılarca önerilenler arasında.

Çok teşekkür ederim

Hevra
Hevra

2114

Birşey değil :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2628 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR