Dişi Kedi Kızgınlık

kedilikizzz
kedilikizzz

114984 Puan

Merhaba. Dişi kedim kızgınlığa girdi sanrm. Hiç sesi çıkmayan kedim sbaha kdr miyavlamaya çalıştı ve yerlerde yuvarlanıyo. Zaten 9aylık kadar oldu kedim. Şimdi ne yapmam gerekiyor ?

16 CEVAP

fatmatina
fatmatina

10460

Çiftleştirme gibi bir düşünceniz yoksa kızgınlığının geçmesini beklemeniz gerekiyor ve ardından da hekiminiz ile görüşüp gününe karar verip kısırlaştırmanız:)

fatmatina
fatmatina

10460

Profilden baktım da sizin kediniz benimki ile yaşıt aralarında 10 gün var yani 7 aylık ben kızgınlığa girmeden kısırlaştırdım veterinerimiz öyle önermişti benimki girmek üzereydi yavaştan yuvarlanmalar başlamıştı ama miyavlama vs yoktu o yüzden kızgınlık hali konusunu çok bilemiyorum ama bazı hekimlerin bu dönem için hormon hapları verdiğini duymuştum ve hiç sağlıklı değilmiş yapmayın diyorlar yani ilaçlara maruz bırakmayıp sabretmeniz gerekiyor sanırım tabii bir uzmana sormanız da daha iyi olacaktır.

Badems
Badems

12123

Kisirlastirmaktan baska careniz yok :) zaten bir hafta kadar suren bir durum bu. Kapi pencereye dikkat edin kacmasin. Benim kedim disaridan cok fazla korkan bi kedi buna ragmen kizginlikta kapi acildiginda kacmisti asagi katta yakalamistik.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Ben oraya yanlış yazmışım hesapladığımda 9 aylık çıkıyor şimdi :) ya kıyamıyorum bu haline bi de benim kedim hastalık geçirdi bayaa bi bağışıklık sistemi çökmüştü az kalsın kaybediyordum onu. 5 gün yoğun bakım uygulandı. Bu durumdan sonra kedime aşılarının bile çok dikkatli ve belirli arlıklarla yapılması gerktiği söylenmişti. Şimdi kısırlaştırmayı kaldırabilir mi hiç bilmiyorum. Veterinerimle görüşeceğim tabiki. Sizlerden de yardım almak istedim ona nasıl yardımcı olabilceğim konusunda. Çok tuhaf bi durum içerisindeyim şuan :/

fatmatina
fatmatina

10460

Canınızı sıkmayın en kısa sürede beraber atlatırsınız umarım çünkü ikiniz için de birazcık zor bir süreç o şu an tamamen içgüdüleri ve hormonlarının etkisinde ama geçer kedinizin durumu o kadar hassassa biraz daha dikkat etmelisiniz tabi ama korkmadan:)

Badems
Badems

12123

Poposuna hafifçe vurabilirsiniz, bir de normal zamandan daha çok ilgi gösterin kısa sürede sorunsuz atlatsın bu süreci. Bittiğinden emin olduğunuzda veterinere götürün, o zaman da neler yapabileceiniz konusunda yardımcı olurum muhtemelen panik olursunuz çünkü :) Hormon iğnesi yaptırmayın lütfen kızgınlığının geçmesi için.

Badems
Badems

12123

Geçmiş olsun :))

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Çiftleştirmeyi hiç düşünmüyorumm. Peki bu dönem geçene kdar ona nasıl yardmcı olabilirim ? :(

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Ve bu haline nasıl dayanıcam ben yaa :(((

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Benimkide acayip korkuyo sokaktan ama çok dikkat edicem bu duruma. Çok korkuyorum ya :)

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Teşekkür ederimm. Peki onun karnını sırtını sevmek bu süreçte ona iyi gelir mi daha çok mu zor duruma sokar sizce ? :((

fatmatina
fatmatina

10460

İnanın bilmiyorum kızgınlık evresini yaşamadık biz o yüzden Badems daha iyi bilgi verebilir yaşayan biri olarak.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Tamam teşekkür ederimm :)

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Ben şimdiden çok panikledim. :) kesinlikle öyle bi iğne yaptırmayı düşünmüyorum. İlgi gösterip neler yapmalıyım sizcee en fazla kaç gün sürer bide ? Poposuna ne kadar süre öyle hafifçe vurmalıyım ? Bu süreçte beni yalnız bırakmayınnn :( :)))))

Badems
Badems

12123

Bırakmayız :) Kaç gündür devam ediyor? Ortalama 10 gürer

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1449 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR