Bazı İnsanlar Sokak Hayvanlarını Rahatsız Ediyor, Siz Bu Konu Hakkında Ne Düşünürsünüz?

LaraVeMaya
LaraVeMaya

265 Puan

Sokak da yaşayan cins olmayan bir kedim var . Ona sahiblendik. İlla cins bir hayvan mı olmalı. Hayır tabikide. Bence onların sahiblenmeye ihtiyacı var ya siz?

6 CEVAP

tubanur
tubanur

120464

Yahu cins olsa ne olur, olmasa ne olur? Böyle insanları anlamıyorum cidden. Sırf biraz başını okşayıp karnını doyurdum diye yol boyunca bana eşlik eden canlar biliyorum.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Cins kedilerin hastaliklara daha fazla yatkinligi olabiliyor melez kediler daha saglikli.
Cins kedi sahiplenmek isteyeni de anlarim, sokaktan da ama sokaktan kurtarmak tabi daha iyi sonucta kurtariyorsun. Alamiyorsan bile sokakta mama su koyup ucretsiz belediyeye kisirlastirip gerekirse bir veterienrle anlasip uygub fiyata ic dis parazitleri de yapilabilir sokaklara kedi evi konulabilir.
Ben hayvanlarin satilmasina karsiyim bir meta gibi. Dogru bulmuyorum. Cogu vergi kaciriyor, ticaret olarka haktiklari icin iyo bakmiyorlar kedilere kotu kosullarda yurtdisindan kacak getiriliyor. Boyle yerleri de sikayet edip denetiminin yapilmasi saglanmali. Sokakta da cins kediler var, barinaklarda da. Yetiskin keidlerin karaktero oturmus oluyor cogu zaman yetiskin kedi sahiplenmek daha iyi olabiliyor tabi sahiplenen kisiye gore degisir.
Veya sokak keidlerine mama karsiligi kendi kedisinin yavrusunu sahiplendirenler de var bu da cok guzel bir sey bence.
Kedi sahiplenmek isteyenler cevrelerinden, sahiplendirme si te lerinden barinaklardan ve de sokaktan sahiplenmeleri en guzeli bence.
Kedi sahiplenmeye her zaman imkanimiz olmayabilir, cok okuyorum yasindan imkanlarindan veya ailesinden dolayi cok istese de kedi shaiplenemeyen o kisilere de sokakgaki kedilere bakabilirler onlara su mama verip keid evleri yapip gonulleribce sevip oynayabilirler.
Butun kediler muhtesemdir hepsi nevi sahsina munhasordir melezi ayri guzel İrani Scottishi qlAnkarasi Van'i ayri guzeldir. Cunku her kedi ayri bir dunya ayri bir karakterdir.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Hayvanı cins melez diye ayırmak ırkçılıktır. İsteyen istediği hayvanı evinde besleyebilir buna bir şey demiyorum ama hiç kimsenin cins hayvanın bir yuvayı,sevgiyi,iyi bakımı melez hayvandan daha çok hak ettiğini daha değerli olduğunu söylemesine dayanamıyorum. Yada cins hayvanların daha zeki,daha uysal,daha iyi vb. olduklarının söylenmesine dayanamıyorum. Cins hayvanların mal gibi alınmasına,pet shoplarda rezil bir şekilde yaşamaya çalışmalarına,makine gibi ölüne kadar üretilmelerine dayanamıyorum.
Benim iran kedim var. Eski ailesinden sahiplendim. Çok hassas ve şiddete bağlı travma yaşamış bir kedi. Özel bakım ve sabır gerektiren bir hayvan olduğunu söylemek doğru olur.
Onu sahiplendiğime pişman değilim ve bunlar onun canım olmasına engel değil. Hiç kimse için olmalı da.
Bence özel bir ırk bakmak isteyen insanlar ücretli sahiplenmek yerine barınaklardan,sahiplerinin bakmak istemediği/bakamadığı hayvanları sahiplenmeli. Bu şekilde olan o kadar çok farklı cins hayvan var ki. Çoğu yetişkin olur ama zaten ne kedi de ne de kopekte yetişkin olması alışmasına,sahibi ile güzel bağlar kurmasına engel değil. Ben kedimi 8 aylık iken sahiplendim o aşırı hassas ve travmalı hali olmasına rağmen aramızda çok güzel bağlar oldu.
Gerçekten aranan ırk bulunmuyorsa ve kişi o ırkı çok istiyorsa ücretli hayvan almanın da bir adabı vardır. Kesinlikle pet shoptan alınmalı. Ülkemiz de çok güzel ve işini iyi yapan profesyonel özel ırk yetiştirici insanlar var. Ben kedi ırkı yetiştiricilerinin olduğu bir Facebook grubuna üyeydim bir ara. Evlerindeki bir yandan cins kedilerine en iyi şekilde bakıp,yetiştirip bir yandan sokak hayvanlarını besleyen,tedavi ettiren insanlar gördüm. Ücretli hayvan alınacaksa bu tür yerlerden alınmalı bence.

Duman14
Duman14

14039

Benim ki cins bir adamdan aldık kedi bize geldiğinde bir tuhaftı yemek yeyordu adama söyledim aç miyavlıyor dedim bir şey olmaz dedi şimdi kedimi böylesine bir caninin elinden kurtardığım için çok mutluyum belki sokaktan sahiplenmedim ama bir iyilik yaptığımı düşünüyorum adam zaten umursamıo gibiydi biz demesek taşıma kabı bile vermicekti kucağımıza atıcaktı kediyi şuan o da mutlu biz de asla sokak kedilerini yadırgamam alanlarıda çok tebrik ediyorum :))

balinannesi
balinannesi

938

Ben de kedimi sokaktan sahiplendim.. Ama hayvan bu farketmez cins veya değil her türlü sevgiye ihtiyaçları var :)

aycacetin2472
aycacetin2472

13340

Bnde kedimi burdan sahiplendim. Cok mutluyum. Artemisimle. Ama eski sahibide gayet iyi bir aileydi

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1263 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR