Cane Corso, Doberman Ve Dogo Hakkında Kapsamlı Bilgi Verebilecek Var Mı ?

Darkness
Darkness

175 Puan

Herkese iyi günler. 28 yaşındayım yıllardır hayallerini kurduğum yoldaş, dost ve arkadaş konusunda artık bir netliğe vardım.Şunu da belirteyim az önce dediğim gibi köpeği hayvan baktığım için almayacağım. Ve Allah nasip ettiği sürece hiçbir masrafından kaçılmayacaktır. Öncelikle de 1 yaşına kadar evde bakacağım sonrasında bahçemizde ayarladığım yuvasında bakacağım. Başlıkta da belirttiğim gibi Cane corso, doberman ve dogo argentino konusunda fikir sahibi olmak istiyorum. Neden bu 3 ırk derseniz koruma, oyun, eğitim, uysallık, v.s. gibi konularda en çok bu 3 ırk dikkatimi çekti. Yavruluk ve yetişkinlik döneminde kullanılması gereken vitamin, mama v.s. gibi konular hakkında ve eğitim konusunda bilgisi olan varsa 530 484 14 48 nolu telefon numarasından bana ulaşabilirseniz çok mutlu olurum. Mesaj atın, whatsapp tan yazın ben dönüş yaparım şimdiden yardımlarınız için teşekkür ederim.

5 CEVAP

Kesinlikle Dogo Argentino öneririm. O kadar sıcakkanlı, sevecen hayvanlar ki. İradeniz ve kararlılığınız olduktan sonra eğitimini de verirsiniz, liderliği de ele alabilirsiniz. 3,5 aylık 2 dogo bakıyorum, şimdiden temel itaati bitmek üzere. Labrador Retriever da sandığınız kadar kolay değil, emin olun. Çok enerjik ve sert hayvanlar bana göre. Bu yüzden eğitiminde zorlanabilirsiniz, bir dogoda, bir corsoda da olduğu gibi.


Yavruyken kullanacağınız mama önemli. Mamanız profesyonel, tahılsız ve glukozamin oranı yüksek bir mamaysa vitamine gerek kalmaz. Ayrıca kendinizin karar verdiği vitaminleri veterinere danışmadan asla kullanmayın. Daha kötü sonuçlar elde edebilirsiniz. Size mama önerim, Acana ve Orijen. Büyük ırklarda kalça diplasizi yaygındır, bu yüzden bu iki mamadan hangisini kullanacaksanız glukozamin oranı en yüksek olanı seçin derim.


Eğitim ise gerçekten çok kapsamlı bir konu. Dilerseniz bu konuda köpek evlat edinmeden mutlaka okumanız gereken iki kitap önereyim. Tamer Dodurka'nın Köpek Psikolojisi ve Cesar Millan: Ailenin Bir Üyesi. Bu iki kitap artık köpeği insanlaştırmak yerine bir köpeği anlayıp (bu yolda köpekleşmek :)) ona göre hareket etmenin doğru olduğunu öğretecek. Ayrıca bu konusa Kral Köpek Ailesi- Aslı Ve Çağrı'nın videolarını izleyin mutlaka.


Dediğim gibi eğer iradenize güveniyorsanız ve yeterli egzersiz yaptırabilirseniz Dogo öneririm. Dogo sahiplendikten sonra neden önerdiğimi anlayacaksınız :)

Gofretsla
Gofretsla

116585

eğer ilk kez köpek bakacaksanız baskın ırklı köpekler[pitbull,dogo vs] yada oyuncak ırklaR[maltese. pomeranian, minyatür pincher] gibi köpekler bakamazsınız. bu türleri beslemek için en az 5-6 yıl köpek bakmanız gerek tecrübesizken yada araştırma yaptıktan sonra cocker spaniel[american veya ingiliz] labrador yada golden retrıver, kavalıer kıng charles spanıel gibi ırklar bakmalısınız ayrıntılı bilgi için youtube.com\ kral köpek aillesinin videolarınıizlemenizi şiddetle tavsiye ederim iyi patiler

nildogcat
nildogcat

13724

Eğer ilk defa bakılıcaksa kesinlikle baskın ırk tercih edilmemeli.Sizin düşündüğünüz 3 ırkta baskın ırk.Mesela Labrodor Retriever,Golden Retriever gibi köpeklere yönelmenizi tavsiye ederim :)

Darkness
Darkness

175

Öncelikle teşekkür ediyorum fikirleriniz için. Dominant olduklarını biliyorum ve uzun zamandır araştırmalarını yaptım. Teyzemde kaldığım zamanlar onun köpekleri ilgilendiğim dönemler olmuştu. Küçük boy ırklar pek hoşuma gitmiyor ama golden ya da labrador düşünebilirim. Ama ben yine tercihimi bir bu 3 ırktan yana kullanabilirim. Baktım olmuyor eğitimlerini profesyonel kişiler tarafından alınmasını sağlarım.

Darkness
Darkness

175

achill the pekemix bana whatsapptan ulaşır mısınız ?

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2752 Görüntüleme
  • 5 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78248 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR