Siz Hangi Mamayi Yercih Ediyorsunuz ? Ve Neden ?

mhtpyldz
mhtpyldz

104584 Puan

Mama tercihleriniz ve sebepleri ile aciklarsaniz belki birbirimize yardimci olabiliriz :)

20 CEVAP

tugbagursoyy
tugbagursoyy

1277

micho ve bonocibonun kalitesiz mamalar olduğu içeriğinden belli zaten. lütfen lütfen içerikleri okuyun Kurutulmuş Tavuk Proteini (% 37), Baldo Pirinç, Mısır, Rafine Tavuk Yağı, Bezelye, Hamsi Unu (%6), Karides Unu, Bira Mayası, Hamsi Yağı, Nükleotit Maya Proteini, Mineraller, Prebiotik Mannan Oligo Sakkaritler michonun içeriği bu içinde gerçek et yok yapay protein sadece bunu hiçbir canlıya vermek yararlı değil. önemli olan marka değil içerik. içinde mısır, pirinç, ve un var bunlar kedilere tamamen zararlı maddeler kurutulmuş tavuk proteininin kedinize hiçbir yararı yok lütfen araştırın okuyun, makale okuyun her veterinere mama konusunda güvenmeyin çoğu para alıyor marka önermesi için

miss_fby
miss_fby

574

Yıllardır N&D'nin tahılsız mamaları ile Purina Gourmet'in yaş mamalarını kullanıyorum. N&D Kuru mamayı tahılsız olması, dolayısıyla düşük karbonhidrat ve yüksek protein-mineral-vitamin değerleri için tarcih ediyorum. Kedim de bıkmadan usanmadan yiyor :)

Köpeğimizde Acana Pacifica tercih ediyoruz. Kedim olsa tercihim aynı olur. Neden mi? İçerik ve analiz açısından son derece zengin, kaliteli bir mama. Ayrıca balıklı olduğu için tüy açısından kesinlikle gözle görülür bir fark yaratıyor. Tüy dökümümüz 0. Çeksen bile eline tüy gelmez, maşallah diyelim :) Acana, Orijen, N&D, Wildfield, Brit Care, Taste Of Wild dışındaki mamalar beş para etmez. Bütçeniz kısıtlıysa Bonacibo, Micho, Whiskas, Goody vs market mamalarına yönelmeyin. Golosi ve Exclusion bütçeniz için son derece uygun ve orta kalite bir mamadır.

tugbagursoyy
tugbagursoyy

1277

Whiskas reflex happy cat bonacibo micho kesinlikle değil. Bakın kedinizin yaşına cinsine kısırlık duruma göre değişir mama seçimi, kediler için en iyi mama aynı değildir ortak bir mama yoktur. Yapmanız gereken çok zor değil. Sadece biraz araştırın, kedilere zararlı maddeleri araştırın ve içeriğinde bu maddeleri bulundurun mamaları almayın. Gerçekten zor değil sadece 1 saat ayırsaydınız whiskas ve reflex demezdiniz zaten.. Lütfen okuyun bilinçlenin, içi bomboş mama yemesin artık bu kediler....

esincosgun
esincosgun

649

6 aylık bir kedim var. Evimize geldiğinden beri Acana veya Orijen mama veriyorum. Tahılsız oldukları için tercih ettim. Tercih etmeye de devam edeceğim galiba :) Tabi yalnızca kuru mama da vermiyoruz. Gİmpet'in çeşitli macunları var bunlarla da destek yapıyoruz bünyesine. Kedim şu an inanılmaz sağlıklı ve hiperaktif :)))

Tabiki saydığım mamaların tahılsız olması, tercih etmemin en büyük sebeplerinden. Kediler ve köpekler tahılı öğütemeyen canlılardır. Bütçeniz el veriyorsa tahılsız mama kullanmanızı öneririm.

Bizim evde 5 kedimiz var. Heralde piyasadaki tüm üst ve orta segment mamaları denemişizdir.


Kullandığımız hiçbir mama Orijen (balıklı) kadar iyi değildi. Hem tüylerine çok iyi geldi hem de sağlıklılar.


Marka ne olursa olsun tahıl içerikleri barındırmayan tahılsız mamaları tercih etmenizi öneririm. Brit Care'in mamaları da bu anlamda gayet başarılı.

patkam
patkam

115790

eğer yaş kedi maması olarak diyorsanız felix çünkü iki kedimde severek yiyiyor ve kaliteli bir mama ama kuru mama diyorsanızsa *********.com'dan michoyu tavsiye ederim çünkü bize veterinerimiz önermişti

mhtpyldz
mhtpyldz

104584

Bana da veterinerim kesinlikle micho yada bonocibo kullanmamam gerektigini soylemisti oysa ki :/

fatmatina
fatmatina

10460

Mama konusunda tugbagursoyy a katılıyorum kesinlikle içerik önemli ben sırf veterinerim önerdi diye araştırmadan iyice bilgi sahibi olmadan hiçbir şey kullanmıyorum artık evet veterinere güvenirim güvenmekte zorundayız bir yerde,ama bir çoğu o mamayı satıyor diye tavsiye edebiliyor o yüzden içeriğine dikkat etmenizi öneririm.Kullandığım mamalara gelince kedim 4 aylık ve aldığım günden beri de Royal Canin Babycat kullanıyorum bir süre sonra 5 aylık olunca Royal Canin Kitten kullanmayı düşünüyorum ve 1 yaşına gelene kadar veya kısırlaştırılana kadar da öyle devam etmeyi düşünüyorum kalitesinden dolayı ha evet çok doğal daha doğrusu doğal katkı maddeleri ile korunan bir mama değil ama yavru kedilerin ihtiyaç duyduğu vitamini,kalsiyumu ve proteini sağlayabilen bir mama. Happy cat aldım bir kere mecburiyetten 3 gün bile sürmedi hemen değiştirdim. Royal canin'e ye yakın kalitede olduğu söyleniyor ama ben beğenmedim kedim de sevmedi.yaş mama olarak da değişkenlik gösteriyor tek bir marka kullanmıyorum Brit(tavsiye etmiyorum çok doğal değil brit care sanıp almıştım),Brit Care ve Royal Canin kullandım iki mamadan da memnun kaldım. Bir sonraki alışverişimde Animonda Carny,Naturea ve Schesir yaş mamalarını deneyeceğim doğal olduklarını okudum araştırdığım sırada.Çok konuştum kusura bakmayın bunlar Tina'yı sahiplendiğimden bu yana edindiğim bilgiler umarım faydalı olur:)

mhtpyldz
mhtpyldz

104584

Whiskas ve reflex in iyi olmadigini ve ileride böbrek sorunlarina sebep olacagini okumustum :/

tugbagursoyy
tugbagursoyy

1277

Ben de proplan juniordan n&d tahılsıza geçtim ve artık proplanın yüzüne bakmıyor kediş kesinlikle içeriği çok güzel kokusu diğer mamalar gibi ağır değil tavsiye edilebilir bir mama

Fikatr
Fikatr

234

ben proplan somonlu kısır alıyorum kedim bi kere yedikten sonra bırakamadı başka mamayı yemiyo artık :)))

Kekikimo
Kekikimo

1093

6 aylık kedime Royal Canin Kitten ile Acana yı karıştırarak veriyorum. Acana içeriği açısından çok kaliteli gezinen hayvan ürünlerinden yapılıyor. Ama sırf et içerikli olduğu için tahil içeren Royal Canin ile karıştırıyorum. Kedim bayıla bayıla yiyor.

Bu arada yoğurt gibi süt ürünleri böbrek hastalıklarına yol açabilir. İçerisinde tuz barındırıyor çünkü. Biz de bu konuda veterinerimizden ciddi azar yemiştik, sizin de aklınızda bulunsun. :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2179 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79784 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR