Erkek Kedi Kısırlaştırma

Kekikimo
Kekikimo

1093 Puan

Merhaba kedimi kısırlaştırmak hiç istemiyorum veterinere de sorduğumda erkek kedilerde kısırlaştırma sonrası böbrek problemleri olabileceğini ve diyetine çok dikkat edilmesi gerektiğini ve kısırlaştırılmış kediler için mama kullanması gerekeceğini söyledi. eğer idrarını püskürtmez ise yaptırma tarafı değilim ama püskürtürse zorunda kalırsın kokusundan dedi .
Benim sorum kedisini kısırlaştırmayıp idrar püskürtme olayını yaşamayan var mı?

12 CEVAP

Ben veterinerinizin yorumuna çok şaşırdım açıkçası... Kedide kısırlaştırma sonrası böbrek problemlerinin olması direkt olarak kısırlaştırma operasyonu ile ilgili değil; kedilerin kısırlaştırıldıktan sonra hormon değişiklikleri yüzünden kilo almasıyla ilgilidir. Bunu da sadece diyet mama değil, kaliteli ve tam proteinli mamalarla da çözebilirsiniz. Benim 2 oğlum var, ikisi de kısır ve hiç böbrek sorunu yaşamadık şimdiye kadar.
Eğer kısırlaştırmazsanız sürekli kızgınlık yaşayacak olan kediniz idrar püskürtme olmasa bile mutsuz ve hırçın olacaktır.
Bence kısırlaştırma bir seçenek değil; kedilerin daha huzurlu yaşaması için biz zorunluluktur.
Aksi takdirde kontrolsüz artan kedi nüfusu binlerce yavru kedinin açlık, hastalık, susuzluk... gibi sebeplerle telef olmasına sebep olmakta.

atay
atay

12507

Kedimiz 2 buçuk yaşında. Şu ana kadar 2 kere koku bıraktı. Son 5-6 aydır hiç koku bırakmadı ( nazar değmesin :) ) Gözlemlemekten başka net bir çare yok, bu durum kediden kediye değişebiliyor.

fatmatina
fatmatina

10460

Kızgınlığa girip de idrar püskürtmeyen erkek kedi duymadım bazı ilaçlarla kızgınlığın hafifletildiğini okudum ancak sonrasında kısırlaştırılma operasyonu yine yapılır.Kedinizin kısırlaştırılmaması durumunda sorun yaşayacağınız tek şey idrar püskürtmesi değildir maalesef,doğasında çiftleşme vardır ve hormonları da öyledir bu yüzden kızgınlığa girdiğinde sadece idrar sorunu olmayacaktır çiftleştirmeniz gerekecektir aksi takdirde kediniz o hormonların etkisinde kalacaktır ve çok sağlıklı olmayacaktır,hem o an için hem ilerisi için kediniz kısırlaştırılmadığı takdirde hastalıklarla da mücadele etmek zorunda kalacaktır ve her seferinde çiftleştirmek de çözüm olmayacaktır,çiftleştirirken dedikkat etmeniz gerekecek hastalık kapmaması için.Kısacası kısırlaştırmamak bir çok probleme yol açabilir yine de karar sizin tabi.

fatmatina
fatmatina

10460

Benimki daha yavru o yüzden çok fazla araştırmadım ancak duyduklarım,okuduklarım bu şekilde bir iki veterinere daha sormanızı tavsiye ederim zira bu konu gerçekten tartışmaya açık herkes başka bir şey söylüyor:)

BETS
BETS

787

erkek kedim var kısırlaştırmadım 1 kere püskürttü bu sitede satılan temizleyici ve uzaklaştırıcı spreyi sıktım bi daha yapmadı..

Kekikimo
Kekikimo

1093

veteriner de tam tersini söyledi işte. kısırlaşınca sağlık problemleri yaşıyor diyerek. ondan çok kafam karıştı:( çiftleştirmek istemiyorum ztn.

tugbagursoyy
tugbagursoyy

1277

kısırlaştırmanın birçok hastalığı önlediği heryerde yazıyor. kısırlaştırmak zararlı diyen vet de ilginçmiş. başka bir veterinere danışın derim belki erkek kısırlaştırmak sağlık problemlerine yol açıyor demiştir siz yanlış anlamışsınızdır

senakose
senakose

2262

Kısırlaştırırsan çeşitli hastalıkların olmamasını sağlıyor benim veterinerim 10 aylık olunca kısırlaştıracak kedimi yaani sorun olmaz

basaksemizz
basaksemizz

388

Merhabalar eğer kediniz daha henüz koku p üskürtmemis ise bir kere piskürttükten sonra hemen kışırlastırın yoksa hem o hemde siz felaket eziyet çekersiniz benim kedi 9 10 aylıkken kışırlastırdık öncesinde ve tarafa aşırı koku içeren ıdrar salıyordu koltuklara heryere kokudan geçilmiyordu geceleri hep miyavlıyordu acı çekiyordu fakat daha sonra kısırlastırınca hem o rahatladı hem biz tabiki bizde kısırlaştırma taraftarı değiliz ama mecburen hem o rahatlıyor hem siz yoksa ikinizde eziyet çekersiniz bide bize veteriner yavruyken kısırlastırınca böbreklerinde sorun çıkar dedi o uüzden 1 kere püskğrtsün daha sonra kısırlastırısanız hiç bir sorun kalmaz dedi. Hiç düşünmeyin yani kışırlastırın

basaksemizz
basaksemizz

388

Suan kedim çok rahat mama konusunda ise evet kışırlastırılmıs bana veriyoruz bide azar azar yaş mama fazla bişey değişmiyor sadece kışırlastırılmıs mama veriyoruz.

tugbagursoyy
tugbagursoyy

1277

Koku püskürtmek şart değilmiş dün 5 aylık erkek kedimin kızgınlığa girdiğini öğrendim koku püskürtmek dışında tüm kızgınlık belirtilerini gösteriyorum yaklaşık 6-7 veteriner aradım ve hep kızgınlık dönemindedir dedi mevsimsel değişimlerden dolayı 4.5-5 aya kadar düşmüş kızgınlık yaşı

Kekikimo
Kekikimo

1093

@tugbagursoyy tabi tabi erkek kedi için söyledi. @jellymonster tabii ki operasyon ile ilgili değil aynen dediğiniz gibi kısırlaştırmanın sebep olduğu değişiklikler yüzünden. bu değişiklikleri yaşamasını istemiyorum ama dediğiniz gibi huzursuz olacaksa yaptırmaktan başka çare yok. şu an 7 aylık ve henüz bir püskürtme yok. gece de sabaha doğru kapımda miyavlıyor odaya alıp iki sevip tekrar salona bıraktığımda miyavlamıyor. Henüz kızgınlığa girip girmediğini anlamış değilim o yüzden:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4626 Görüntüleme
  • 12 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80131 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR