Kedim Çok Hızlı Nefes Alıp Veriyor Normal Mi?

fatmatina
fatmatina

10460 Puan

Arkadaşlar merhaba;
Kedim gündüzleri ben yokken hareketsiz kalıyordur düşüncesi ile eve gelir gelmez onunla ilgilenip,oyunlar oynuyorum ve hantallaşmaması sağlıklı olması için de koşturup yoruyorum ancak bu aralar sanki çok çabuk yoruluyor kalp atışları hızlanıyor nefes alıp verişi duyuluyor hatta bir keresinde dili dışarda nefes alıp veriyordu öyle olunca çok korktum ve ondan sonra dikkat etmeye başladım kalp atışlarının hızlandığını anladığım an durup mola veriyorum dinlensin diye durdurmaya çalışıyorum ama o durmuyor koşturmaya oynamaya devam ediyor her şeye rağmen yine durmazsa kucağıma alıp durduruyorum o normale dönene kadar.yarın veterinere gideceğim ancak bu bir sorun mu değil mi bunu nasıl önleyebilirim bilgisi olan var mı?

5 CEVAP

Oykukedisi
Oykukedisi

617

Kedim bu sabah çok iyiydi akşam bir anda halsizleşti gözleri kapanıyor öylece yatıyor sabaha çıkamaz diye çok korkuyorum çok hızlı nefes alıp veriyor ne yapmalıyım nolur yardım edin

KediKasik
KediKasik

844

Normal. Havalar sıcak olduğu için kediler de tıpkı köpekler gibi dilini dışarı çıkartıyor. Kalp atışları falan herşey normaldir ve onu biraz izlerseniz muhtemelen parke, beton benzeri soğuk yerlerde yattığını göreceksiniz. Veterinere gerek yok hem boşa masraf olur hemde benim dediklerimi der geri gönderir. O yoruluyor ama maşallah benim kedim gibi oyuncu bir kişiliği var hiç durmuyor. Sizin kedinizi durdurmaya gerek yok o kendi duracağı zamanı bilir. Ve son olarak kediler sahipleri yokken %90 ihtimalle yemek yer ve uyur davranışınızı tebrik ediyorum hayvanları ile hiç ilgilenmeyen insanlarda var.

fatmatina
fatmatina

10460

Çok teşekkür ederim yapmazsam vicdanım rahat etmez,yalnız kalıyor sıkılıyor diye yapmak zorunda hissediyorum sorumluluğum bu tabi yaparken çok zevk alıyorum bayağı eğlenceli:)o yüzden benimde halim kalmayana kadar oynuyoruz veterinere iç parazit ve muayene için gitmiştim gitmişken onu da sordum ve evet dediklerinizin aynısını söyledi o yüzden içim rahat, obez veya mutsuz olmasın diye koşturmaya devam:)

Badems
Badems

12123

Yavruydu sizin kediniz galiba, onlar su an deli gibi yorulmaya programlidir :) Sicaginda etkisi var, bazen benimkisi yattigi yerde hareket etmeden nefes nefese kaliyor. Alip arka odaya goturuyorum orasi cok estigi icin hemen kendine geliyor. Sizinki de mermere ya da lavabo iclerine yatabilir oralar serin oldugu icin. Merak etmeyin cok normal bir sey, veterinere goturseniz muayene parasi bile alabilr boyle bir sey icin. Siz yokken de butun gun uyuyordur :)

fatmatina
fatmatina

10460

Evet yavru,veterinere de zaten götürmem gerekiyordu götürmüşken tek seferde şimdiye kadar aklıma takılan her şeyi sordum ve 1 saat boyunca tuttum veterineri:) oda sakin sakin anlattı her şeyi ilk kez baktığımı da anladı zaten:)benimki de yerlere,yatağın altına falan yatıyor bende ısrarla hem hapşırıyor hem de acaba üşür mü üşütür mü diye sıcak alanlar oluşturmaya çalışıyordum hatta bazen yerde uyuduğunda alıp yatağına yatırıyordum sanırım fazla bebek gibi davranmışım ne küfürler etmiştir bana öyle yapınca:)) hiç bulaşmayayım o zaman istediği yerde efil efil yatsın:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 45283 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78219 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR