İran Kedimde Ectropion'a Başlangıcı Olabilir Mi?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Merhaba,Kedilerde görülen ve İran kedilerinde çok sık görülen Ectropion göz hastalığının kedimde başlangıç seviyesinde olabileceği hakkında endişeliyim.
Kedim 18 aylık bir iran kedisi. 8 aylık iken sahiplendiğimde iran kedilerinde olan hafif iz bırakan günlük akıntısı oluyordu. Losyon ile temizleyince hiç sorun olmuyordu. Bu böyle devam ederken ben ne olduğunu anlamadan gözlerinde kızarıklık ve bol akıntı olmaya başladı. O sıra sanırsam 10-11 aylıktı. Veteriner baktı herhangi bir sorun olmadığını ve arada olabileceğini söyledi. Gerçekten de arada olup geçiyordu. O sıra kokulu kum kullanmaya başlamıştım. Bundan olabileceğini düşünüp kumu değiştirdim fakat devam etti ve gitgide kötüleşmeye başladı. Aşırı kızarıklık ve kaşıntı olmaya başladı. Patisiyle kaşıdığında üçüncü göz kapağının göründüğünü fark ettim. Biraz dışarıda kalıyor,sonra eski haline dönüyor. Gözlerinden özellikle çenesinin eğri olduğu taraftaki gözü kısılıp duruyor. İki gözde de aynı durum var fakat birinde daha şiddetli. Bu durum sürekli bu şekilde kalmıyor. Bazen gözleri çok canlı ve sağlıklı görünürken bazen çökmüş ve bu şekilde görünüyor.
Klinikteki kedime bakan veterinerim ayrıldığı için tekrar sorduğumda diğer veteriner ilgilendi. Hiç bir test yapılmadan sanırsam adı Opticlox olan bir ilacı gözünün içine boşaltı. Kedimin gözü daha kötü oldu. Olan durum yani şiddetli akıntı,kızarıklık ve kaşıntısı sabaha ve ertesi gün öğlene kadar devam etti. Sonraki günler normal akıntısı yerine sürekli bu şekilde oldu. Aşı için gittiğimde tekrar sordum ve gözünün büyük ve iran kedisi olduğu için olduğu söylenip hiç bakılmadı.
Bu durumun ırksal olduğunu düşünmüyorum. Kedilerde göz hastalıklarını araştırırken Ectropion hastalığı hakkında yazı okudum ve belirlilerinin hepsi kedimde bulunuyor. Bu konu hakkında bilgisi olanlar var ise lütfen paylaşsın. Özellikle iran ırkı kedi sahipleri bakarsa çok sevinirim..

1 CEVAP

Gofretsla
Gofretsla

116585

veteriner hekiminiz kontrol ederek sizi yönlendirecektir

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 870 Görüntüleme
  • 1 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80165 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR