Yavru Kedi İshal Ve Dışkının Sonunda Kan

oezdemirseda
oezdemirseda

1603 Puan

Merhaba, 2 gün önce bir yavru kedi buldum (ilanı => http://www.petlebi.com/yuva-ariyor/19507-minicik-disarda-nasil-yasasin).
Eve ilk aldığımda yıkamam gerekti çok fazla piresi vardı ve aşırı kokuyordu. Yıkadıktan sonra tüm gece sobanın önünde uyudu ve kesinlikle titremedi sürekli kontrol ettim.İlk gün kontil vermeye başladım iç paraziti için.Dış paraziti için ise damla damlattım. Dün ise işden geldiğimde yine aynı koku vardı ve ağzının etrafı kırmızılı sarılı pislenmişti patilerini yalamış onlarda kırmızılı sarılı bir renk almıştı. Veterinere götüremedim çünkü bu ay hiç bütçem yok. Bu durumun üzerine acilen eczaneye gidip vitamin(supravit) aldım . Vitamin takviyesi ile toparlayacağını düşünerek ve tavuk haşlayıp verdim.
Bugün sabah işe gelirken de dışkısında kan gördüm ama sonunda . Bazı sitelerde iç parazit ilacı verildiğinde parazitler tutunmaya çalıştığından olduğunu yazmış.Doğru olabilir mi? Aynı zamanda da ishal bu kedi dün onun için de pirinç ile tavuğu karıştırıp vermiştim. İlk dışkısı normale dönmüştü ama sabah yine ishaldi hem de bu defa kan da var. Eczaneden alabileceğim bir ilaç var mı? Sizin başınıza geldi mi bu durum?
Bir de kedi o kadar zayıf ve sağlıksız ki elime aldığımda ölecek sanıyorum. Bünyesini ne yedirsem güçlendiririm. Şuan yaptıklarım tavuk haşlayıp vermek, pirinçli tavuk lapası yedirmek, her gün(3 gün) 0,3cl kontil ve sabah akşam vitamin 1mg. Bunların dışında yoğurt verebileceğim yazılmış onu da akşam light alıp vereceğim. Sizin önerileriniz var mı?
Ayrıca kendi kedimi (uzak tutsam da minikten) korumak adına ekstra öenerileriniz var mı?

6 CEVAP

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Çok teşerkkür ederim iyi dilek ve önerileriniz için. İyileşti şuanda yuvasına bile gitti :)

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

çok teşekkür ederim ilaç öneriniz için. bugün alıp vereceğim umarım iyileşir.

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Dün önerdiğiniz ilacı da alarak eve gittim ama minik o kadar kötüydü ki hemen veterinere götürdüm. İki defa kanlı kusmuş ve ishali daha da kötüye girmişti. Dün veterinerde 3 tane iğne oldu. Sanırım bir tanesi iç parazitti bu yüzden kontil vermeyi bıraktım. Vitamin veriyorum hala ve sizin önerdiğiniz ishal ilacına da devam ediyorum. Sabah haşlanmış tavuk verdim. Kuru mamasını da ıslayıp veriyorum kırabilsin diye garibim o kadar güçsüz ki. Umarım iyileşir. Bi iyi olsa güzel de bir yuva bulacağım miniğime ama hala çok hasta :(
Not:Belki başka kişilere yol göstermiş olurum diyerek uyguladılarımı ayrıntılı yazıyorum.

kubraykin
kubraykin

2395

çok geçmiş olsun miniğe

kubraykin
kubraykin

2395

ishali için eczaneden 'flagyl' adında bi ilaç ile enjektör alın sabah akşam enjektör yardımı ile agızdan 1 cc verin bi iki güne ishali geçer benimde 4 aylık kedim ishal olduğunda veteriner önermişti.

Gsima
Gsima

2747

kanlı ishal için kesin çözüm iesef ve 100 ml izotonik serum anında kesiyor bunu damar içi vermeniz gerek bi de d vit takviyesi gerek

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 21909 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR