Merhaba Ben Kedi Sahiplenmek İstiyorum Ama İki Yasina Yeni Girmis Kizim Var Ona Bi Sakincasi Olur Mu

Berlikalev
Berlikalev

177 Puan

Merhaba ben kedi sahiplenmek istiyorum ama iki yasina yeni girmis kizim var ona bi sakincasi olur mu diye de dusunmeden edemiyorum sizlerin fikirleri ve tecrubeleri ne yondedir

14 CEVAP

Shewky
Shewky

1018

Çocukların bağışıklık sistemleri için evde hayvan beslemek son derece faydalı. Eğer kızınızın alerjisi olmadığından eminseniz gönül rahatlığıyla sahiplenin, zararını değil yararını göreceksiniz.

harikayanadur
harikayanadur

105997

veterinerde düzenli kedinizin takibini yaptırırsanız aşılarını ve zamanını atlatmazsanız emin olun sizden farkı olmayacaktır :) gönül rahatlığıyla alın ve çocuklarımızı hayvanlarla büyütelim paylaşmayı ve mutluluğu öğrensinler :)

Nayeli
Nayeli

2785

bence bir de tam tersini de düşünün:) bazı çocuklar kediyi çok sıkıp canını yakabiliyor:) kızınız hiç daha önce evcil bir hayvan ile karşılaştı mı, tutumu nasıldı?

Berlikalev
Berlikalev

177

Hayir daha once evcil hayvanla karsilasmadi ama komsumuzun kopegi olsun sokak kedileri olsun veya koye gittimizdeki civcivler falan olsun deliriyo hemen sariliyor opuyor bronsiti var ondan dolayi endiseleniyorum birde kedi bakimi cok masraflimi ben daha once golden baktim kaplumbaga muhabet kusu baktim ama kizimla beraber ilk arkadasimixi sahiplencez kedi hakkinda pek tecrubem yok

harikayanadur
harikayanadur

105997

köpeğe göre masrafı yarı yarıya diyebilirim. çocuğunuzun alerjisi var mı diye öğrenip öyle kediye karar verin bence. benimde üst komşumun kızı 1,5 oğlu 5,5 yaşında iki güne bir kesin çocukları getirir kediyle oynasınlar diye. bana dedi ki kedi geldiğinden beri stresleri azaldı doktorda eve kedi alın çocuğunuz hayvanlarla büyüsün emin olun bencil ve içine kapanık bir çocuk olmazlar demiş.

Goupe
Goupe

114799

Çocuğunuzun bir sorunu yoksa almanızı tavsiye ederim.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Veterinere gidip bir anda 600-700 tl bile verebiliyorsunuz. Veterinerlerin bazilari cok paragoz once onu belirteyim. Masrafi kesinlikle az degil ama rutinde sadece asilarini yaptirirsaniz genelde 40-50 tl arasidit. 2-3 ayda bir parazit asilarini mutlaka yaptirmalisniz 3 ayda bir 70-80 tl civari ki parazit asilari onemli onu yaptirdiktan sobra hicbir zarari yok faydasi bile var.
Mama masrafi mamaya gore degisir 40 ile 100tl arasi degisir ama 40 tllik mama da iyidir.
Kum masrafi ayda 2 kere 10 kilo kum 40tl de ona deyin.
Kizinizda alerji yoksa kedi hem ona iyi bir arkadas olacaktir hem bagisikligi icin iyidir hem de hayvansever cevreye duyarli bir cocuk olacaktir.

Nayeli
Nayeli

2785

masraf aslında çok az, hasta olması haricinde...hasta olup vete gidince 60-200-300 tl çıkabiliyor.
ama bu her şey de öyle değil mi? şans bu.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kızınız kediyi çok fazla sıkıp canını yakabilir ve sürekli sıkılmak,rahatsız edilmek bir kedinin psikolojisi için kesinlikle iyi değildir. Özellikle yavru kediler bu konuda çok hassastır. Ölümle sonuçlananları gördüm.
Benim kedimin eski sahibinin 4 yaşında bir çocuğu vardı. Hayvanı seveceğim diye o kadar sıkmış,canını yakmış ki kucak fobisi gelişmiş hayvanda. Kucağıma alınca korkudan ne yapacağını şaşırıyordu ilk geldiğinde.
Bence kızınız kedi ile beraberken çok dikkatli olun ve gözünüz hep üzerinizde olsun.Birde bence çocuklarla arası iyi olan karakteri oturmuş yetişkin bir kedi sahiplenin. Hem kedi hem de kızınız için bu daha iyi olacaktır.

AdaMira
AdaMira

2322

Kizinizin bir rahatsizliği yoksa bence bakılabilir.

Berlikalev
Berlikalev

177

Bunu kizimin doktoruyla yarin gorusecegim bende bi hayvanla yetismesini cok istiyorum olmadi muhabbet kusu alabilirim hayvanin zarar gorme ihtimalini tam dusunmem gerek

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Gerçekten hayvanla büyümesi çok güzel bir şey olur ama yaşı çok küçük. Bilmeden kediye zarar verebilir,kedi yavru bile olsa istemeden onun canını çok acıtabilir. Özellikle yavru kediler diş çıkarma döneminde çok fazla ısırıyorlar ve çok hareketli oluyorlar. O yüzden çocuklarla arası iyi yetişkin bir kedi daha iyi olur dedim. Karakteri oturduğu için karakterinde sakinlik ve sabır varsa aksi bir şey yapması çok düşük.
Muhabbet kuşu ise aslında çok iyi olur. Hem dokunarak iletişim kurabilir, hemde tekrar ettiği kelimeler sayesinde kızınız da kelimeleri öğrenebilir.
Birde gine pig olabilir gibi geldi. Kızınıza zarar vermez,onunla bir kopek gibi iletişime geçebilir. Siz numara da öğretebilirsiniz. Tek sorun biraz çabuk ürkmeleri. Kızınız bir hayvan gördüğünde heyecanlanıp cıvıldamıyorsa bu sorun olmayacaktır diye düşünüyorum :)

Duranlar
Duranlar

1315

Kızınızın kedi alerjisi yoksa alabilirsiniz

tika_waylan
tika_waylan

13980

Muhabbet kusu cok guzel bir fikir muhabbet kuslari bebeklerle ve cocuklarla cok guzel anlasiyor. Ama yetiskim sakin ve sabirli bir kedi sahiplenirseniz tabi daha guzel olur. Bir kediyle buyumek cocugunuz icin de harika bir deneyim olacaktir ama nolur nolmazbir alerji testi yaptirim cocugunuza.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1183 Görüntüleme
  • 14 Cevap
  • 4 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79893 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR