Kısırlaştırmak Doğrumu?

Goupe
Goupe

114799 Puan

Merhaba ben kedimin yavrulaması istiyorum annem kısırlaştır onun yavrularını sahiplendiremeyiz falan diyor. Ben hayvanın en büyük özelliklerinden birisinin elinden alınmasını istemiyorum. Sizce ne yapmalıyız? Kolay sahiplendirebilir miyiz? İlk kez yavru bakacağımız için tecrübemiz yok. Böyle bir tecrübeye atılmak doğru mu?

16 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Ben kendimi tutamayıp paragraf yazıyorum hep. Forum sahipleri okuyor mu hiç bilmiyorum:)

fatmatina
fatmatina

10460

Ben okuyorum dollfacepersian:))bu arada arkadaşlar gerekli açıklamayı yapmışlar kısırlaştırma konusunda şüpheniz olmadan kısırlaştırın kedi sahiplenmeden önce kısırlaştırmaya karar vermiş biri olarak söylüyorum ne kadar araştırma yaparsanız yapın sonu hep kısırlaştırın tavsiyesine çıkacaktır:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kısırlaştırmak bir hayvana verilecek en güzel hediyedir. Nedeni ise bir kedi bir doğumda 1-8 adet yavru doğurur. Yavrular 2-2,5 aylık olduğunda anne onları istemez hatta saldırganlık gösterir. Anne yavruları ,yavrular anneyle,yavrular yavrularla rahatlıkla çiftleşebilir. Onların aile kavramı bizim ki gibi değil.
Dişi her kızgınlıkta ve doğumda büyük bir stres yaşar ve meme tümör-kanseri ve rahim kanserine yakalanma riski artar. Her kızgınlıkta acı çeker ayrıca. Psikojik olarak yıpranır.Evden kaçma eğilimleri olur. Bu da sokakta aşıları olmayan hastalıklı bir kedi ile çiftleştirmesi yani kendisine ve yavrularına hastalık bulaşma riski olur.
Kısırlaştırılan hayvanların daha sakin,stressiz ve kısır olmayan hayvanlardan daha uzun yaşadıkları kanıtlanmıştır. Sana kısırlaştırılmazsa ne olacağı konusunda bir örnek vermek istiyorum. Kedili Bir Hayat adlı çok ünlü bir blog var.(Bakmanı öneririm) Sahibi bir gün veterinerdeyken bir kedi getirmişler. Hayvanın memesinde yumruk kadar büyüklükte tümör varmış ve çok acı çekerek ölmüş. Bizzat veteriner kısırlaştırılmadığı olduğunu söylemiş. Yazıyı kesinlikle okumanı tavsiye ederim. Bunun haricinde profesyonel olarak kedi üretimi ve yetiştirmesi ile uğraşan yani bu işten para kazanan kişiler bile 4-5 yaşına hatta daha erken yaşta kısırlaştırıyorlar.Bizzat gördüm


Sahiplendirme kolaylığına gelirsek insanlar para ile aldıkları özel ırk kedilerini bile sokağa attıklarına şait olduktan ben hiç kimseye güvenip kedi sahiplendirmem. Bakmak isteseniz bu cidden maddi manevi çok zorlar sizi. Ayrıca sokakta o kadar kedi açlıkla,soğukla bin türlü şeyle savaş verirken evdeki kediyi doğurtup yavrularını sahiplendirilmesini doğru bulmuyorum. Nedeni ise bir kedi sahiplendirilecekse ilk öncelik onların olmalı ve sahiplendirilen yavruların veya onların yavrularının onların arasına katılıp katılmayacağını bilemezsiniz. İlkine bir örnek sizsiniz. Yavrunuzu sahiplenmek yerine parayla bir yavru sahiplenseydiniz o yavruya ne olurdu? Başkasının alacağını sanmıyorum. Çünkü insanlar cins kedi meraklısı bu devirde..
Çok uzattım ama bu konu gerçekten hafife alınacak ve önemsenmeyecek bir konu değil. Umarım kısırlaştırmama kararınızdan vazgeçerseniz

Goupe
Goupe

114799

dollfacepersian badems yetişti Allahtan yoksa uzun yazına maruz kalacaktım :)

Badems
Badems

12123

Barinakla bir gorusun yapip yapmadiklarini cunku sokakta yasayanlara yapiyorlar ama barinaklarin kisirlastirmalari cok iyi degil. Yani en iyi soyleyebilecegim sekilde yasama orani olum oraniyla esit. Veya adam akilli bir kisirlastirmama yapilmamasi yasamasiyla esit diyim. Kediniz erkekse daha kolay olur disiyse hic gitmeyin derim.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Taksi tutsanız veya hayvan sever gruplardan yardım da alabilirsiniz. Bence kesinlikle barınağa yaptırmayın. Dişi kedide klinikte yapılsa bile içeride parça kalma durumu olabiliyor. Bu durumda tekrar ameliyat olması gerekir. Parçanın iltihaplandığı ve ikinci ameliyatı kedinin kaldırmadığı birçok durum okumuştum. Sizi strese sokmak gibi bir niyetim yok ama küçük de olsa ameliyat bu..

Goupe
Goupe

114799

Teşekkürler bir hayvansever abla bizim mahalledeki kedilere mama gönderiyordu. Ondan yardım istedim özel veterinerde yaptırabileceğini söyledi. Kurtulduk artık :D

Badems
Badems

12123

Kediniz cins değilse sahiplendirme ihtimaliniz %5-10 arası. Hayvanın en büyük özelliklerinden birisi olarak bakmayın duruma. Bu hayvanlar insanlar gibi değil, tek seferde en az 5 tane yavruluyor. 5 yavruya yuva bulmanız ne garantiyse ne mutlu size zaten. Evinizde 5 yavruya bakabileceğinizi de zannetmiyorum. Kısırlaştırmaya elinden alınan hak olarak bakmayın. Bu yığınla hastalığın önlenmesi demek. Kızgınlıktaki hayvan çiftleşmediği sürece acı çeker, evden kaçmaya yeltenir.

Goupe
Goupe

114799

Cins kedi değil sizinki gibi biraz beyaz biraz tekir gibi. Birde bildiğim kadarıyla annesinden herşeyi öğrenmek için 3 aylık olması lazım benim evde 5 yavru birde annesiyle 6 kedi beslemem imkansız. Sizin görüşleriniz beni çok etkiliyor. Bizim burada veteriner yok ve arabamız falanda yok yakında bir barınak var oraya götürsem olurmu kızgınlığa girmeden kısırlaştıralım.

Badems
Badems

12123

Cok tavsiye edilmez barinakta kisirlasmasi ama baska care yoksa yapacak bir sey de yok. Belediyenin veterinerlik islerine goturme sansinizda mi yok?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Aa ben uzun uzun yazmadan önce Badems zaten sizi ikna etmiş. Çok sevindim:)

Goupe
Goupe

114799

Kedim dişi ama götürebileceğimiz başka hiçbir yer yok.

Goupe
Goupe

114799

Araba olsa heryere gideriz ama bizim semtimizde 1 tane bile veterinerlik yok sadece 1 tane hayvan barınağını yeterli görmüşler. Vallaha bende anlamıyorum ya. O hayvan barınağıda sanayi bölgesinde yani evlerden uzak saçma sapan bir yerde. Gitmemiz 1 saat sürüyor.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Çok sevindim:)

fatmatina
fatmatina

10460

Çok güzel bir haber:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2215 Görüntüleme
  • 16 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR