2 Erkek Kedi Anlaşabilir Mi

Tarcinn
Tarcinn

2701 Puan

Merhaba, 10 aylık himalayan cinsi erkek kedim var. Bu akşam British shorthair 5 aylık erkek kedi alacağız.. (Arkadaşımızın kedisi, annesiyle anlaşamıyormuş) Tarçın'la Anlaşabilirler mi ? İlk 2-3 gün farklı odalar da tutmamız gerekiyormuş galiba. Yardımcı olursanız sevinirim.

22 CEVAP

milodelisi
milodelisi

11213

Şöyle kesinlikle birden bire çok yakınlaştırmayın. Terli bir t-shirtünüzü ikisinede sürün yani kokuları aynı ve sizin gibi olsun. Hem birbirlerinin kokusunu size benzettikleri için daha çabuk alışırlar hemde sıkıntı çıkmaz. Deneyin derim. Mama kapları ilk başta uzakta olsun birbirinden. Hergün biraz biraz yakınlaştırın. Umarım işe yarar. İsterseniz bloguma araştırıp bir yazı paylaşabilirim. Geri dönmeniz yeterli :)

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Benim kedim sırf bu sebepten stres altına girdiği için tüm bağışıklık sistemi çöktü 5 gün yoğun bakım uygulandı ve ölmek üzereydi çok zor toparlayabildik. Kedimin cinsi smokin ve dişi ancak ben bu strese bağlı durumların cinsten cinse farkedeceğini düşünmüyorum kediler evi burası benim tarzında benimsediği için ikinci bi kedi çok riskli. Tabiki bunu başaranlarda var ama bnce riskli. Kendi kedinizde iştahsızlık belirtisi görürseniz derhal veterinere götürün. İnşallah olumsuz şeyler olmaz ve alışırlar. İki kedi olayını hep kıskanmışımdır :) başarılar..

malesef kısırlaştırma düşünmeyerek kedinize kötülük yapıyorsunuz... araştırma yapmanızı tavsiye ediyorum. lütfen onun ve doğacak o zavallı yavrular için biraz daha düşünün... onlarca yuva bulmayı bekleyen zavallı tekir ve engelli bebekler varken siz bir birey olarak kedilerinizi çiftleştireceksiniz. zaten bunu lanet üretim çiftlikleri ve bilinçsiz insanlar yapıyor. sizi bilinçlenmeye davet ediyorum.

gulnihal
gulnihal

1689

Her insan gibi kedilerde farklidir anlasip anlasmamasi kediye bagli

Alper2001
Alper2001

155

Bence kediniz kızgınlığa girmeden kısırlaştırın. Eğer kızgınlık dönemi çiftleşmezse kedi sağa sola çişini yapıyor ve agresif oluyor. Umarım faydalı bilgi vermişimdir...

Tarcinn
Tarcinn

2701

Birbirlerini görünce tıslıyorlar. Tarçın çok çekingen, korkak davranıyor. Yeni gelen kedi ise evin sahibi gibi rahat.. Dün akşamdan beri yemek yemedi ama Tarçın'ın iştahı yerinde.. Alışabilirler mi? Yoksa zaman varken geri mi vermeliyim?

Tarcinn
Tarcinn

2701

Kedim daha kızgınlığa girmedi, girdiği zaman da kısırlaştırmayı düşünmüyorum. İleride olabilir belki ama şuanlık öyle bir düşüncem yok..

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

Benim kedim de british ama dişi be başka kedilerle kesinlikle anlaşamıyo saldırıyo karakter özellik olarak çok evcil oldukları için başka kedi istemiyolar veteriner söyledi bunu ama belki anlaşabilirler bilemiyorum

Tarcinn
Tarcinn

2701

Eve getirdim. Tarçın ilk başta kısık sesle tısladı bir kere. Sonrasında ise usluca uzaktan izledi. Sanki bakışları üzgün gibi geliyor.. Hiç kavga olmadı. Ama korkuyorum Tarçının bize karşı davranışları değişecek diye.

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

İlk başta tısladıysa bu değişmez bence kavga etmeden vermelisin :(

Tarcinn
Tarcinn

2701

Aynı odadalar şuanda. Tarçına ödül mama verdim, küçüklüğe de oyuncak.. Dikkatleri dağıldı biraz. Ama birbirlerini süzüyorlar yine uzaktan uzaktan. Tıslama olmadı. Çok yakınlaşmalarını engellemeli miyim? Birkaç gün birbirlerini böyle gözlemlemeliler herhalde

Tarcinn
Tarcinn

2701

Aynı odada tek başlarınayken/uyurken asla bırakmam mazaallah kötü şeyler olur sonra :) birazdaha denemeye karar verdik.. Çabuk karar verdik aslında ama insan kedisinin üzüldüğünü görünce kendisi de üzülüyor .

baranertaga
baranertaga

12029

Betullsusam Alışmışlardır bence ya 4 yıldan fazla olmuş :)

Queeninannesi
Queeninannesi

1353

Şu an sen başlarındasın ama gece uyurken büyük fırtına kopabilir :)

kediye göre değişir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 18589 Görüntüleme
  • 22 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR