Yeni Kulube Ve Beslenme

Sed72
Sed72

625 Puan

Merhaba arkadaslar iki sorum olacak:
1.Hazir evde tatilat giderken ustadan rica edtim kopegim icin yeni bi kulube yapdi havalar soguk kulubeyi yapali 2 gun oldu ama Zeus icine girmiyor icine yemek filanda atdim patileri ile hizlica cikarib yiyor basini bile sokmuyor havalarda soguk ne yapa bilirim bu konuda?


2.Beslenmesi ile ilgili bi sorum olucakti mama vermiyorum ben,Et inek eti, bazende tavuk kaynatib patates filanda dogruyor annem icine uzerine birazda ekmek:) neyse kisacasi mamayla beslemiyorum.Gunluk bazen 3 cogu zaman 2 kere yemek veriyorum baya dolduruyorum yemek kapin sabahlari bazen sut veya benzeri atistirmalik 1 ve 7-8 de esas ogunun veriyorum cevremdeki kopek sahibi insanlar 3 veya 2 kere yemek verme hepsine birlestirib 1 kere 6 da filan ver oyle daha iyi buyur ve yemegin faydasin gorur bende eger faydasi olucaksa yapmak istiyorum ama olmuyucaksada bosa yemek vaktini degistirib huysuzlandirmiyib.
Ve sunu da belirteyim Zeus 7.5 aylik coban kopegi.

4 CEVAP


  1. Sorunuza Cevap vereyim öncelikle daha önce evdemi kalıyordu yine dışardamı kalıyordu ırkı neydi bu gibi sorulara yanıt bulabilirsem daha iyi analiz etme şansım olacaktır ama yinede ben sana en sık kullandığımız yöntemi anlatayım öncelikle kulubesine güzel onu sıcak tutabilecek bir yatak koymalısın kulubesini ceza amaçlı değil aslında ödül amaçlı bir hale getirmelisin. öncelikle konserve mamaları çok severler onlardan verip içine sokabilirsin kulubenin içine yerleştirirsin konserveyi 1-2 saat kaldıktan sonra çıkartırsın gezdirirsin tekrar koyarsın kulubeye bu sefer ödül mamsıyle yine 1-2 saat direk 5-6 saat kapatma korkar bu sefer bu şekilde küçük küçük ödüllerle alıştırırsın her girdiğinde içeriye onun olumlu şekilde konuşarak aferin komutlarıyle teşvik edebilirsin. içersine kemireceği press sütlü kemikler var onlardan küçük oyuncaklar koyabilirsin ama alışınca mamasını dışarıya koyarsın maması içerde olmasın


  1. soruna gelecek olursak öncelikle profesyonel kalite bir mamada onun günlük ihtiyacı olan her şey var. sen o şekilde evden besleyince tek yönlü bir besleme yapmış oluyorsun köpeğin güzel güzel rahatlıkla yer lezzetlidir fakat mide bağırsak sisteminde sorunlara sebebiyet verir. sen günlük kaç gram et verdiğini ne kadar patates süt verdiğini ayarlayamazsın hadi ayarladın bu köpeğin dışarıdan alması gereken mineraller var dengeli bir besleme tam içerikli bir mama onu daha sağlıklı tüylere , sağlıklı dişlere mide bağırsak sistemi florasının düzgün dengeli çalışmasına yardımcı olur . süt ayrıca ishal yapar bağırsak florasını bozar hiç vermemen gereken bir şeydir. kuru mama ile günde 2 defa beslemen yeterli olacaktır. bu sayede az ve çok fazla kokusu olmayan dışkı yapar ve dışkı kontrolünü daha rahat yapabilirsin aklına takılan başka bir şey olursa mesaj atabilrsin

Sed72
Sed72

625

cevapladiginiz icin cok tesekurler..
Zeusu nisan ayinda sahiplendigim icin havalar cok soguk olmasada yavru oldugundan dolayi 1 ay evde bakdim mayis itibari ile havalar normal olunca bahcede kaldi evde de baka bilirdim ama buyuk kopek oldugundan dolayi bi zamana kadar evde baka bilirdim o yuzden sonra zorluk yasamamak icin o zamandan bahcede bakamaya basladim havalarda sicak oldugundan kulubeye ihtiyac yoktu ama havalar soyudugundan kulube lazim zaten uzeri ve 2 yani kapali bi yerde kendisi yagmur filan degmiyor ama soguk oldugundan ve ruzkar esince usuyor o yuzden kulubesine girir diye dusundum icerisi baya sicak pamuk gibi hali filan dosedim icine:).Cogu zaman acik oluyor ama her gece diyil ama cogu zaman zincirde 4m yada daha buyuk zincirin uzunlugu yani buyuk bi alani var ve gunesli havalarda zaten 2-3 saat acik 1 saat filan gezdiriyorum.Kulubesini tam alanin ortasindan biraz kenera koydum rahatca girib cika bilsin diye icine odul mamasi filan koyuyolum ama nafile patisiyle cikarib yiyor oyuncaklarini filanda aticam saba icine belki girir bugunde hava baya sogukdu ama girmedi icine nuh diyor peygamber dimiyo:)
Yemek konusuna gelirsek benceede haklisiniz vitamin ve minerallar acisindan artik mamaya gecmenin zamani geldi Irkiysa tam olarak atalarin bilmiyorum alman coban kopegi mi kafkaz coban kopegi mi ve b..Ama coban kopegi zamanla atalari baska kopeklerlede ciftlesmis ola bilir yani melez sayilir eski ve bugun yeni cekilmis resimleri profilimde var ordan da baka bilirsiniz de.Ama acayib dost canlisi bir karekteri var yavrulugundan beri irksal ola bilir tanimadigi birine ben yaninda olmadigimda havlayib saldirmak istiyo ama ben yaninda oldugumda ve birini ona tanidigimda hemen arkadas oluyor.
Bi sorumda olucakti hocam su anda zeus 7.5 aylik kopeklerin 18-24 aya kadar buyudugunu okudum irksal olarak degisiyor tabide ortalama bir kopek goursek ve 7 aylika kadar 1 buyuklugunde olsa 18 ayda veya max ne zamana kadar buyuyorsa kac olur misal 1.5(yani 0.5 kendi buyuklugunun yarsi kadar buyudu)?

40 kiloya yakın olur çoban köpeği değilde kangal gibi daha çok

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 984 Görüntüleme
  • 4 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR