Kedim Küçük Ve Kızgınlık Döneminde

GOKCEOZGUN
GOKCEOZGUN

1766 Puan

Arkadaşlar yaklaşık 4.5-5 aylık kedim şu anda farklı bir şekilde miyavlayarak farklı hareketler yapıyor. 2 gün sonra aşısı var ama ben ne yapacağımı bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim. :)

14 CEVAP

Badems
Badems

12123

Normalde zaten 5-6 aylıkken kızgınlığa giriyorlar. Kapı/pencereye dikkat edin kaçmasın veya atlamasın bu dönemde çok yeltenecektir. Kızgınlığı geçince de veterinerinize danışarak kısırlaştırın.

GOKCEOZGUN
GOKCEOZGUN

1766

Teşekkür ederim öncelikle, biraz araştırdım ve 1 yıl dolmadan kısırlaştıramayacağımı öğrendim. 2 gün sonra veterinere gideceğiz bakalım ne olacak orada anlarız. :)

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kediniz disi mi erkek mi? Erkek kedilerde kizginlik donemlerindenetrafa iseme durumumoluyor acikcasi beni en cok korkutwn o ben de 1 seneden once kisirlastirmayi dusunmuyorum ama oyle bir durum olursa kisirlastirtacagim cunku baska care yok. Guvenilir bir veterinere danismak en iyisi.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

1 yaşından önce kısırlaştırmamak baya eskide kalmış bir yöntemdir. Erken yaşta kısırlaştırmanın büyümeyi durdurması vb. durumların doğru olmadığı da kanıtlanmıştır. Sanırsam artık 8. Haftayı doldurunca kısırlaştırma olabiliyor kediler.
Bence gerçekten işinde iyi bir veterinere kısırlaştırma yaptırırsanız hiç bir sorun yaşamazsınız. Ayrıca kedi kızgınlığa girmeden önce kısırlaştırmak çok daha iyi oluyor. Kızgınlık davranışları yerleşmediği için. Ben mesela 13 aylık iken kısırlaştırdım. Ergenlik davranışları devam etti ve hormonların normale dönmesi uzun sürdü. Keşke ilk ergenliğe girdiğinde kısırlaştırma yaptırsaydım diyorum

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yusufsal şaka olduğunu var sayıyorum. 5 aylık kedi hamile kalsa çok büyük ihtimalle yavrular içerde kalır,doğursada ölü doğum olması yüksek. Hatta annenin sağlığı çok büyük tehlikeye girer

milodelisi
milodelisi

11213

Biz kedimizi 7 aylıkken kısırlaştırdık kızgınlğa girmeden. Hiçte bir zararını görmedik,büyümesinde bir katkısı yoktu. Şu an 2 yaşında ve dana kadar:) 5-6 aylık olunca kısırlaştırın derim. İstanbuldaysanız veteriner önerebilirim.

Badems
Badems

12123

Dişi kedimi 6 aylıkken kısırlaştırdım. Nereden nasıl öğrendiniz bilmiyorum ama bunun limiti 6 aydır, 6 aydan önce kısırlaştırılmaz.

Yusufsal
Yusufsal

1478

Yanına bir erkek kedi koyun :DDD

Yusufsal
Yusufsal

1478

şaka yapmıştım zaten

tika_waylan
tika_waylan

13980

Disi ise biraz beklersiniz melisa yagi falan suruyorlarmis keidye onu da danisin veterinerinize tam 6 ayliik olunca da kisirlastirirsiniz 6 ay erken saniyordum ama bircok kisi 6 aylik yaptirmis ve kedileri saglikli iste biz de gore gore kedimizle ogrenecegiz her seyi. Ama guvenilir iyi bir veteriner hatta kimi zaman birden fazla veterinere danismak daha iyi.
Benim kedim erkek oldugu icin en cok korkutan sey kizginlik donemi ben de keske gec girse de girmeden kisirlastirsam diyorum ama iste hepsinin gelisimi farkli olabiliyor.

GOKCEOZGUN
GOKCEOZGUN

1766

Veterinerimizle görüştüm, zaten dün birkaç tane aşı olduğundan dolayı bu durumu 2 günde atlatmış olduk. Kızgınlık döneminin de normalde 8-9 aydan sonra başladığını, şu an tam olarak değil de ergenliğe giriş olarak düşünmem gerektiğini belirtti. Evet erkek kedilerde daha da zor oluyormuş hatta o da bunu belirtti. Zamanla öğreniyoruz...

Yusufsal
Yusufsal

1478

normalde evde kalması gerekiyor

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Anladım zaten ":DDD" şu işareti görünce:)

GOKCEOZGUN
GOKCEOZGUN

1766

Kedim dişi, evet bugün veterinere gideceğiz. Bakalım orada belli olacak iyice. Teşekkürler hepinize... :)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1546 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79541 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR