Köpeğimin Kulağı

potterim
potterim

1984 Puan

köpeğim ikide bir kulağını kaşıyor sallıyor veterinere götüreceğiz ama yarın veterinerimiz kapalı ne yapmam lazım lütfen cevap verin ağlıyor bazende ne yapmam lazım etrafımızda veterinerler de kapalı

1 CEVAP

lil3ub12
lil3ub12

1876

Kulak uyuzu


Köpeklerde en sık karşılaşılan kulak sorunlarından biri uyuzdur. Köpeklerde kulak uyuzu ile bu kadar sık karşılaşılmasının sebebi bu hastalığın daha doğrusu parazitin çok bulaşıcı olmasıdır. Kulak uyuzunun en belirgin semptomlarından biri de kaşıntıdır. Uyuz nedeni ile kulakları kaşınan köpekler sürekli kulaklarını kaşırlar. Hatta bazen kaşıntı nedeni ile yara olan kulaklarını kaşırken ağlar gibi sesler çıkartırlar.


Kulak hematomu


Aslında köpeklerde kulak hematomu kaşıntı nedeni ile ortaya çıkabilen bir hastalıktır ve bu hastalık da tekrar kaşıntıya neden olur. Böylece köpek kaşıntı nedeni ile hastalanan kulağını tekrar kaşır ve deyim yerindeyse bu bir kısır döngü haline gelir. Özellikle uzun ve sarkık kulaklı köpeklerde görülen bu sorun mutlaka tedavi edilmesi gereken bir durumdur.


Köpeklerde kulak hematomu yazımızda bu hastalık konusunda detaylı bilgi bulabilirsiniz.
Dış parazitler


Köpeklerde kulak kaşıntısına yol açan nedenlerden biri de pire ve kene yani dış parazitlerdir. Bu iki dış parazit de köpeğin kulaklarının arkasına ya da içine yerleşerek hayvanın kulaklarının kaşınmasına sebebiyet verebilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 977 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR