Çiş Eğitimi Hakkında Yardım !

Henüz 2 aylık bir Golden'ım var, Gazeteye işemeye alıştı ancak henüz aşıları bitmediği için sokağa çıkaramıyorum. Bölgesini daraltmak için ped ve eğitim spreyi aldım, haftasonu ona alıştırmaya başlamayı düşünüyorum ancak bir püf noktası var mıdır? Nasıl bir yol izlemeli de başka yere yapmamasını sağlamalı. Malum küçük olduğu için aşırı dışkı ve çiş yapıyor. Pedi dolunca başka yere yaparsa diye korkuyorum, EV PARKE ! :/ Şu an bulunduğu alan naylon branda üstüne gazete serili olarak tuvalet yapıyor.

7 CEVAP

Bir çok yöntemi var aslında çiş damlasına alıştırıp tek gazteye düşürmeye çalışalım yada ped de olur fark etmez mantığı aynı 3-4 gün de bir alandan 1 gazete kağıdı eksiltin çocuğun maması ve su kabı bu gazetelerin üzerinde olmasın kesinlikle ayrı bir bölgede olsun mamasını yesin çiş damlalı gazetenin üzerine koyun bekleyin suyunu içtikten sonrada aynısını yapın oyun oynadıktan ve uydandıktan sonra bu zamanlar en fazla çiş yapacağı zamanlardır 3-4 günde bir o gazete kağıtlarını eksiltin taki 1 gazete kağıdı kalana kadar 1 gazete kağıdı kaldığı zamanda nerden çıkacaksa yavaş yavaş o bölgeye doğru ilerletin ve en sonunda dışarıya alıştırın karma aşılar bittikten sonra rahatlıkla çıkabilir. detaylı bilgi ve soruların için mesaj atabilirsiniz

Hmm tamam o zaman yıkamıyım pudralıyım oğluşumu , tekrar teşekkürler.

Teşekkür ederim öncelikle cevabınıza. Dün çok ilginç bir şey oldu mesela, çok mutluyum ! :) Biz onun alanını bir takım engellerle daraltmıştık, her yerde serbestçe gezmesin diye. Dün eve geldik, baktık ki engeli açmış her yerde gezmiş ama çişini gidip gazeteli bölgesine yapmış. Sanırım dediğiniz taktikle gazete azaltmaya başlamanın vakti gelmiş :)

ama yinede evin her yerinde gezmesine izin vermeyin daha karın kasları tam olarak gelişmediği için küçük küçük kazalar olabilir gazeteye yetişene kadar

Tamamdır :) Peki şimdi biz haftasonu bir aşısını daha olucaz, Parazit dahil 3. aşı olacak bu. Total 7 aşıydı yanlış hatırlamıyorsam. İlla hepsi bitince mi dışarı çıkarabiliyorum? Bir de yıkama dedi veteriner henüz, ama bizim afacan yaramazlık yaptığı için kirlendi gibi hissediyorum. Neden yıkamıyoruz ki hasta mı olur?

Veterineriniz nasıl bir program hazırladı bilemiyorum biz aşıları 10 haftada bitiriyoruz. Dışarı çıkması ise karmalar ve kuduz bittik den sonra daha güvenli oluyor. Şu aşamada yıkamanız riskli aşılar devam ederken her an bağışıklığı düşebilir kuru pudra ile tararsanız da olur ama haftada 1 .

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1291 Görüntüleme
  • 7 Cevap
  • 3 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR