İki Kuru Mamayı Karıştırarak Veren Var Mı?

fatmatina
fatmatina

10460 Puan

Arkadaşlar merhaba yavru kedim için Royal Canin babycat kuru mamasını kullanıyordum buradaki pet shoplarda sözleşme yenilenmesi mi ne varmış bir kaç ay gelmeyecek dedikleri için mamasının bitmesine yakın internetten sipariş vermiştim ancak kargo gecikti bende kargo gelene kadar tamamen yaş mamalar ile beslenmesin belki zararı olur diye pet shop tan N&D nin yavru kedi mamasını aldım ve onu vermeye başladım ilk başlarda biraz yadırgadı hala eski mamasını arıyor gibi ve Royal Canin de gelmek üzere oda geldiğinde iki mamayı karıştırarak vermek herhangi bir sorun teşkil eder mi sorun olmaz diye düşündüm ama yine de sormak istedim iki farklı kuru mama olduğu için yoksa biri bitince mi diğerine başlamalıyım?

29 CEVAP

Karıştırarak verebilirsiniz, çok bir zararı olmaz fakat karıştırmanız da ki mantık yemden yararlanma ise gerek yok böyle bir şeye . royal canin veya acana fark etmez hazır formüle edilmiştir ve dengeli bir içeriktir siz her gün ikisinde de aynı oranda karıştırabiliyor musunuz veya ikisininde içeriği aynı mı biri tavuklu biri balık mı bunlarda çok önemli yani kısacası karıştırmanın çok bir mantığı yok karıştırırsanız da zararı olmaz.

fatmatina
fatmatina

10460

Evet danışmak iyi olacaktır bende bir konuşayım:) bence bazı konularda kedi sahipleri veterinerlerden daha bilgili oluyor bazı veterinerler gelişime açık olmuyor maalesef o yüzden yavrusunu seven koruyan onun için en iyisini isteyen araştıran birinin tavsiyesi daha önemli oluyor benim için:)

Premium ve süper premium mamalar için konuşacağım. Genel olarak bu ürünlerde yüksek sinidirilebilirlikli ve mükemmel besin madde yararlanabilirliği olan kaliteli içerikler kullanılmaktadır. Yaşamın farklı dönemleri farklı yaşam stilleri ve büyüklükleri için premium mamalar formüle edilmiştir. Örneğin yoğun egzersiz yapan köpekler için performans diyetleri veya büyük ırklar için eklem desteği sağalayan mamalar veya kedilerde özel kısırlaitırılmış enerji düzeyi düşğk mamalar diğer konu ise ev yapımı mamalar. Çoğunun besleyici değerinin ve besin madde değerlerinin tam olarak hesaplanamamasıdır. Kedi be köpeklerin carnivor oldukları düşüncesiyle diyetlerinin tamamının et ürünlerinden oluştuğu düşünülmektedir. Bu nedenle protein oranı yüksek olmaktadır. Ayrıca ca p oranı değişmektedir. Ev yapımı kedi diyetlerinde yağ kaynakları yetersiz ve dengesizdir. Genellikle vitamin a ve e düzeyleri ile bakır ve çinko düzeyleri yetersiz ve mineral dengesizlikler söz konusudur. Hadi bu dengeyi de bir şekilde kurdunuz diyelim her gün her öğünde o şekilde hazırlayıp vermeniz mümkün olmayacaktır. Bütün hazır mamalar için söylemiyorum 1. Kaliteler için tavsiyede bulunuyorum. Detaylı merak eden olursa özel yanıt olarak da cevap verebilirim. Benim amacım sadece bilgilendirmek ve hiç marka ve kurumla ilgim yoktur

fatmatina
fatmatina

10460

22.08 tarihli bir sorumun bu şekilde ortaya çıkması ve bir şekilde tartışma konusu olmasını beklemiyordum doğrusu:)Ama ben de Mehmet beye katılıyorum bu konuda ve Royal Canin e çöp bir mamaymış gibi davranılması açıkçası haksızlık gibime geliyor..Kimse şu mamayı ömür boyu kullanın demiyor ve ben de royal canin en iyi mamadır demiyorum ancak royal caninin babycat mamasının yavruluk dönemi için gerçekten yeterli olduğunu ve sağlıklı bir gelişim sağladığını düşünüyorum,bizzat deneyimlemiş biri olarak.Sonrasında özel durumlar için veya daha doğal mama arayışı tabiki de olur ve mama konusunda son kararı verecek olan yine kişinin kendisidir^_^

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

Bazı gerçekler var mesela biz mamaların kalitesini belirlerken içeriği kadar fiyatını da göz önünde bulunduruyoruz. kaliteli bir mamanın fiyat olarak kalitesizlerden bir farkının olduğunu düşünüyoruz. benim arkadaşım bu tarz bir mamanın distribütör firmasında çalıştığı zamanlar british shorthair özel mamasının 4kg lıkları petshoplarda 120 liraya satılırken ben 45 liraya tedarik ediyordum. Bu da ithal mamalara ne kadar güvenebiliriz sorusunu getiriyor aklıma. Nitekim bir sorunla karşılaşsak distribütör firması dışında derdimizi anlatabileceğimiz asıl yetkililere ulaşma şansımız yok diye düşünüyorum. Yerli mama üreticileri de super premium mamalar üretmeye başladılar. Hem de herhangi bir problemde bu firmaların yeri belli yurdu belli fabrikaları belli. Hatta uzun süreden beri kullandığım Spectrum Peptigest34 maması kedimde hem tüy dökme probleminde hem de hareketliliğinde gözle görülür iyileştirme sağladı. Bence artık ufak ufak ithal mama tezgahından sıyrılıp yerli firmalarımıza destek vermemiz gerekiyor.

batuhantopcu
batuhantopcu

103318

Şimdi iki mamayı karıştırıp vermek zararlı mı değil mi? Benim mantığım bir zararının olmayacağını söylüyor.

cakil_18
cakil_18

1979

Ben de iki mama karıştırarak veriyorum şuan bir sıkıntı yaşamadım. Ayrıca bizim veterinerimiz de aynen Mehmet beyin dediklerini söylemişti. Tabi ki bazı mamalar daha iyi olabilir ama diğerleri de çöp değil, önemli olan hangisi hayvana daha çok yarıyor o. İnsanların sanki mamayı kendi yiyormuş gibi yorum yapmasını anlamıyorum, bırakın da bu işin eğitimini almış insanlar sizden daha iyi bilsin.

Blackone
Blackone

2633

Dengeli bir içerik mı? Bakın siz bir veterinersiniz. Neden hayvan sahiblerini ZEHİRLİYORSUNUZ? Bakın ROYAL caninde soya var tahıl var
Kurutulmuş kümes hayvanları eti, pirinç, hayvansal yağlar, bitkisel protein izolat*, mısır, pancar küspesi, hidrolize hayvansal proteinler, mineraller, balık yağı, soya yağı, frukto-oligo-sakkaritler, yağ asidi tuzu, hidrolize maya (mannan-oligo-sakkaritler ve beta-glukan kaynağı), yumurta tozu, kadife çiçeği özü (lutein kaynağı).
Bir veteriner bu içeriği nasıl hayvanlar için iyi görebilir? Peki acana nasıl?
Kılçıksız somon balığı eti, somon balığı,ringa balığı, kızıl patates, bezelye, alabalık, tatlı patates, somon yağı, güneşte kurutulmuş kaba yonca, kılçıksız ringa balığı, kılçıksız dil balığı doğal balık aroması, balkabağı, şalgam, kızılcık, yaban mersini, ardıç meyvesi, siyah üzüm, hindiba kökü, meyan kökü, melekotu kökü, boy otu, kadife çiçeği, tatlı rezene, nane yaprağı, papatya çiçeği, yaz kekik otu, biberiye,yüksek kaliteli vitamin ve mineraller. Ürün analizi: Ham Protein 33,00 %, Ham Yag 18,00 %, Ham Lif 3,00 %, Nem 10,00 %, Kalsiyum 1,40 %, Fosfor 1,10 %, Omega 6 2,60 %, Omega 3 1,30 %, DHA/EPA 0,90 % - 0,30 %, Glukozamin 1000 mg/kg, Kondroitin Sülfat 800 mg/kg, Metabolik Enerji 3750kcal/kg.
Yapmayın Allah aşkına! Bu nedir ya? Sizin bu mamayı savunmanızın amacı ne!?

Vitaminleri yazmamamışsınız hatırlatayım Onuda eklerseniz iyi olur. Sizin öneriniz nedir

septikbaykus
septikbaykus

17255

Şunda bi anlaşalım royal canin mama değil balon. Mama olan şeyler ise Acana, Orijen ve ND yada bulursanız instinct ki çoook iyi markadır.

Kekikimo
Kekikimo

1093

ben de iki mamayı karıştırıyorum royal canin kitten acanayı. herhangi bir rahatsızlık olmadı kedimde. Bir de geçiş yaparken iki mamayı karıştırın diyor heryerde o yüzden problem yaşayacağınızı sanmam.

fatmatina
fatmatina

10460

Evet geçiş aşamasında kum için de mama için de karıştırılması tavsiye edilir ama genelde bu süre bir iki haftalık bir süreçtir bunu sürekli veya en azından mama bitene kadar yapmamız bir rahatsızlığa sebebiyet verir mi merak ettim.Teşekkürler cevabınız için.

tugbagursoyy
tugbagursoyy

1277

yine de çok uzun süre karışık vermemeniz iyi olur diye düşünüyorum

fatmatina
fatmatina

10460

Bende emin olamadım dönüşümlü vermek de aynı etkiyi yaratır mı acaba?Benim mantığım hani her iki mamada kaliteli ikisinin de etkilerinden,faydalarından yararlansın olmadı karıştırmam bitince diğerine geçiş yaparım teşekkürler tavsiyeniz için.

Kekikimo
Kekikimo

1093

ben yaklaşık 1 aydır karıştırıyorum ve kedimin de ne tuvaletinde ne de hareketlerinde hiçbir fark ve sıkıntı yok. ama farklı görüşler de olduğu için veterinerime soracağım:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 28302 Görüntüleme
  • 29 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 77421 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR