Köpeğimi Doğru Besliyormuyum?

miniyavru
miniyavru

11600 Puan

2 tane 63 günlük Köpeğim var 2 sine toplam günde 3lt süt 200 gr kuru mama veriyorum bu besleme şekli doğrumu? doğru değil ise nasıl beslemeliyim?

21 CEVAP

Bencede kuru mama karşıtı olmak saçma. Çünkü o mamanın içinde protein,yağ,lif,tavuk,et,balık yani kısacası köpeğinizin ihtiyacı ne varsa hepsi birleştirilmiş zaten. Ek birşeyler yapmaya gerek kalmıyor ki ek yaptıklarınızı dışkı yoluyla atıyor ve hayvanınıza bi faydası olmuyor. Ben sütten kesildiğinden bu yana 1 senedir kuru mama ile besliyorum (Acana) ve bu zamana kadar bir sıkıntı yaşamadığım gibi gayet güzel bir şekilde büyüyor..
Mama fabrika yapımı gibi gelmesin içinde yok yok rahatlıkla kullanabilirsiniz sadece sütü sade vermeyin hatta hiç vermeyin veriyorsanızda suyla yarı yarıya ölçüde karıştırınki ishal olmasın. Onun dışında havuç ve elma tarzı meyve sebzeleride rendeleyip mamasına karıştırabilirsniz tüy ve göz sağlığı için iyi olur.
Sağlıkla büyüsünler...

Goody yerine ev yemeği verin evet :) Goody kullanmayın. Berbat bir mama. Acana, Orijen gibi profesyonel ve tahılsız mamalara yönelin.


Ayrıca mamaya güvenmediğini söyleyen sayın üye, köpeğinize verdiğiniz et, yumurta, sosis gibi besinlere nasıl güveniyorsunuz? Düzgün, premium bir mama (Acana önerimdir) çeşitli kontrollerden geçip onaylanan ve Kanada'da üretilen güvenilir bir mamadır. Ev yemeği vererek iyilik yaptığınızı düşünmeyin.

ilanekle
ilanekle

8389

Sana önerim ev yemeğiyle beslemen ben öyle besliyorum ve hangi veterinere gidecek olsak " köpeğiniz çok sağlıklı" diyorlar.
Sadece şunlara dikkat et:
Soğan , sarmısak, üzüm, çikolata, şeker , çok yağlı ve baharatlı yiyecekler, acı yiyecekler , tavuk kemiği ve balık kılçığı kesinlikle zararlı.
Ama her insan köpeğine yemek hazırlamak için vakit bulamaya bilir, bu nedenle eğer kullandığın mama iyi bir marka ise sağlıklı beslemiş olursun. Sütü çok verme.

ilanekle
ilanekle

8389

Yok vermiyorum. Bazı insanlar kuru mama çok sağlıklı diyip geziyor ama şuda varki 40 yıl önce kuru mama denen bir şey yoktu. Yani bunlara inanmayın zaten çoğu veteriner satmak için söylüyor.

ilanekle
ilanekle

8389

Diyelimki kendinize mantı yaptınız verin bir sorun olmaz, yada makarna yaptınız verin balık yaptıysanız kılçığını ayırtıp verin, kış aylarında karnıbahar hile verebilirsiniz çok seviyorlar.. Yeterki ona zarar veredek bir yiyecek olmasın.

CnRSzR54
CnRSzR54

657

40 Yıl önce mama mı vardı diyip ev yemekleri köpeğe vermek ne demek :)
Geçmişe göre mi yaşayacağız verdiğiniz yemeklerin içinde ki et , yağ , protein , omega vs değerleri var mı ve ya ne ye göre veriyorsunuz?
Yavru iken gelişimini sağlayacak değerleri ev yemekleri ile nasıl karşılayabilirsiniz ?
Merak ettim açıkcası..

Thyke
Thyke

480

Goody önerilmeyen markalar arasında. Ilk aylar çok önemli lütfen dikkatli olun sağlıkla büyüsün bebekler

patkam
patkam

115790

goody kalitesiz bir markadır

ilanekle
ilanekle

8389

Teşekkürler arkadaşlar köpeğime ev yemeği vermeyi kestim şu aralar barf diyetini araştırıyorum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

İlanekle
Kuru mama konusunda bu kadar çok tartışma olmasının sebebi her hayvanın bünyesinin farklı olmasından kaynaklanır. Hayvan sahipleri başka iyi mamayı değil "kendi hayvanları için "iyi mamayı bulmalı ve kullanmalıdır. İyi-kötü tartışmasının sebebi insanların her hayvanın bünyesinin farklı olduğu unutup kendi kullandıkları ve memnun kalmaları sonucu "iyi mama" deyip mamayı önermeleridir. Kullanılan mama gerçekten iyi kalite olan bir mama olsa bile başka bir hayvana iyi gelmeyebilir. Yine aynı sebepten dolayı. Bu yüzden her hayvan sahibi hayvanı için en iyi mamayı bulmalıdır.
Gerçekten hangi mamaların içerik bakımından iyi olduğuna gelirsek. Mama'nın içerisinde"et ve et türevleri" yazıyorsa et kaynağı belli değildir. Zararlı tahıllar içermemesi lazımdır. (buğday,mısır,mısır glüteni vb.). Kimyasal koruyucular,katkı maddeleri,renklendirici içermemesi gerekmektedir. Birde FDA tarafından sıkça toplatılan mamaları kullanmamak en iyisi. Acana ve Orijen gibi içerik bakımından çok iyi mamalar FDA listesine karışmıştır çok önceden. Orijen hatırladığım kadarıyla gümrükten geçerken radyoaktif maddelere maruz kalmış ve gittiği ülkede ki çokça hayvanın ölümüne yol açmıştır. Sağ kalanlar ise ciddi sakat kalmış ve beyinde sinirlerde hasar kalmıştır. Acana ise Salmonella tehdidiyle toplanmış fakat hatırladığım kadarıyla bulunamamıştı. Bu olanlar çok önceden olmuş olaylar.Şuan bir sorun yok.Fakat Orijen'nin durumu büyük ihmal bence. Siz daha detaylı araştırma yapabilirsiniz isterseniz.
Barf ise kedi ve köpek beslenmesinde en sağlıklı ve doğal beslenme çeşididir. Bu şekilde beslenme ile 20 yaşını gören kedilerin ve köpeklerin olduğunu okumuştum.Yurt dışında özellikle yarışma hayvanları bu şekilde besleniyor. Fakat Türkiye'deki etlerin kalitesi yurt dışına göre çok düşük olduğu için parazit olma riski var. Bu yüzden eti belli dondurma vb. aşamalardan geçirmek gerekiyor. Birde Türkiye'de satışa sunulmuş hazır sebze vitamin içeren Barf ürünleri var. Kesinlikle incelemenizi tavsiye ederim

miniyavru
miniyavru

11600

Çok teşekkür ederim bir de siz hiç kurumama veriyormusunuz

Ev yemeği vermek doğru değil. Ev yemeğiyle super premium kaliteli bir kuru mamadaki oranları tutturmanız mümkün değil. Süt verme, ishal yapar. İshal yavrularda risk demek. Kuru mamasını verin, yeterli. Hangi marka kuru mama veriyorsunuz?

miniyavru
miniyavru

11600

Goody veriyorum

ilanekle
ilanekle

8389

Kuru mama karşıtı değilim. Sadece güvenim yok içinde ne olduğunu bilemem çoğu mamada et oranı %18 civarlarında ki bu et oranının neyle dolu olduğunu bilemem belkide çöpe attığımız derilerinden yapılıyor olabilir. Ayrıca çoğu kişi proplan mamasını önerir çoğu kişi zararlı der çoğu kişi acana iyi der çoğu ölümlere yol açtı der . Zaten mama konusunda veterinerlere bile güvenim kalmadı çoğu veteriner goody mamasını öneriyor çoğu kötü olduğunu söylüyor. İhtimallere bakarak köpeğimi besleyemem bu mamaya iyi diyenlerin sayısı fazla o zaman bununla besleyeyim diyemem. O zaman hangi mamaya güvenebilirim? Ben ne yersem onu veriyorum demedim ona zarar vercek tarzdan yemekleri vermiyorum. Bazen şırf patili dostum için soğansız köfteler tercih ediyorum. En azından ona ne yedirdiğimi ne kadar yedirdiğimi biliyorum. İllaki sizin güvendiğiniz ve güvenli olduğundan emin olduğunuz mamalar vardır fakat mama konusunda bu kadar çok tartışmalar varken hangi mamayı seçebilirim ki ? Yoksa bende bilirim bir mama alıp önüne koymayı.

miniyavru
miniyavru

11600

Teşekkür Ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2516 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR