Kedim Tatlı Yiyecekleri Çalıyor. Şeker Zararlı Mı?

emreztrkk37
emreztrkk37

4368 Puan

İnternette ve halk ağzında sürekli aynı laf dolanıyor şekerli tatlı yiyecekler kedilere zararlı yok kör ediyor yok sindirim sistemini bozuyor falan filan bunun aslı nedir bilen var mı ? Mesela kediler şeker tadını alamazlar denir hep ama Casper az önce küp şeker çaldı kanepenin altında yiyor sanırım :)

20 CEVAP

Kekikimo
Kekikimo

1093

ben kesinlikle tattırmıyorum bile şekerli şeyleri. Kedilerde tat yerine doku ve koku önemli olduğu için zaten keyif de alacağını sanmıyorum yediği şekerden. Hatta üzüme çok meraklı şekil olarak oynuyor ağzına almak istediğinde alıyorum önünden. baya despotum sanırım ama sağlığı için:)

tubanur
tubanur

120464

Çok sık ve fazla olmadığı sürece sorun yok ama iş rutine dönerse kedinize zarar vermeye başlar

FistikLar
FistikLar

521

şeker göz için zararLı deniLiyor. hatta prinç pilavı ive patates içinde aynisi soyLeniyor

karamrve
karamrve

2412

valla benimki de küp şeker bayram şekeri çikolata gördüm mü koşup geliyor hemen :) ama ne kadar veterinerle görüştüysem ki kendi veterinerimiz de aynı şekilde zararlı olduğunu özellikle de göz konusunda rahatsızlanabileceğini söyledi.ben de kıyamayıp sadece bi kez tadına baktırıyorum onun dışında vermemeye özen gösteriyorum

okncns
okncns

1795

sürekli olmadığı sürece sorun yok ne istiyorsa tattır:)

Pamuk18
Pamuk18

1038

İllaki zararı vardır ama kör olma köpeklerde söz konusu diye biliyorum.Kedilerin tatlı yemekten kör olduklarını duymadım ama tatlıların tadını almadıklarını duymuştum ama kedime küçük tatlı bişey vermiştim yalnız benim kedimde tatlarını alıyormuş gibi yiyiyor :) Ama siz yinede ortalıkta tatlı şeyler bırakmayın bence ulaşamayacağı bir yerde olsun.Pek bir bilgim yok zarar verip vermediğine dair ama çok olmadığı sürece arada verirseniz çok bişey olacağını zannetmiyorum ama çok bilgili değilim bu konuda o yüzden daha bilgili birisine sorsanız daha iyi olabilir.Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Denizdirikan
Denizdirikan

104269

Bence şeker verme kedine dokunabilir

Gofretsla
Gofretsla

116585

Merhabalar evet kediler ne kadar çok versenizde şekerin tadını alamazlar. Ama bir kediye şeker ve şekerli yiyecekler,meyveler vs gözlerde rahatsızlık örneğin, körleşme insanlardaki gibi bulanık yada uzağı görememe sindirimde bozukluk inanın bana kusma, ishal olmaya kadar gidiyor bu mesele en iyisi o masum bakışları ardına kıyın ve asla kedinize şeker veya şeker ürünleri vermeyin. Unutmayın bu onun sağlığı için....

Denizdirikan
Denizdirikan

104269

Mesela tatlıları bir dolba koy dışarda bırakma bırakıcaksan kapıyı kapalı tut

Dila2003
Dila2003

2816

Evet canım fazlası zararlı amaaz yerse bir şey olmaz

patkam
patkam

115790

yani gerçekten zararlı göz sağlığı açısından kör olabilme ihtimali var siz yinede vermeyin:)

emreztrkk37
emreztrkk37

4368

herkes farklı bir cevap veriyor yine ama ben kıyamıyorum nadiren izin vericem galiba :)

doglove777
doglove777

638

saçmalama en zararlı şeylerden biridir şeker at kedi ve köpekler için en yakın zamanda da kör olabilir

Berkaycihan
Berkaycihan

956

Kediler tatlı şeylerin tadını alamazlar

Denizzz123
Denizzz123

1912

Kediler şeker tadını alamaz. Mesela siz pasta ya da tatlı gibi şekerli şeyler yerken meraklı meraklı gelip tabağınıza pati atmaya çalışmaları, şekerin tadını sevdiklerinden değil, sadece sizin yemek yiyor oluşunuzdan kaynaklı. Aynı sebepten yemek de isteyebilir. Bu nedenle hiçbir şekilde kedinize şeker ve türevlerini vermeyin. Şeker, kedi ve köpekler için en zararlı gıdalardandır. Öyle ki obeziteye, diş sağlığı sorunlarına, şeker hastalığına ve ileri aşamalarda görme kaybına varan göz bozukluklarına neden olabilir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 36233 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR