Kedi Ve Bebek. Bilgisi Olanlar Lütfen Yardımcı Olun!

oezdemirseda
oezdemirseda

1603 Puan

Merhaba arkadaşlar, benim 1,5 yaşında bir kedim var. 1,5 yıldır bir kez bile bana tırnak çıkarmadı. Veterinerde bile iğne olurken canı yansa dahi tıslar, miyavlar, kısacası vahşileşir ama asla tırnak çıkartmaz. Kendileri çok uysal bir kedidir. Sorun şu ki; geçen hafta eşimin ablası bebeği ile bize geldi ve kedim bebeğe saldırdı. Bende de hata var çünkü alıştırmadan aynı ortamda tutmamalıymışım ama düşünemedim, hiç aklıma gelmedi böyle bir şey olacağı. Bebeği elinden zor kurtardık diyebilirim. Şimdi de ailelerden baskı yapılıyor "evden gönderin" diye ama ben de eşim de kedimizi çok seviyoruz. Eşim ilerisinde bebeğimiz olduğunda ne olacak peki diyerek endişeli bense çözüm arıyorum. Sizlerden ricam kedimin bu saldırganlığının sebebini biliyorsanız benimle paylaşmanız ve nasıl bir daha olmamasını ya da bebeklere alışmasını sağlayabilirim. İnternette okuduğum yazıların çoğunda kıskandığını yazmışlar ama eminim bu kıskançlık değildi. Daha önce eve başka kedi getirdiğimdeki davranışları kıskançlıktı ama bu defa tavırları çok farklıydı. Ayrıca bebeği öncesinde görmedi bile nasıl kıskansın? Görür görmez önce kokladı sonra saldırdı. Basit bir saldırı da olmadı. Bebek annesinin kucağındaydı Allahtan ki annesi korudu. Başına dikiş atıldı bebeğin. Anne ve bebeğe kuduz aşısı falan vurdular. İkisi de çizik içindeydi. Kedimin bebeklere karşı olan tavrı değişmezse geriye iki seçeneğim var tırnaklarını çektirmek ya da sahiplendirmek. Ben tırnaklarını çektirmekten yanayım ama bir yandan da sırf ben öyle istiyorum diye ona bu kötülüğü yapmak çok yanlış geliyor. Zaten kısırlaştırdığım için doğasına müdahale etmiş oldum :( Lütfen daha önce bu durumu yaşayan arkadaşlar benimle fikirlerinizi paylaşın. Bebek doğduktan bir süre sonra alışması mümkün mü? Sizler bu durumu nasıl çözdünüz?

23 CEVAP

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Tırnağı olmayan bi kedi o yaşayacağı stres sonrasında belki de ölür. O kedi bidaha kendine gelemez. Son çare falan olarak asla bu düşünülmemeli. Çok zor bi durumda olduğunuzu anlıyorum bunu yaşamış biri değilim sadece o fikri aklınıza getirmeyin lütfen çünkü o bi çözüm değil resmen işkence olur kediye :(( asla asla asla yapılmaması gereken bir şey asla. Böyle bir şeyin yapılabilceğine ihtimal bile veremiyorum. Mantıklı çözüm yolları bulursunuz inşallah. Başarılar

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Ayrıca da tırnakların çektirseniz de fayda etmez bu sefer ısırmaya başlayacaktır. Eğer bu işlem yüzünden stres sıkıntı ve mutsuluktan ölmezse yaşarsa daha da hıçınlaşacak kendini tek savunma yeri kalan dişlerini kullanacak. Bu sefer ısırıyo diye dişlerini mi söktüreceksiniz. Tırnağını da çektirdik olmuyo deyip sokağa bıraktığınızı bi de düşünün ? O kedi artık ne kendini savunabilir ne biyere tırmanabilir ne de güvenli hissedebilir :( İnanın tırnak çekimi insancıl bir çözüm değil.

mhtpyldz
mhtpyldz

104584

:( cok uzucu gecmis olsun benim aklima kedinizin kiskancligindan ziyade ani bi refleksle yaptigini dusunuyorum yani korkmus olabilir sesinden yahut herhangi anlamadigimiz bi seyden . Bebeginiz olacagi zaman duruma surec icinde alisacaktir diye dusunuyorum , ama tirnak cektirmeyin gercekten dogalarina zarar :(

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Teşekkür ederim @mhtpyldz ben de tehlike olarak algıladığını bizi savunmak amaçlı saldırdığını düşünüyorum ama bu konuya nasıl bir çözüm buluruz bilemiyorum. Kimse yok mu bu durumu yaşayan?

milodelisi
milodelisi

11213

Hiç yaşamadım ama aklıma gelen bir kaç şey var. Çoğu kişinin dediği gib kıskançlık olabilir. Bizimki bebeklere değil, direk yabancılara yapıyor. Daha dün eve yardıma gelen teyzenın yüzüne atladı. Ben kedilerde böyle davranışların içgüdüsel olduğunu düşünüyorum. Gördüğü anda yabancılayıp size bir şey yapacağını düşünmüş olabilir. Kediler cidden herkesin bildiği gibi hain değiller:) Ben bounden kaynaklandığını düşünüyorum. İsterseniz geri dönün, tam araştırıp bloğuma bir araştırma yazısı yazayım. Geçmiş olsuun...

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tamanen bebeği tehtit olarak algılaması. Bebeğin kokusu,çıkardığı sesler onu rahatsız ettiği için yaptığı bir davranış. Kedinizi kendimizden uzaklaştırmaniz bunu daha kötü yapar. Bebek kokusuna ve sesine kademeli olarak alıştırmalisiniz. Ona bebeğin yanında sakin olması gerektiğini öğrenmelisiniz. Kesinlikle ceza değil ödül yöntemiyle olmalı. İkisi sizin gözetiminizde bir araya gelmeli. Bebekten uzaklaştırmak sorunu çözmek değil üstünü örtmek gibi olur. Çocuk büyüdüğünde ona tavır alabilir. Ve siz sırf bir kere yaptığı bir şey için ona hak ettiği yaşamı sunamazsiniz..

Zeynepulku
Zeynepulku

122955

Yeni soru diye cevap veriyorum ckskvkdkkf 4 yıl önceki soruyu niye hortlatiyorsunuz vkskckd

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

@hayvanseverlerden çocuğa saldırmasını görseydiniz 3 kişi alamadık elinden bebeği ve saldırısı direk çocuğun kafasına doğruydu. ;Öldürme kastı ile saldırdı, yukarıdaki bir yorum da abla örneği durumun çok algılanmadığını düşündürdü.
Neyse aradan yıllar geçti, bu süreçte bebeğimiz oldu. Biz bebeğimiz doğmadan bebek bezleri, bebek detarjanı ile yıkanmış kıyafetleri vs hep kedimizin uyuduğu odaya bıraktık, arada bebek sesi açıp dinlettik vs. Bebeğimizin doğmasına yakın annemlere gönderdik ama zaten sıklıkla gittiği için sorun olmadı. Bebeğimiz kendine gelince 10 aylık falandı geri getirdik, başta aynı odada çok kontrollü ve kısa sürelerde tuttuk. Bebeğim henüz yürüyemediğinden, kedimizi değil bebeğimizi odaya kilitledik derken alıştı arkadaşlar.
Bebeğim 4 yaşına geldiğinde kedimiz öldü. Kızımla öyle güzel bağları vardı ki, kızım çok ağladı Düldülümüzün arkasından.

Geçen yıl yeniden kedi sahiplendik ama bu defa tek değil, 2 tane. Aradan yıllar geçti ve şuan düşündüğümde üzüldüğüm tek şey onu tek başına yalnız bir hayata mahkum ettiğim oldu.

nildogcat
nildogcat

13724

Benimde kedim saldırıyor çok sevmiyor açıkçası.Yavaş yavaş alıştırabilirsiniz.Ama sizin çocuğunuz olursa sizin bir parçanız olduğunu elbette anlayacaktır.Bence ilk çözüm evden göndermek olmamalı sonuçta kıskanmış ta olabilir.Her hayvan çocuklarla anlaşabilicek diye birşey yok.Ama yavaş yavaş ve sakin bir zamanda alıştırmaya çalışıp ikisine aynı ilgiyi gösterirseniz alışır.Sonuçta oda çocuk:)

Berkaycihan
Berkaycihan

956

Kediler gerçekten çok kıskanç hayvanlar , dışarıdan umursamaz görünseler bile içleri öyle değildir , kedinin hiç bişey yokken saldırması tuhaf açıkcası bebeği kediden uzak tutmaya çalıştınız mı başta ? Yada kedinin odaya girmesine izin vermeme durumu oldu mu ?

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

Cevaplarınız için çok teşekkür ederim. Yaşadığımız durum bir şekilde kendini ya da bizi savunmasıydı bence. Kıskançlık olmadığına eminim çünkü 2 yıldır çok kıskançlık yaptığı olaylara şait oldum bu durum çok farklıydı. Sanki bebeği tehlike olarak algılamış gibiydi. Ben evden uzaklaştırmak istemesem de eşim şuan çok tepkili ama şu şekilde geçici bir çözüm buldum.(sanırım) Eve bebek geldiğinde aynı odada bulunmalarına izin vermeyeceğim ve tırnaklarına da kedi tırnağı koruyucu (plastik tırnak) yapıştıracağım. Bebeğimiz olduğunda kıskanmaması için de bizimle uyumasını yasakladım. Artık kullanılmayan odamızı onun için ayarladım kedi evini, yatağını, oyuncaklarını, mama kabları ve tuvaletini artık bu odaya bıraktım. Geceleri orada yatırıyorum. Böylece bana karşı yapacağı kıskançlık daha azalacaktır. Bebeğimiz olursa hem kedimi hem de bebeğimi aynı odaya alamayacağımdan. Evden uzaklaştırmak kesinlikle istemiyorum. Düldül benim için çok değerli, elimde büyüdü miniğim umarım kesin olarak çözeriz bu durumu...

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

@Berkaycihan hayır hiç sokmamaya çalışmadık. Zaten bebeğin annesi kedimi sevdi girer girmez. O da çok sever hayvanları o sırada bebeğin kokusunu aldı etrafı koklamaya başladı. Bebeği buldu ve saldırdı. Olay sırasında kıskanacağı hiç bir durum yaşanmadı.

oezdemirseda
oezdemirseda

1603

@kedilikızz kedimi sokağa bırakmayı hiç düşünmedim zaten ama haklısınız tırnak çektirme olayını çok araştırdım ve kedime bunu yapamayacağima karar verdim. Tüm bu çözüm yolları başarısız olursa ve bizim de bir bebeğimiz olma gibi durum olursa ikinci bir plan olarak 1-2 yıl kadar geçici süre için anneme gidecek sanırım.

burtex
burtex

2320

çok fazla bu konuda bi şey diyemem ama köpeğim varken yapmış olduğum araştırmada aklımda kalan bi kaç şey olmuş yazını okurken onları hatırladım yazıda bebeklerin tam net bir kokularının olmadığını ve köpeklerin (yazı köpekler ile ilgiliydi) kokusunu ayırt edemedikleri için saldırabilecekleri söyleniyordu yani sizin söylediğiniz gibi bu bi saldırıdan koruma refleksi olabilir evinizde daha önce ona yakın durumlarda bir bebek gelmişmiy di ona tepkisi neydi onlara normal ise ve bu bebeğe saldırdıysa farklı bir şey olabilir bebeğiniz olursa onunla aynı ortamda bırakmamaya çalışarak ona alışmasını sağlayabilirsiniz ama lütfen tırnaklarını çektirme yapmayın çok kötü bişey bence doğayı yok edip onları yeterince savunmasız bırakıp doğasından uzaklaştırdık zaten bu konuya benim söylediğim açıdan bakarak biraz daha araştırın bence bende farklı bilgilere ulaşırsam size bilgi vererim geçmiş olsun

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tamanen bebeği tehtit olarak algılaması. Bebeğin kokusu,çıkardığı sesler onu rahatsız ettiği için yaptığı bir davranış. Kedinizi kendimizden uzaklaştırmaniz bunu daha kötü yapar. Bebek kokusuna ve sesine kademeli olarak alıştırmalisiniz. Ona bebeğin yanında sakin olması gerektiğini öğrenmelisiniz. Kesinlikle ceza değil ödül yöntemiyle olmalı. İkisi sizin gözetiminizde bir araya gelmeli. Bebekten uzaklaştırmak sorunu çözmek değil üstünü örtmek gibi olur. Çocuk büyüdüğünde ona tavır alabilir. Ve siz sırf bir kere yaptığı bir şey için ona hak ettiği yaşamı sunamazsiniz..

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 6720 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR