Kedimin Karnı Şiş

Kedimi alalı yakşalık 5 gün oldu benden önce bir abla bakıyordu sokakta bulmuş yaklaşık 2-2,5 haftalıkken hep keçi sütüyle beslemiş sonra kuru mamaya geçmiş daha önce hiç ishal geçirmemiş benimleyken de böyle bir sorun olmadı. Ben de ilk 4 gün kuru mamayla besledim bugün ıslak yavru kedi maması aldım onu daha rahat yedi.Yalnız aldığım günden beri karnı şiş. Gözünde olan çapaklanma yüzünden doktora götürdüğümde doktor pire dışında her hangi bir problemi olmadığını söyledi.Tuvalatte günde 4 defa çıkıyor dışkısı katı bir şekilde. Ama bugün bir arkadaşım karnının bu kadar şiş olmasının yavru bir kediye göre doğru olmadığını söyledi. Salı günü piresi için damla yaptırmaya veterinere gideceğim ama oraya gidene kadar içim içimi yiyor :(. Bu karın şişliği normal midir ? Veterinere gidene kadar bana bir çözüm önerirseniz çok sevinirim .

6 CEVAP

Biraz yavaş sindiriyorsa ve çok yiyorsa olabilir. Yemeğini sürekli önünde tutun kediler azar azar ama çok kez yer. Bir anda yiyorsa midesine oturuyor olabilir.

Yemeği sürekli önünde durmuyor ama tahminimce 3-4 saatte bir yiyor. Peki veterinere gidene kadar yapabileceğim bir şey var mı ?

Süt içtiği için karnı şişmişdir. Karnını yavaş yavaş masaj yapmayı dene. Kediye asla yağlı süt verilmez. Senin yapabileceğin pek birşey yok. Umarım iyileşir.

Badems
Badems

12123

İc parazit asisi yapilmadi mi ? Yapilmadiysa paraziti vardir. Veteriner sadece piresine bakip yollamamistir umarim

Henüz aşı için çok küçük olduğunu söyledi 10 gün sonra aşı yaparım dedi. Tam olarak yaşını bilmiyoruz maalesef :/

Merhaba öncelikle ağzının içine bakarmısın dilinde aft var mı beyaz olur küçük bölgesel yaralar , gözlerindeki çapağın karakteri nedir onu da bir elimine ettikten sonra ateşinin ölçülüp ciğerlerinin düzgün bir şekilde dinlenmesini tavsiye ederim. Burnun bir akıntı veya nefes darlığı var mı bunuda öğrendikten sonra iç parazit enjeksiyonun yapılıp 1 hafta takip edilmesi gerekir eğer hala karnın da ki şişlik devam ediyor ve diğer bulgularda pozitifse bir kaç kan ve viral test yapılmasını uygun görürüm daha detaylı bilgi için mesaj atabilirsin

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 948 Görüntüleme
  • 6 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80104 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR