Kedim 3 Aylık Hangi Mamayı Kullanmalıyız

Merhabalar, kedim çeçil üç aylık birkaç mama denedik ama memnun kalmadık acaba hangi mama hem besleyici hemde uygun fiyatlıdır, önerilerinizi bekliyorum..

45 CEVAP

Bence Royal canin proplan gibi mamalar tamamen sağlıksız afedersiniz ama çöp mamalar. Ben şahsen hayvanıma asla vermem bu mamaları whiskas, goody,acana, bonacibo gibi markalar da buna dahil. Ben 15 yıllık kedi annesi olarak hemen hemen hepsini denedim içeriklerini araştırdım, öğrendim sordum soruşturdum. Kullandığım markayı hemen belirteyim Bozita. Beslenmede en önemli şey besin dengesidir. Özelllikle sizinki gibi daha 3 aylık yavru ise mutlaka vereceğiniz mamayı özenle seçmelisiniz çünkü bu dönemde beslenmeyle alakalı yapılacak hatalar ileriki dönemlerde hayvanınızın yaşam kalitesini ve süresini düşürür, katkı maddeleriyle dolu olan bu mamalar organ yağlanmasının en büyük sebebidir. Bozita'yı önermemin sebebi şu ki; Bozita bir İsveç markası, üretiminde besin dengesine ve kullandıkları etlerin kalitesi konusunda aşırı titiz davranıyorlar. Çünkü yaptırımları çok ağır. Hatta insan tüketimine uygun kalitede et kullandıklarını öğrenince epey şaşırmıştım. Sizde araştırın, bakın veterinerinize danışın Bozita'yı. Şiddetle tavsiyemdir bizim ki somonlusuna bayılıyor, ayrıca fiyatıda kalitesine göre gayet uygun..

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Bir şey önerirken diğerlerini yerin dibine sokmanızı anlamıyorum. Hepsini teker teker denediğinizi de sanmıyorum zaten. Ben proplan kullanıyorum ve sonnderece memnunum. Çöp diye adlandırıp bi çırpıda gömmeniz çok yanlış yani. Lütfen bir şeyi çok beğenip önermek istiyosanız diğerlerine çamur atmaya çalışmayın. Bi siz araştırmıyosunuz bu konuları.

Royal canin kitten proplan junior bunların 400+400 paketleri var onlardan alabilirsin uygun olur . Bunlar bütçene fazla gelir purina cat chow kitten tavsiye ederim bu sitede bulamazsan **********.com dan bakabilirsin

Golosi bozita bunlar 2. Kaliteli güzel fiyat performans açısından kaliteli alınabilecek mamalardır bende kendi kedime kullandım o yüzden biliyorum içeriklerini faydalarını zararlarını besleme koşullarını fakat diğer profesyonel mamaları aşağılayarak bu şekilde bir tutum ve cevap çok yanlış. Tekrar söylüyorum acana orijen proplan Hills royal canin varken o mamaların adı bile geçmez. Her malın tabi ki bir müşterisi alıcısı kalitesi vardır herkes kendi bütçesine ve mantığına yatan mamayı almakta özgürdür tabi ki birde gerçekler vardır ki göz ardı edilemez

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

dollfacepersian ben mesajımı size yazmadım. Ayrıca yurt dışında yaşayan yıllarca kedi bakmış akrabalarım arkadaşlarım var. Rc proplan kullanan ve hiç sorun yaşamayan. Market maması diye sınıflandırılan mamaları yıllardır kullanıyorlar. Ben zaten mesajımda bambaşka bir şeyden söz ettim. Herhangi bir markayı gömmüyorum da savunmuyorum da. Yalnızca Deneyimimi paylaşıyorum. Tavsiyem şu ki her yazılan okunan şeye direk inanıp tecrübe edilmeden buraya aktarılırken diğer ürünlere ÇÖP gibi ifadelerle hakaret edilmemesi.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedilikizz bana yazmadığınızı fark ettim. Sadece pro plan kullandığınız için aynı şeyleri mi araştırmışız diye merak ettim.O yüzden sordum. Aslında mama işi kediden kediye çok fark ediyor. Biri A markasını kullanıp hiç sorun yaşamazken diğeri A markasını kullanırken sorun yaşıyor. Umarım hiç birimizin kedisi sorun yaşamaz. Ayrıca bahsettiğiniz konuda size katılıyorum

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedilikizzz çok güzel ve doğru söylediniz. Siz böyle deyince aklıma evdeki kedisi çirkin(!) diye yeni kedi isteyen kişi geldi bir an. Keşke herkes sizin gibi düşünse..

Royal canin kitten proplan junior bunların 400+400 paketleri var onlardan alabilirsin uygun olur . Bunlar bütçene fazla gelir ise purina cat chow kitten tavsiye ederim bu sitede bulamazsan **********.com dan bakabilirsin

Senem Hanım Bozita'yı daha önce duymamıştım, şimdi sitesine girip biraz bakma imkanım oldu. Evet dediğiniz gibi de dikkatimi çekti açıkçası, mama çeşitleri lezzetli gözüküyor :) Tabii bilemiyorum iyice bir araştırmak lazım fakat üretim şekilleri söylediğiniz gibiyse benim sorunuma tam olarak bir çözüm olabilir. Çok teşekkür ederim bu yaptığınız öneri için hemen deneyeceğim Bozita'yı. Gördüğüm kadarıyla fiyatlarıda uygun.

Evet Bozita gayet başarılı ve Türkiye standartlarında üst düzey bir mama. Bunun dışında daha düşük fiyatlı ama yine içi saçma sapan katkı maddeleriyle dolu olmayan bir mama arıyorsanız sizlere tavsiyem Golosi'dir omega açısından zengin, et oranı yüksek ve çokta uygun fiyatlı bir İtalyan maması, gidip ne idüğü belirsiz market mamalarına para vermeyin derim.

Golosi'yi biliyorum, kullanıyorum da bahçede ve sokaktaki dostlarım için. Dediğiniz gibi çok uygun fiyatlı ben 12kg'lık paketi kuzu etlisini 140 tl civarı alıyorum ve market mamalarına göre de bir hayli kaliteli, teşekkür ederim tekrar.

Shewky
Shewky

1018

Şimdi benim şahsi fikrim ve endüstriyel üretimin getirilerinin farkında olduğum için edindiğim izlenim şu ki ambalajlanmış mamaların tamamına yakını yüzdeyüz sağlıklı değiller ve uzun süreli yalın kullanımda mutlaka ama mutlaka petinizde problem yaratacaktır. Ben şahsen köpeğime çiğ et, kedime de kuru mama destekli hafif kavrulmuş et programı uyguluyorum.

Haklısınız ambalajlanmış çoğu mamalar uzun kullanıma pek uygun olmuyor yalnız Bozita'da ıslak mamada ambalajı açtıktan sonra 3-4 gün buzdolabında bozulmadan kalabilme gibi bir güzelliği var. Sanırım bu da özel jöleli yapısından ileri gelmekte, ben bugüne kadar sorun yaşamadım hiç.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Birde mama konusunda çoğu veteriner ticari düşünüp sattığı mama iyidir diyor. O yüzden veterinerlere mama konusunda pek güvenmemek gerekiyor bence

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 3537 Görüntüleme
  • 45 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78305 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR