Erkek Scottish Fold

betulaltundal
betulaltundal

35470 Puan

Merhabalar, bu zamana kadar çok kedi besledim fakat hepsi dişi kedilerdi. Şimdi bir yaşında,kısır ve erkek bir scottish fold sahipleneceğim (ücretsiz çünkü satışına karşıyım) fakat bazı şeyler takılıyor aklıma tecrübeli olanlar aydınlatırsa çok sevinirim . internette okuduğum kadarıyla erkek kediler kokusunu bırakmak için evin bazı yerlerine idrarını bırakıyormuş bu hareketi hepsi yapar mı ? Bir de azgınlık döneminde çok huysuz ve hırçın oluyorlarmış kısır olmalarına rağmen bu durum başıma gelir mi? Şimdiden teşekkür ederim :)

7 CEVAP

sezind
sezind

13990

Benim erkek kedilerim var. Koku bırakma olayı kediden kediye değişiyor. Bunu ancak yaşayarak görebilirsiniz. 1 yaşını doldurduğunda kısırlaştırarak bu koku bırakma olayını çözebilirsiniz. Kısırlaştırıldıktan hemen sonra koku bırakma olayını tekrarlayabilir çünkü hormonların yerine oturması en fazla bikaç haftayı bulabilir. Bunun dışında "hırçınlık"tan kastınız nedir? Hareketli olması, eşyalara zarar vermesini falan kastediyorsanız bu kızgınlıkla alakalı bir durum değil kedinin karakteriyle alakalıdır. Ve eğer kısırlaştırılmışsa "kızgınlık" dönemi diye bir şey yaşamaz kedi.
Benim 3 erkek kedim de ergenliğe girdikleri dönem birbirlerinin üstlerine çıkıyorlardı ve oldukça derinden miyavlıyorlardı. Oyun bile oynamıyorlardı, yemeği azaltmışlardı. 1 yaşını doldurduklarında kısırlaştırdık ve 1 hafta sonra o hallerinden eser kalmadı. İdrar bırakma gibi bir durumları yok ve şuan çok daha hareketliler.

Senaaaaaaaa
Senaaaaaaaa

3143

Azgınlık değil Kızgınlık :)

Aysedalgc
Aysedalgc

2181

Merhaba ben çok erkek kedi baktım şuanda da Scottish fold erkek kedim var kızgın değil ama bende duydum erkek kedilerin idrar bıraktıklarını ama baktıklarımın hiç birinde rastlamadım bu duruma benimki şuan 7 8 aylık kısırlaştırmadım ama kızgınlığı başladı başlayacak gb elimi parçalayacaktı geçen gün çifleşmek için :D ama geçiyor sonra

Sirinkedisever
Sirinkedisever

13018

Lutfen eski sorulara cevap vermeyelim :((

gokceyigit
gokceyigit

107566

kokuyu köpekler bırakır bildiğim.

emreztrkk37
emreztrkk37

4368

her kedi için geçerli değil ama doğru. Kısırlaştırdıktan sonra olacağını düşünmüyorum

betulaltundal
betulaltundal

35470

Arkadaşlar soru güncel değil kedinin sahibi son anda sahiplendirmekten vazgeçmişti ben de sokaktan kızımı sahiplenmiştim :) sevgili sena, cevabınız çok yardımcı olmuş evet azgınlık değil kızgınlık olmalıydı. Cevaplarınız için teşekkür ediyorum :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3251 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80183 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR