Kedim Kızginlik Geçiriyor

Humoss
Humoss

738 Puan

Merhabalar ilk önce 10 aylik olcak kedim hemen hemen ve kızgınlık geçiriyor 9 aylikkende geçirmişti acaba ciftlestirmem de bi sorun olurmu sağlığı açısından

20 CEVAP

Humoss
Humoss

738

İlk önce konuşma üslubunu za dikkat edin bunu dolfacepersian gibi güzel bi üslupla dile getirebilirsiniz siz benim kaç kedi veya ne kadar kediye yardım ettiğimi bilcek kadar yakınım da değilsiniz insanları eleştirmeden önce ilk önce hakkında bilgi sahibi olun ha değil isenizde bunu uygun bi dille söyleyebilirsiniz ben de bi hayvan severim ve hiç bi şekilde kedileri doğurup sokağa atmam benim sadece baktığım kedi buda değil yardım etmeye çalıştığım bir çok kedi de var .

Humoss
Humoss

738

iki veterinerle görüştüm bugün yarında yüz yüze görüşücem bakalım çok teşekkür ederim güzel yorumlarınız için :))

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Kedide annelik 2-3 ay sürüp biter ve sonra kendi yavrusuyla rahat bir şekilde çiftleşir. Yinede bir defa çiftleştirmekte kararlıysanız sonrasında kısırlaştırın lütfen.
Birde yavruları sahiplendirme sözleşmesi ve kısırlaştırma şartı ile verin. Kısırlaştırma şartı dememin sebebi çok özel ve aranan bir ırk olması. Siz çok iyi insanlar diye düşünüp sahiplendirme yaptıktan sonra yavru biraz büyür büyümez çiftleştirip yavruları satabilirler.Direk yavruyu da satabilirler. Bununla ilgili o kadar çok örnek gördüm ki. Alır almaz eski sahibi ile iletişimi kesip hayvanı bodruma kapatıp çiftleşmeye çalışanlar.Kediyi satmadan önce bir sürü resmini çekip sahibine haftada bir çekiyormuş gibi gösterenler. Türlü türlü insan var yani.
Birde kendi ırkıyla çifleştiremeyeceğinizi biliyorsunuz değil mi?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Merhaba. Belki zamanınız yoktur ve hangi Cattery e soracağınızı bilememiş olabilirsiniz diye düşünüp sizin için cattery araştırdım. Benim daha önce soru sorduğum Felenoji derneğine kayıtlı bir Cattery sahibi var. Adı" Patikedipati Cattery". British shorthair yetiştiriciliği yapıyor sadece fakat renk vs. konusunda British shorthair ve Scottish Fold tamamen aynı bildiğim kadarıyla. Siz yinede kedinizin Scottish Fold olduğunu belirtirseniz daha iyi olur. Umarım yardımcı olabilir size:)

Humoss
Humoss

738

Kesinlikle çok yardımcı oldunuz her konuda ilk önce üslubunuz la ve sayenizde Biraz daha araştırma vaktim oldu ve kedimi kisirlastirma ya karar verdim çok sağolun :))

tika_waylan
tika_waylan

13980

Kedinizi güvenilir bir veterinere ya da hayvan hastenedine götürüp kısırşastırmaya uygun mu baktırmanızı öneriririm. Arkadasımın ciftlestrtiğü Scottısh Fold dişi kedisi tuy dökme, stres gibi bir cok sorun yasadı. Ayrıca sizin yavruları satmıyacagınızı hayvansever oldugunuzu yorumlarınızfan az cok biliyorum ama benim tavsiyem hem kedinizin saglıgu için hem de yavrulsr için kısırşastıtmadıt. 2 ay sonra annelik hissi bitecek hatta oglu 5 aylık oldugunfa ogluyşa yapmaya bile çalısıyorlar. 2 Scottishin çiftlesmesi cok tehlikeli. Genetik bozuklukları oluyor akraba evliliği gibi düşünün senelrce cekiyotlsr ölmeseler bile. Yani evde kendinşz yavrulara baksanız heosini kısırlastırma birbirleriyle cşftlesmemelerini önlemek zor ve bu devirde sahiplendirseniz yavruları güven olmuyor. Cok zengin oldugu halde kopeginin kedisinin yavrularını satanlar var bu hem etik değil hem de yanlıs ellerde o kedilerin akıbeti sokak ya fa barınak olabiliyor.
Scottish de genelde veteriner masrafı pahalı bir kedi oldugu için bir şekilde veterinere bırakan bile oluyor ah neler var neler.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ah ben okumamıstım kısıtlastırmaya karar vermişsiniz iyi bir veteriner bulun iyice arastırın. Kediniz ve kendiniz için en güzel kararı vermişsiniz :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Humoss
Ciddi misiniz? Şuan beni çok mutlu ettiniz gerçekten:) Peki çiftleştirmek vaz mı geçtiniz? Yoksa bir kere çiftleştirip kısırlaştıracak mısınız?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bir dişi kedinin en erken çiftleşme ve anne olma yaşı 18 aylıktır. Şimdi çiftleştirirseniz büyümesi duracak. Anne ve yavru sağlığı açısından erken çiftleşme çok risklidir. Ayrıca kısırlaştırmayı düşünmüyor musunuz?

Humoss
Humoss

738

Hayır suanlik düşünmuyorum en azından bir defa da olsa annelik duygusunu yaşamasını isterim. Çok teşekkür ederim cevabınız için :)

Humoss
Humoss

738

Çok haklısınız katılıyorum size insanlar artık iyice vicdansızlaşmış bu konuda. Evet british ve straigt le ciftlesebiliyor

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Babanın da en az18 aylık olması daha iyi olur. Hem sağlık hemde yavru sayısı açısından. Kesinlikle aşılarının tam olmasına dikkat edin. Birde iki kedi içinde çiftleştirmeye uygunluğunu belirleyen bir test var. Onu yaptırın bence. Bu şekilde herhangi bir hastalığın taşıyıcı olup olmadığı gibi şeyleri öğrenebilirsiniz. Ayrıca kızgınlık ve çiftleştirme zamanı ve hamilelikte strese girip bünyesinde düşme olacaktır. Bunun için vitamin kullanmaya şimdiden başlamanızın yararı olacaktır. Özellikle de hamilelik ve emzirme döneminde kullanırsanız yavrular çok daha sağlıklı olacaktır. Ben Gimcat Multivitamin tavsiye ederim. Emzirme ve hamilelik döneminde kaliteli mama kullanımı da çok önemli. Bu dönemleri emziren kediler için olan mamaları kullanmanız gerekiyor. Benim beğendiğim markalar N&D ve Acana. İkiside çok kaliteli mamalar.
Son olarak kedi sahibini çok iyi seçin. Çünkü kediniz eşleşme olması için en az 3 gün onlarda kalacak.Birde babalık hakkı konusunda isterlerse aynı şekilde kısırlaştırma ve sözleşme şartı ile verin bence.
Umarım kolay ve iyi bir doğum olur, yavrular çok sağlıklı olup çok iyi ailelere giderler

Humoss
Humoss

738

Çok teşekkür ederim bu yazdıklarınız benim için çok faydalı olcak her biri çok önemli sayenizde baya bilgi edindim kızım için nasıl iyi olacaksa hepsini yaparım inşallah öyle olur çok teşekkür ederim çok sagolun

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Rica ederim. Dişi kedinin erkek kedinin evine gitmesinin sebebi erkek kedilerin çoğunlukla kendi bölgeleri dışında yani alışık olmadıkları bölgelerde çiftleştirmek istememeleri ve strese girmeleri. O yüzden genelde dişi erkek evine gider. Fakat bildiğiniz gibi kediler ortamları dışında çok stres yaşıyorlar. Dişinin erkek evinde stresten zayıflayıp eşleşme olmadan geri evine dönmesi gibi durumlar olabiliyor. Birde çoğunlukla sahiplerine karşı çok nazik olan erkek kediler dahil dişiyi dövebiliyorlar.Bunu dişilerde yapabiliyor.Tabi bunlar aslında çok normal çünkü çoğunlukla hayatlarında başka kedi görmemiş kediler eşleşsinler diye pat diye bir araya getiriliyorlar. Bu yüzden benim fikrim erkek ve dişi kedi eşleşme için bir araya getirilmeden önce tanıştırılmalı. Erken çiftleşme olmaması için erkek daha ergenliğe girmemiş olmalı. Mesela sahibiyle anlaştığımız sağlıklı bir 5-6 aylık bir erkek kediyi ara sıra evinize getirebilirsiniz. Yada siz onların evine gidebilirsiniz. Eşleşme kimde olacaksa ona gidilmesi daha iyi olur. Bu şekilde önce oyun arkadaşı olurlar ve tanışmış olurlar. Birbirinin mekanlarına aşırı yabancılık çekmezler ve eşleşme zamanı aşırı stres yaşamazlar. Burada dişi 18 aylık olduğunda erkek daha küçük olacak ama erkek için 18 ay durumu dişi kadar önem taşımıyor. Çünkü eşleşmenin zor kısmı onlarda değil. Birde sanırsam dişi kızgınlık döneminin her gününde eşleşmek istemiyor. Bunu veterinere sormanızda fayda var
Bu arada erkeğin Scottish Straight olması daha doğru. Yabancı ülkelerde Cattery sahipleri bu şekilde yapıyor.Erkek rengi de çok önemli. Renk ,doğum anı ve bebek bakımı için Cattery sahipleriyle konuşmanızın çok faydası olacaktır.

Humoss
Humoss

738

Maşallah bilgi hazineniz mükemmel tek kelime ile her dediklerinizi kulağımda küpe olcak hakkınızı helal edin bana bi vet. Kadar yardımcı oldunuz

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 2994 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 79753 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR