Sokak Kedileri İçin Yaş Ve Kuru Mama Önerisi?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611 Puan

Herkese merhabalar. Evimin ilerisinde sokak kedilerinin beslendiği bir nokta varmış. Bende yeni öğrendim,kedimi ararken onları buldum. İnsanlar yemek veriyorlar ama Bende katkıda bulunmak istiyorum. Bu kediler kedimi aralarına almış ve onu korumuş bu arada:) 10-15 kilogramlık satılan bütçemi zorlamayacak,daha doğrusu ailemi zorlamayacak bir kuru mama önerisi istiyorum. Ben *********'nın Micho markasını gördüm. Fiyat olarak iyi ama kalite olarak çok kötü olduğunu duydum. Siz hangi marka kullanıyorsunuz kuru mama olarak?
Birde yaş mama önerisi istiyorum sizden. Aynı şekilde fiyat olarak zorlanmayacak bir yaş mama markası.
Evdeki kedim için ailemi zorlayarak Acana kullanıyorum O kadar kedi için Acana almama izin vermezler. Keşke verseler ama olmayınca olmuyor maalesef..

20 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Milodelisi
Yorumunuz için teşekkür ederim fakat ailemle en son konuşmamda sokak kedileri için mama almama izin vermediler. Çok üzüldüm ama elimden bir şey gelmiyor bu konuda.
Evden bir şeyler vermeye çalışmaya devam edeceğim artık..

milodelisi
milodelisi

11213

Ciğerler market ve kasaplarda çok uygun, ben kilosu 3 tlden alıyorum. Birde kasaptan arta kalmış kemik varsa alıyorum. Evde ciğerleri kedilerin yiyebileceği boyutta kesip kemiklerle tencereye koyuyorum. 15-20 dakika suyu çıkıyor. Üstünde kahverengi köpükler oluşuyor. Sonra 50kr olan bir makarna buldum, ondan ekliyorum ve pişiriyorum. Suyu çok sağlıklı, makarna pişmisse ama azcık su kalmışsa bırakın. Ama çok su varsa pirinç ekleyebilirsiniz. Sonra ikiye ayırıyorum ciğerli makarnayı. Bir kısmı ciğerli makarna diğeri ciğerli makarnalı kemikli oluyor, o köpeklere gidiyor:) Kokusu kaynarken çıkacak, o nedenle kapağını açmayın. Varsa aspirator hep açık olsun. Kaynadıktan sonrada açarken kapağını cam açık olsun, koku sinmesin(baazı aileler titiz diye söyleyim dedim:) Bizimkiker bayılıyor buna. Çokta tok tutuyor. Hatta bazen kemik ve ciğer suyuna çorba yapıyorum:) Onada bayılıyorlar. Evde artmış, sossuz ve baharatsız ne varsa ekliyorum makarnaya. Deneyin bence:) Toplam 5 tl ye yaklaşık 5-10 can doyuruyorum. Mamasızken en iyi çözüm bu:)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bende biraz böyle düşünüyorum aslında. Şuan açlıktan belenmedikleri için ölüyorlar. Ne versem kardır diye düşünüyorum bazen. Birde veteriner kedime ağır gelir dediği için kullanmadığım Bio pet active markasının VitaliCat adlı tablet vitaminleri var evde. Onlara vereyim diyorum. Gimpetin bol taurin içeren vitamin tabletini de alıp verebilirim
Goody hakkında çok kötü şeyler duyduğum için almak istemiyorum ama yaş mamasını alabilirim belki

milodelisi
milodelisi

11213

Yetişkinlere mito önerim. Daha iyi derseniz Lavital. Lavitalin yavru kedi mamasını kullandım sokaktakiler için. Süper bir mama:)

milodelisi
milodelisi

11213

Yaş mama olarak schesir göz nurum tabikii ama sokaktaki kediler için zorlayabilir çok olduklarından. Vom Feinsten var. Bol vitaminli http://www.*******.com.tr/animonda-vom-feinsten-adult-6-adet-x-100-gr-4964 ilk siparişte indirim oluyor, lavitalde mevcut:) Vom feinstenin yavrular için yaş mamasıda çok başarılı.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Birde Mito markası hakkında bilgi verirseniz sevinirim

Gofretsla
Gofretsla

116585

yıllardır kedilerime kullandığım mito mamasının hiç bir zararını görmedim istersen mito al ama sokak kedileri için goody alabilirsin aynı şekilde goodynın konserve mamaları va hepsı burada.comda bir tanesi 2 yada 3 tl falan mito iyi mamdır aslında hayvanların karnı doysa yeter biliormusun bizim köpekler kediler biraz narin hassas seçici oluyorlar ama sokak hayvanları ne bulsa yer onun içinde goody yada mito alabilirsin

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Birde benim gördüğüm 2 tane yavru kedi vardı. Onlara ayrı mama mı almalıyım?

Gofretsla
Gofretsla

116585

Evet yavrulara özel mama almalısın

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Alsam yavrular yetişkin maması yetişkinler de yavru maması yemez mi? Yani benim kontrol etme imkanım yok kimin ne yediğini

Gofretsla
Gofretsla

116585

YAVRULAR YETİŞKİN KEDİ MAMASINI YİYEMEYECEĞİ İÇİN YAVRU KDİ MAMASINA YÖNELECEKTİR BENDE FORUMDA AÇTIM BÖYLE BİR SORU KARAR VEREMEDİM 3 GÜN BEKLYEMEM DİYE DİİMDEKİ CARREFOURSADAN MAMA ALIYIM DİYORUM YETİŞKİNLERİ BİLMEM VALLA ONLAR İSTEDİKLERN YER AMA BİRAZDA OLSA TAKİPLERİNİ YAPMALISIN BENCE İSTERSEN BENİM GİBİ KLÜPLERDEN YARDIM ALABİLİRSİN BEN KURUMDAN YARDIM ALIYORUM SIKIŞTIĞIM ZAMAN

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Yani yer evimin ilerisinde ama sürekli kontrol edebilir miyim bilmiyorum. Elimden geldiğince bakmaya çalışırım. Birde kedi evi yapmak istiyorum. Nereye konumlandırmam daha iyi olur sizce? Çöpün yanında yemek veriyorlar,arka kısım da uzun otlarla dolu bir yer var. Oraya koymam nasıl olur?

Nayeli
Nayeli

2785

Genelde taze suları olmuyor
İstersen o görevi üstlen
Masrafsız ama bir o kadar önemli

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Nayeli tabi ki su da koymayı düşünüyorum. Mama için korunaklı su geçirmez kap yapmayı Kedili Bir Hayat bloğundan öğrendim. Su için içine bir şey atmalarını engelleyecek şekilde nasıl muhafaza edebilirim sizce? Birde mama ve su kapları atılmasın diye bağlamayı düşünüyorum bir yere. Sizce neresi olabilir? Çöp tenekesinin tutma yerine bağlasam olur mu sizce?

milodelisi
milodelisi

11213

Çop tenekesi büyüklerdense altında boşluk oluyor. Bizimkinin altında baya boşluk vardı büyük boy bir köpeğin gireceği kadar. Oraya yere matkapladık.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 15158 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR