Kedim Çok Yemek Yiyor.

Goupe
Goupe

114799 Puan

Arkadaşlar kedim haftada 1 kg veya daha fazla mama yiyor. Mamanın yanında yumurta sarısı yoğurt , baharatsız et falanda veriyorum. Ne verirsem vereyim doymuyor. Bir keresinde 3 günde 1 kg falan yemişti. Kabına koyuyorum eve geldiğimde mama bitmiş oluyor. Hiç oyunda oynamıyor. Enerjisini atmıyor. Nereye gidiyor anlamıyorum. Çok fazla kaka yapıyor.Neyi var anlamıyorum benden fazla yiyor. Nasıl çözeceğim bu konuyu?

23 CEVAP

Nayeli
Nayeli

2785

Öncelikle iyi bir mama seçmeli ve cinsi yaşı cinsiyetine göre uygun orada mama vermeli. Bnm oğlum da felaket yiyor, bazen nefes almasam beni de yicek diye korkuyorum :) bildiğim gargield.
Çok yemesi iyi değil ilerde çok fazla sağlık problemi yaşar yavrucak

Goupe
Goupe

114799

Kendisine uygun mamayı yiyor. Petshoptan hangi mamaları yer diye denedim hepsinden alıp biraz biraz koydum hangisini yediğini anlamadım. Hepsini yemişti. Az daha beni yiycek sabahları tostuma falanda saldırıyor.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Benimde kedim çok yiyor benim yediklerime saldırıyor ama bi düzene oturttum bu durumu. Mamasını günde 3 kez mama kabının yarısına kadar dolduruyorum buna iyice alıştı artık mama saati gelince kendisi yapışıyo bana alarm gibi yemeğimi ver saat geldi diye :) eğer mama kabı boşaldıkça mama koyarsanız tabiki yiyecektir. Siz miktarını gramını kedinizin yaşına göre ayarlayıp günün belirli saatlerine bölüp o şekilde verin bi düzene girsin. Bence mama kabının hep dolu olmaması gerekiyor. Kolay gelsin

Goupe
Goupe

114799

teşekkür ederm ne kadar yiyeecğini nasıl öğrenebilirim

Nayeli
Nayeli

2785

mamaların arkasında yazar. genelde günlük tüketim yaşa ve kg'ya göre belirtilir.
mesela hills link vereyim ordan bakın örnek teşkil etsin sadece
Bağlantı (Link) açıklamasını girin

mEhLikHhE
mEhLikHhE

1862

Aldığınız mamanın ambalajında yazar yaşına ve kilosuna göre ona göre verebilirsiniz.

mEhLikHhE
mEhLikHhE

1862

Proplan kullanabilirsin aslında veteriner parasını düşününce ucuz mamayı aldığına pişman olursun.Bende Bonacibo kullanıyordum şuan proplan'a döndüm.Bonacibo ilerde tuvalet sıkıntısı yapıyor yazık olur hem maddi hemde manevi sıkıntıya girersin.İsteyince beklemesi gerektiğini bilsin ben akşamdan akşama 75-100 gram arası veriyorum istediği kadar istesin yani sahibin kim olduğunu biliyor.

kediaskim
kediaskim

3211

Kedin kac aylik veya kac yasinda ona göre soyliyeyim

Goupe
Goupe

114799

Kedim dişi sokaktan aldığım için tam bilmiyorum ama 2.5-3 aylık diye tahmin ediyoruz.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Mesela benim kedim 9 aylık günde 60 70 gr yemesi yeterli oluyor.

Goupe
Goupe

114799

Tamam öğrendim Aldığım mamanın arkasında tablo gibi var artık ona uyarak yapcam. Ama doymazsa ne olacak benim kedim haftada 1 kg falan yiyor :D

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bu durum sokaktan sahiplendiğiniz için kaynaklanıyor. Sokak hayatında yemek bulduğunda hızlı bir şekilde bitirmeyi öğrenmiş. Bitirmesinin sebebi geri döndüğünde yemeyin orada olmayacağını düşünmesinden kaynaklanıyor. Sokakta bunu öğrendi çünkü. Arkadaşların dediği gibi bölerek vermeniz bunu önler.Çok yememesi lazım. Birde kullandığınız mama markasını öğrenebilir miyim?

Goupe
Goupe

114799

markası mito mamaları ben almıyorum. Bana hayvansever bi abla hediye ediyor. Sokak kedisi sahiplendiğim için destek çıkıyor. :)

Goupe
Goupe

114799

bu arada kuru mamanın yanında et veriyoruz çok seviyor. :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Mito sokak hayvanlarına verilebilir fakat evde yaşayan kedilerimiz için daha kaliteli mamalar tercih etmeliyiz. Durumunuz müsait değilse Mito dan biraz daha pahalı ama daha kaliteli Bonacibo alabilirsiniz. Durumunuz var ise N&D ,Brit Care,Acana tavsiye ederim. Bu üçünden kullandıklarım N&D ve Acana 'dır.N&D fiyat olarak çok daha uygun ama Acana 'nın et değeri çok daha yüksek. İkiside çok iyi mamalardır. Brit Care kullanmadım ama hakkında kötü bir şey duymadım. Sürekli et vermenin zararı olabilir. Ek gıda olarak yaş mama bolca su içerdiği ve içeriği açısından daha iyi olacaktır. Et yada yaş mamayı haftada bir veya iki defa vermenizi tavsiye ederim

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 19059 Görüntüleme
  • 23 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR