Kediye Kefir İcirmek

tika_waylan
tika_waylan

13980 Puan

Kefir iciyordum ve az once kedimin de keyifle kefiri yaladigini gordum normalde icine biraz sicak su doktugum yarim corba kasigi yogurdu zorla yedirirdim hatta yemexdi kefir hosuna gitti ama emin olamadigim icin izin vrmedim hemen aldim onunden. Kefir kediler icin faydali midir? Sutun zararli oldugunu ishal yaptigini biliyorum yogurdun da aksine aydali oldugunu kefir insanlara da bagisiklik guclendirici icin cok faydali patili dostalrimiz icin durum nedir acaba bilenler aydinlatirsa sevinirim. Tesekkurler

17 CEVAP

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kefiri ben vermedim kendi keyifle yaladi hemen aldim. Cok dikkatliyimdir asla sut vermem tuzlu seyler falan asla vermem nolur nolmaz. Yogurdu buzdolabindan cikardigim ve soguk oldu icin icine kettleda isittigim sicak suyu koyuyorum. Tavuk falan haslarsam ya da yas mama verirsem de hep buzdolavindan cikartriktan sonra usutmesin diye sicak su koyuyorum zaten hassas bir kedim var o yuzde. Cok dikkat ediyorum. Daha onceki kedilerime bu kadar dikkat etmezdim zaten bunyeleri saglamdi ama buna bir sey vermeden yapmadan once 3 kere dusunuyorum.

Mirtip
Mirtip

3124

Ben hergün 1 yemek kaşığı kadar kefir veriyorum, veterinerimize danıştık, hiçbir zararı olmayacağını, aksine faydası olacağını söyledi. Sayesinde evde sürekli kefir mayalıyoruz, biz de nasipleniyoruz:)

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Benim fikrim kedilere çiğ et,süt ,soğan, sarımsak ,üzüm ve şekerli tatlı şeyler yani net bi şekilde kedilere çok zararlı şeyler dışında bazı yiyeceklerimizden az miktarda verirsek bir sıkıntı olmaz. Benim veterinerim yoğurdu ve peyniri zaten kendisi öneriyor. Siz yoğurdu sulandırmadan da vermeyi denerseniz onu da çok sevecek bence. Günde bi tatlı kaşığı yoğurt verebilirsiniz mesela. Kefirin içinde farklı birsürü şey var zaten bizim içtiklerimizde doğal değil. Bence kefir vermeyin derim. Yine de çok seviyorsa haftada bir iki kez azıcık yesin. Benimki de muz yemeyi çok seviyo acaba o zararlı mıdır :) bir şeyi büyük iştahla yediklerinde ben bile mutlu oluyorum çok tatlı oluyolar :)

tika_waylan
tika_waylan

13980

Peynir ve haslanmis organik yumurtanin sarisini vermistim ama agiz kokusu olunca acaba dedim o yuzden bir sure vermeyi dusunmuyorum belki de dis cikardigi icin tabi emin olamiyorum ama

harikayanadur
harikayanadur

105997

yumurta demişken bende marketten aldığım yumurta içime sinmiyordu sonra ziraat fakültesinin doğal yumurtasını haşlayıp veriyordum bugünde babam güvercinin yumurtasını getirmiş taze dedi haşla ver dedi sizce vermeli miyim?

nanikeles
nanikeles

1426

ayni seyi bende yasadim. kefir iciyodum kedimde bardagin kenarlarini yaladi ben ictikten sonra keyifle. ayni seyi ayran icince de yapiyodu. ayran bardaginin kapagini yaliyodu. direk vermiyorum bu besinleri ama. bardak kenari yalamasindan da zarar gelmez bence cok minik bi miktar oluyo. farkli tatlar almak onunda hakki diye dusunuyorum

Çok faydalı insan uzerindeki faydalarını bilmeyen yoktur bende oğluma yedirdim çok sevdi ve tüy dökülmesi yok denecek kadar azaldı

abdurrahmany
abdurrahmany

6055

harikayanadur bence güvercin yumurtası verebilirsiniz ancak sarısı çok küçük olduğu için 2 tane vermeniz daha mantıklı emin olun markette tavuk yumurtasından daha sağlıklı olacaktır.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ben bir sure vermeyecegim yumurta ama haslamis yu urtanin sarisi abartilmadigi muddetce faydali diye biliyorum. Fazla protein de zarali olabilirmis cunku tuy dokumu yapabilirmis. Haftada bir yumurtasi sarisi. Guvercin yumurtasi da olur. Dogal iyi yumurta olsun da.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Ben zaten sizin vermediğinizi anladım. Sadece çok sevdiğini görünce zararlı değilse vermek istersniz diye düşündüm o yüzden soruyosunuz sandm ve vermeyin dedim.

aysavs
aysavs

244

haftada 1 kez yaklaşık 1 tatlı kaşığı kadar verilebilir. bağışıklık desteği olarak iyi geliyor :)

hcerenk
hcerenk

10454

benim kedimin sindirim sistemi maalesef çok problemli. ishal olduğu zaman kefir hemen düzenliyor vücudunu. veteriner de kefir, yoğurt, yumurta, ciğer gibi ham ve pişmiş veya mayalu proteinleri öneriyor.

kedilikizzz selamlar:) muz yedirmen iyi olmaz insanlara bile muzun şekeri zarar veriyor canım. Bu arada Kefiri ben de önermiyorum, yoğurt tamamdır:)

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ah keske benimki yogurt yese yemiyor, tavuk hasladim robottan gecirdim yemiyor. Sadece kuru mama yiyor cocuk erkek kedi biraz daha sulu seyler yesin istiyorum. Yas mamalardan cok saglikli olabilecek evden bir seyler yedirmek istiyorum katkisiz seyler. Ama bu gidisle hazir yas mama almaya devam edecegim

fgpretch
fgpretch

595

:))

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 23485 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 8 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78354 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR