8 Haftalık Şilam İshal Oldu?

ozto
ozto

710 Puan

geçen hafta sahiplendiğimiz 8 haftalık kızımız şila cumartesiden beri ishal. hareketleri neşesi gayet yerinde ama kakası akışkan kıvamlı ve kötü kokulu. pirinç lapasi-tavuk ve yogurdu karıştırıp veriyorum. yiyor ama düzelme olmadı. biz yediği kuru mamaya sebep bulduk ama başka neler sebep olabilir? neler yapmalıyım?

6 CEVAP

Yüksek lifli, yağ oranı düşük veya yumuşak bir diyete başlayın. Yumuşak (mideye dokunmayan)diyetle, yağ ve kemikleri çıkarılmış haşlanmış tavuk ya da yağı alınmış doğranmış haşlama et ve pişirilmiş beyaz pirinç ve haşlanmış patates kullanarak evde yapılabilir. (bu ev yapımı yumuşak diyet sadece ishali kontrol etmek amaçlı kısa süreli bir diyet olmalıdır. Bu, uzun süreli-sürekli-bir diyet gibi hayvanınız için gerekli olan yeterli besinleri içermez.) Özel yumuşak veya lif oranı yüksek(konserve veya kurutulmuş) diyetler veteriner hekiminizden de satın alınabilir. Yumuşak diyete başladıktan 2 ya da 3 gün sonra ishal hafiflerse, yavaş yavaş hayvanın düzenli yediği yiteceği karıştırın ve 1 hafta süresince normal diyetine dönün. Normal diyete dönme teşebbüsleri başarısız olur ve ishal yeniden başlarsa, hayvanı veteriner bir hekime muayene ettirin.

senakose
senakose

2262

Veterinere görür biz nerden bilelim dimi ama

senakose
senakose

2262

Veterinere götür biz nerden bilelim dimi ama

ozto
ozto

710

iyiki söylediniz :) ben sadece başına gelen var mı nasıl aştınız diye sordum. tecrübeniz yoksa yazmasaydınız sena hanım...

Yavrularda ishal tehlikeli hatta ölümcüldür. Buraya yazıp milletin tecrübesini dinlemek yerine veterinere gitmeme amacınız nedir?

basaksemizz
basaksemizz

388

Merhabalar ilk önce geçmiş olsun eğerki tavuk,anne sütünden hariç normal süt,çok fazla yaş mama bu sandıklarımdan tüketmisse ishal olabilir çünkü henüz daha bağırsakları gelişmemiştir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1010 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR