İran Mı Chinchillamı

Erdmkzbn
Erdmkzbn

582 Puan

2 bucuk aylık tekir kedim var ona arkadas olması için bi kedi daha almaya karar verdım ama iran ve chinchilla arasında kararsızım ikisinin arasındakı farklar neler hangısı kendını sevdırmeyı oyun oynamayı daha cok sever

3 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Chinchilla diye bir ırk yoktur. Silver renkli ,sürmeli zümrüt yeşilli gözlü,siyah burun kenarlı ve siyah pati altına sahip iran kedilerine denir.
Yani ikiside Persian ailesine mensup. Birde yetiştirmeye bağlı Chinchilla Persian'nın vücudu daha uzun yapılıdır ve gözleri daha az akar.
İkisinin de bakımı aynı şekilde zordur.
Her kedinin farklı karakteri vardır. Persianlar için çok tembel,sakin vs. denir fakat benim iran kedim bunların tam tersi.
Satın almak yerine sahiplenmenizi öneririm. Sokağa düşmüş veya ailesinin istemediği birçok iran kedisi var. Yinede satın almak isterseniz kesinlikle petshop tan almayın. Oralar mikrop ve ölüm yuvasıdır. Profesyonel kedi ırkı yetiştiricilerinden yani Cattery sahibi olan insanlardan alın

milodelisi
milodelisi

11213

Almaya???

tika_waylan
tika_waylan

13980

İkisi de tuy doker ve bakimi zordur ama ikisi de cok guzeldir iranlar bildigim kadariyla cok uslu oluyorlar. Bence cinsi cok takmayin genelde belli olmuyor her kedinin kisiligi farkli cins olup cok yaramaz olan tekir olup cok uysal olan da var. Ama tekir kedielr hep daha saglikli oluyor. Bir suru sahiplendirme ilanlari var, sokakta yavrular var, barinakta da var size en yakin geleni sahiplenin cinse cok takmamak gerekiyor. Ama tabi sizin tercihiniz.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 954 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR