Sokakta Golden Bulduk, Saldırmıyodu Ama Büyüklerim Kufuz Olduğundan Şüphelendi

Zulal1239
Zulal1239

182 Puan

Sokakta golden bulduk, ne saldırıyor ne ısırıyordu ama dedem kuduz olabilir dedi sizce kuduz mudur

5 CEVAP

miniyavru
miniyavru

11600

Alakası yok golden ne yapsın pitbull mu da saldırsın nasıl bu davranışları kuduz olma ile nasıl bağdaştırılmış anlamıyorum herhalde daha hiç köpek bakmadınız ya da pek bilginiz yok o saldırmamasıyla ısırmamasıyla alakalı değil kuduz ile bir sorun yok golden sevecen köpektir iyi huyludur o yüzden saldırmıyor ve ya ısırmıyor ama yine de isterseniz kontrol amacı ile kuduz kontrolüne götürebilirsiniz ama saldırmama ve ya ısırmama yüzünden götürmeyin kontrol ettirmek istiyorsan götürün

Silamrkz
Silamrkz

649

Oladabilir yani bence veterinere ya da barınak a götürüp kuduz aşısını yaptırın ama barınak ta yapılır mı tam olarak bilemiyorum

hnigar
hnigar

1287

Asla degildir kudyz vakasi cok uzyn yillardir yok zaten ulkemizde

muratsiraci
muratsiraci

1518

never say never ... ne yazikki olabilme ihtimali var bi muayne ettirin özünde cok uysal ve sevecen bi hayvan olsada kuduz gibi bi durumda ciddi sorunlar cikabilir büyük ihtimalle sağlikli bir arkadaş :)

Pitbull mu bu ısırsın, ne demek. Yakın bir zamanda arkadaşımın küçük ırk köpeğini sizin deyişinizle uysal, sevecen, oyuncu, melek bir golden boğdu ve hayatını kaybetti. Tam tersine benim köpeğimin parkta birden çok pitbull arkadaşı var, çok iyi geçiniyorlar. Maya isimli rednose pitbull mesela, parka gittiğim gibi öpücük delisi ediyor. Kötü köpek yoktur kötü sahip vardır. Bunu artık şu aklınıza sokun.


Soruya gelirsek, kuduza neden olan virüs beyne ve omuriliğe yerleştikten sonra kuduzun ilk belirtileri ortaya çıkar. Bundan sonra hayvanın, kuduz olup olmadığını anlamak çok kolaydır. Hayvan; huzursuz, tedirgin ve hırçındır. Çünkü virüsün yerleşmesiyle merkezi sinir sistemi uyarılmıştır. Hayvan daha sonra saldırgan bir hal alır ve diğer hayvanları ve insanları ısırmaya başlar. Bu döneme kudurma evresi denir. Bu süre içinde hayvanda felç belirtileri ortaya çıkar. Dolayısıyla su içmek istemez, tükürüğünü yutamaz ve ağzından salyalar akmaya başlar. Havlaması, boğazında bir şey varmış gibi boğuktur ve ışıktan rahatsız olur. Bu belirtiler ortaya çıktıktan sonra 4-5 gün içinde hayvan ölür. Bazı vakalarda saldırma ve kudurma belirtileri görülmez ve hayvan ağır bir felç geçirerek ölür. Sizin köpeğinizin kuduz olduğunu düşünmüyorum. Bir veterinere danışıp önlem olarak kuduz aşısını vurdurun tabii ki.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1280 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79876 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR