Herpes Virüsü

seraperpek
seraperpek

4970 Puan

Tekrar merhaba...
Evcil kedimiz pırtık herpes virüsüne yakalanmış:( bu akşam 3 4 adet iğne oldu.. 3 günde 1 tekrarlanacak 3 kez. acaba çok mu kötü bir hastalık? Yani kronik iyileşmeyecek bir rahatsızlık mı? Şu an ishal, ama mamasını düzenli yiyor. Gòzleri henüz çapaklı değil ve akıntı yok..ve hapşurması da sık değil?? Bilgisi olan var mı acaba??

3 CEVAP

milodelisi
milodelisi

11213

Nasıl önlem alabiliriz?
Aşı uygulamaları bu hastalıktan korunmanın tek ve en etkili yöntemidir. Özellikle yavruların yaklaşık 2 aylık olduklarında aşılanması ve her yıl aşı tekrarlarının düzenli olarak yapılması gereklidir. Ayrıca intranasal aşılarda kullanılmaktadır. Hastalık etkenini almış kediler diğer kedilerden ayrılmalı ve genel hijyen kurallarına uyulmalıdır. Hastalara uygulanan tedavinin inatcı bir şekilde sürdürülmesi gerekir. Çünkü hastalık kronik bir karakter almaya çok müsaittir. Kronik hale dönüşmüş hastalık durumunda hastaların, özellikle soğuk havalarda dışarı çıkmalarına izin verilmemelidir. Aksi halde sekunder enfeksiyonlar devreye girerek hastalığın şiddetini artırabilir. Çoğunlukla doğar doğmaz hastalığa yakalanan yavrularda ölüm oranı yüksektir.
TEDAVİ
Gözle burun civarındaki kabuklu eksudat özenle kaldırılmalıdır. Sekunder bakteriyel enfeksiyonları önlemek amacıyla antibiyotikler kullanılır. Hastalık yetişkin kedilerde, sekunder enfeksiyonlar gelişmediği sürece öldürücü değildir. Ancak hastanın yaşam kalitesi oldukça düşük olabilir. Yavru kedilerde tedavi tamamlandıktan sonraki bir ay içinde hastalık nüks etmezse hemen aşılamaya geçilerek bağışıklık oluşturulmaya çalışılmalıdır.


Araştırmam sonucu bunları bulabildim
umarım yararlı our
Umarım cabucak iyileşir:)

seraperpek
seraperpek

4970

Bugün ikinci kontrolüne gittik, yine iğne oldu. Ve vet.iyileşme gösterdiğini söyledi. 4 günde kilosunun 460 gr artmasi da cabasi:) çok teşekkürler..

emelaltan
emelaltan

70

Eğer kedin gerçekten bu hastalığa yakalandıysa ciddi bir durum hafife alma benim kedim 2 aylıkken bu hastalığa yakalandı karma aşısı vurulduktan sonra ve 3 ay vet kliniğinde yoğun bakımda kaldı tek gözünü neredeyse kaybediyorduk virüs göze yerleşmiş bu yüzden vet. En başta güvenmen gerek hastalığını iyice araştır herpes ölümcül de olabiliyor

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1030 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80120 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR