Sizce Hangi Irkı Seçmeliyim?

Esma0231
Esma0231

247 Puan

Öncelikle herkeze merhabalar. Birsürü köpek ırkı araştırdıktan sonra biraz daha bilgi almak istedim. Pitbull ile staffordshire arasında kaldım. Ailemle yaşıyorum. Küçük bir kardeşim var. Kardeşim için sorun olacağını düşünmüyorum. Çünkü hangi ırk olursa olsun nasıl eğitirsem öyle gider biliyorum. Daha önce köpek besledim. Tecrübem var. Köpeğimi kendim eğitmiştim. Şimdi ise Dominant karaktere sahip bir köpek sorumluluğunu almaya karar verdim. Sizin de köpek hakkında bilginiz, hangisini seçmenin daha dogru olduğunu söylerseniz sevinirim. Şimdiden teşekkürler.

10 CEVAP

demet34
demet34

287

pitbull beslemek yasak değil miydi?

hukozi
hukozi

7

Pitbull derim çok akıllı sahibine çok bağlı ve seni son derece korur

Tarcinn nikli üye.. Bir kangal ısırdığında kemiği un ufağı haline getirecek güçtedir. Pitbullun güçlü olduğunu söyleyip kangal önermek büyük çelişki açıkcası. Çok çok iyi sosyalleştirin cümlesini bastırmak doğru değil. Pitbull her köpek gibi bir köpektir ve gayet uyumlu yaşarlar aileyle birlikte. Dediğinizin aksine dadı köpek olarak yetiştirilen ve daha sonra dövüş amaçlı kullanılan bir ırktır. Çocuklarla arası son derece iyidir. Irk ayrımı yapmamanızı öneririm.


Konu sahibi ise. Her iki ırk da harikadır ve aile köpeği olmaya son derece uygundur. Kimsenin dediğine kulak asmayın, bol boş egzersiz yaptırın. Çevredeki kedi, köpek, kuş, tavşan gibi tüm hayvanlarla yavruyken bir araya getirin. Sosyal bir köpek olarak yetiştirirseniz hiçbir zorluğu olmayacaktır :)

Tarcinn
Tarcinn

2701

Bence kardeşiniz varsa çocuklarla daha iyi anlaşan köpek cinslerini seçseniz daha doğru olur. dogo/kangal/pointer/rottweiler/boxer/açk gibi ırklardan mesela. Söylemek istemiyorum lakin pitbull bir insanı ısırsa ağzından nasıl alabileceksiniz.. Çok iyi sosyalleştirilmeli bu cinsler. Gerçekten kendinize güveniyorsanız, yeterince ilgi ve eğitim verebilecekseniz alın. Ama benim önerim kesinlikle dogo. Bence seçeneklerinizin arasına almalısınız. :)

Pitbul ama iyi yetistirmen gerek komsumun ikitane pitbulu var ve insanlara karsı sevecenler Benim terrier kopegim bile komsunun pitbulundan daha aksi yetistirmwye bagli

İnsanlarla iyi sosyalleştirmen gerek

Tarcinn
Tarcinn

2701

Demek istediğim şey Kangal çocuklara karşı sabırlı bir cinstir. Pitbull da iyi yetiştirildiğinde (ve sosyalleştirildiğinde) tabii ki de söz dinler, ailesini korur vs ama ben çocuğum/kardeşim olsa diğer cinslere yönelirim. Benim verdiğim sadece bir öneriydi. Kesin şöyle şöyle olacak diye birşey değil, dikkatli okuduysanız..Yine de söylüyorum dogo argentino öneririm ben kesinlikle..

Tarcinn
Tarcinn

2701

Ayriyeten çok çok iyi sosyalleştirilmesi gerekiyor demedim, çok iyi sosyalleştirilmesi gerekiyor dedim. Benim yorumumu yanlış bulunca birazcık abartmışsınız yazarken. Tekrar açık bir şekilde yazayım, yanlış anlaşılmaya yol açmasın : eğer gerçekten kendinize güveniyorsanız, yeterli ilgi ve eğitim verebilecekseniz alabilirsiniz bu cinsleri.. Burda bahsettiğim pitbull içinde geçerliydi. Cins ayrımı yapmıyorum ama dediğim gibi kendi şahsi fikrimi belirttim.. Umarım anlatabilmişimdir.

nildogcat
nildogcat

13724

Pitbull da normal bir köpek ırkıdır.Her köpek gibi yavruyken sosyalleştirme ihtiyacı duyulur.Sadece bu cinsin saldırganlık belirtileri yetiştirme ile ilgilidir...

burtex
burtex

2320

eski bir köpek sahibi olarak cinsin önemi yok onlarda biz gibi bazısı çok aksi bazısı çok uysal yetiştirmek çok önemli ama dominat karakterli köpeklerde biraz daha katı olmak gerekiyor ve nasıl alışırsa öyle gidiyor bildiğim kadarıyla pitbullarda diğer köpeklerden hiçbir farkı yok ama ben illa ırk olsun cümlelerine biraz soğuk bakıyorum bu arada ailede yaşayanlarında ona senle aynı şekilde davranması lazım birde tamamen tavsiyedir temel itaat ve değilse bile ileri itaat eğitiminde profesyonel yardım alman bence çok önemli

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1187 Görüntüleme
  • 10 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79822 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR