Kedim Bağırıyor.

Merhabalar benim 1 buçuk yaşında kızım var yani kedim kısırlaştırma yapmadık ve gündüzde akşamda antrede bağırıyor ve biz yani eşimle evden çıktıktan sonra kapının arkasından bildiğiniz gibi insan gibi ağlıyor acaba başka bir sorunmu var kısırlaştırma hariç veteriner e götürdük birşey i yok dediler bu zamana kadar dışarı yıl bir balkondan gördü dışarı ya çıkarmıyoruz ondanmıdır acaba.


21 CEVAP

milodelisi
milodelisi

11213

İlk olarak kısırlaştırmak her yandan en iyisi. Ayrıca sokakta ve barınaklarda bu kadar sahipsiz can varken doğacak plan yavrulara yuva bulamazsanız o yavrularda bu gruba katılır. Onlarla emPATİ kurun lütfen:) Kimse evsiz kalmak istemez. İkinci yandan kanser gibi risklerin hepsini en az şansa indiriyor. Camdan atlama diye bir şeyde yok. Camı açık bırakmışlarsa kedi halidir bir kuş görünce yakalayacak diye gider. Camı kapalı tutmaları lazım söylemeye gerek yok. Kısırlaştırın derim...

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Dini açıdan ya da sağlık açısından pek bi bilgin ve deneyimim yok fakat doğacak yavrucukların sorumluluğunu kesin olarak alabiliyorsanız kısırlaştırmayın o halde. Yavruları başkalarına verseniz bile o başkaları bakabilecek mi gibi sorular insanın aklını kurcalıyor. Vicdanınıza ve sorumluluk duygunuza kalmış.

biraz araştırın ya kısırlaştırma konusu tartışmaya açık bile değil. kaç yaşına kadar yılda kaç kez çiftleştireceksin? bir de bu dişi! o kadar yavrunun kaçına yuva bulacaksın. 6 aydan 6 aya doğum yapsa yılda 10 yavru! sen o kedileri yuvalandırırken sokaktaki aç soğuktan tir tir titrereyn yavru kediler hiç aklına gelmeyecek di mi. yazıklar olsun benciller.

karamrve
karamrve

2412

kısırlaştırmanız lazım,kısırlaştırılan kediler ilerde kanser vb. hastalıklara yakalanmaz ayrıca daha uzun ömürlü olurlar kızgınlığa girdiği her dönem onun için acı verici olur camdan atma konusunda onun için çok üzgünüm :( camları falan kapalı tutup göz kulak olmak lazım

tugbagursoyy
tugbagursoyy

1277

Dinen uygun olmadığı söylenmiş böyle birşeyi nereden uydurdunuz anlamıyorum. sokakta ölen binlerce kedinin günahı kime kalıcak?

mhtpyldz
mhtpyldz

104584

Merhaba kedinizi kisirlastirmalisiniz , bu kediniz icin en sagliklisi , disari kacma ilayini ilk defa duydum kisirlastirildiktan sonra , ha kus pesine dusmustur o ayri ama kisirlastirilmayla alakasi yok bunun , digacak yavrulari sahiplendiririm yahut ben bakarim diyeceksiniz ama sokaktaki hayvanlar icin de ayni cabayi gosterebilirsiniz.

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

Kısırlaştırmak onun sağlığı için daha iyi kanser riskini azaltıyo çünki kedilerin her doğumunda ömürleri birazdaha kısalıyo :/ yinede siz bilirsiniz

patkam
patkam

115790

birşey sorucam neden kendini camdan attı ? zavallı kedi :(

Alper2001
Alper2001

155

Merhabalar. Önemli bir konu. İşin hem dini açıdan hem vicdani açıdan önemi var. Eğer doğacak yavruya bakamıyorsak bunun günahı sahibine. Hayvanı kısırlaştırmakta her ne kadar doğru olmasada doğacak yavruları ortaya atıp ölüme terkedercesine unutmakta daha kötü olur kanısındayım

karamrve
karamrve

2412

evet onlar binlerce yıl önce evcil değillerdi ve dışarda yaşıyorlardı BETS. Ta ki bizler her yeri taş yığınına çevirip onlara sığınacak bir yer bırakmayıp, mamasını suyunu oraya buraya dökmeden ve arabayla çarpıp kaçmadan önce evet dışarda yaşıyorlardı.Ama artık yaşaYAmıyorlar.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

BETS konu hakkında sana verilen cevaplar 2. Sayfada olduğu için görememişim. Açıklanmayan kısmı açıklamak istiyorum. Evet dediğiniz gibi her şey bir düzenle yaratılmıştır. Fakat günümüzde insanoğlu düzene o kadar çok müdahale etti ki hayvanlar aslında her şey bundan etkilendi. Şuan 4 aylık kediler kızgınlığa girebiliyor. Cinsel olgunluğa ulaşmamış kediler hamile kalabiliyor. Yavrular eksik organlı veya organlı doğabiliyor. Bunun gibi birçok anormal durumlar oluyorken düzen var deyip kenara çekilmeyi doğru bulmuyorum. Bu benim kendi fikrimdir. Size önceki yorumumda söylediğim gibi sizi yargılamak ve kötülemek gibi bir niyetim yok. Sadece siz fikrinizi söylediğiniz gibi bende doğru bulmadığım için kendi fikrimi soyluyorum. Neyse çok uzattım. Size ve kedinize/kedilerinize mutlu,sağlıklı ve uzun bir ömür dilerim..

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

Dışarı çıkmak istediğini sanmam çünki evcil kediler zaten dışarıya çıkmaktan hoşlanmazlar bağırmasıda kızgınlığa giriyordur büyük ihtimalle şu an benim kızım da aynı durumda bir an önce kısırlaştırmanızı öneririm :)

Kısırlaştırmak istemiyorum arkadaşım kısırlaştırdı kedisi kendini camdan attı çiftleştirmek istiyorum ama ev kedisiyle

Benimde bildiğim doğum ömrü kısaltmaz biz insanlarda o zaman kadınlar yani çocuk yapmasın kısırlaşsın ömrü mü uzuyor

BETS
BETS

787

benim oğlum da kısırlaştırılmadı o dönemle bi iki gün miyavlıyo o kadar..hem caiz değil zaten dinen de hayvana bu kadar müdahale etmek doğru değil her kedi her kızgınlık döneminde çiftleşmez zaten biz kadınlar da her ay doğurganlık sürecine gireriz sancılı olur ama kısırlaştırılmıyoruz bu yüzden dimi...lütfen kendi menfaatlerimiz için hayvanları kullanmayalım dişi kedimi de çiftleştiriyodum erkek kedimi de...tabi tercih meselesi bu tamamen benim fikrim.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 4493 Görüntüleme
  • 21 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR