Arkadaşlar Lütfen !

Goupe
Goupe

114799 Puan

Arkadaşlar bildiğiniz gibi tatlış bir çakılım var ama çok kötü huyları var. Tırmalayabileceği bir sürü şeyi var + koltukları falan tırmalaması serbest ama tırmalamıyor sadece yatağımı ve elimi tırmalıyor. Kedimi doğru düzgün sevemiyorum. Isırıp elime tırnak atıyor. Elime kapşonlunun kolunu çektim ve öyle sevmeyi denedim elim şuan kanlar içinde. Lütfen yardım edin. Gerçekten şuan bile çok ciddi şekilde elim kanıyor.

17 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tika_Waylan
Testin uygulandığı hayvanlar,Şempanze,Bonobo maymunları,filler,yunuslar,fareler. Bunlar direk sirk ve deney hayvanları. Zaten önceki yorumumda dediğim gibi kedilere uygulansa bile bence saçma çünkü bir hayvanın kendinin bilincinde olması ve zeka seviyesini bir teste bağlamayı doğru bulmuyorum.
Goupe un yaşadığı şey neredeyse her yavru kedinin sahibinin yaşadığı çok normal bir şey. Bunu için herhangi Bir sakinleştirici kullanımının yarardan çok zarar sağlayacağını düşünüyorum ve bence kesinlikle tırnak kesimi,iç-diş parazit damlası gibi pet sahibinin fazla zorlanmadan yapabileceği şeyler için veterinere gidilmemeli. Çünkü bildiğiniz gibi kediler veterinerde çok fazla strese giriyorlar ve bunlar gibi şeyleri kendimiz yaparak daha az strese yaşamalarını sağlayabiliriz

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tırmalama tahtası var mı? Var ise nasıl bir alıştırma yöntemi yaptınız?
Dış kasıma oyuncakları önermiştim size. Aldınız mı?
Sevmek için zorlamayın. Daha kötüleşir bu durum

Goupe
Goupe

114799

Tırmalama tahtası var kedi spreyi gibi şeylerle çekmeye çalıştık. Ama hiç ellemedi. Bu sefer koltuklara sıkmayı denedim yine olmadı sadece yatağımı tırmalıyor birde elimi. Diş kaşıma oyuncağını daha alamadım. Sevmek için zorlamıyorum kendi kucağıma geliyor bende kafasını ellediğim anda saldırmaya başlıyor. Heralde oyun sannediyor ama acıttığını bilmiyor. Tırnakları çok uzun ve sivri derime batırıyor ve çok zor çıkartıyorum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Tırnaklarını kestirin. Ayna testi de neymiş? IQ su düşük muymuş. Saçma sapan şeylere inanmayın. Aynaya bakınca ne tepki verdiği hayvanı zeki veya gerizekalı yapmaz. Benimki ayna görünce bakıyor öyle ama her şeyi anlıyor ve biliyor. Hayır 'ı anlıyor ama yinede kendi istediğini yapıyordur. Çünkü o kadar zeki hayvanlar.
Sizin bunları söylemeniz beni gerçekten şaşırttı. Bu kadar saçma bir şeye inanacak birine benzetmemiştim sizi.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bu arada lütfen size kötü bir şey söylediğimi düşünmeyin.Biraz çıkıştım farkındayım ama cidden çok üzüldüm o yüzden bu şekilde konuştum

AdaMira
AdaMira

2322

kedilerin tırmaladıkları şeyler koltuk tırmalama tahtası vs aynı köpeğin bir yere kokusunu bırakması gibi. Yani tırmaladıkları şeyler mesela yatağınız onun yattığı yerin yakınlarındamı. kedilerin alanlarını belirlemesi de tırlamak ile olur ama eliniz konusunda bir şey diyemem.

Goupe
Goupe

114799

Dollfacepersian bunlar gerçekten saçma sapan şeyler değil. Bunu araştırmacılar kullanıyor. İnternette çoğu sitede bunu görebiliyorum. Saçma sapan olduğunu nerden çıkardın? Örneğin bu testler ile sirklere yunus alıyorlar. Konuşmanızda çok kötü. suçluluk duygusunu vermeyi abartırsanız geri sekebilir. Özellikle benim gibi agresif insanlardan. Benim söylediklerime inanmıyorsan internete "Ayna testi" yazarak bir sürü kaynağa ulaşabilirsin.

Gizema
Gizema

1029

kediniz ergenlik dönemine girmiş ola bilir

Gizema
Gizema

1029

kediniz ergenlik dönemine girmiş ola bilir

Goupe
Goupe

114799

Gizema olabilir yanlız kalmak istiyor heralde :)

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ben ayna testini merak ettim. Bazi kediler daha zekidir mesela siyah beyaz sokak kedileri. Ama onun disinda bircok kedi anlasa bile kendi cani nasil istiyorsa oyle davranir. Benimki cok uysal o bile halilari tirmaliyot nadiren de olsa ayagimi isiriyor birkacvkere elimi tirmaladi ki gercekten asiri uysal bir kedibona ragmen iste oyun saniyor sanirim. Hayir hayir demeyi bir sekilde ogretmeni lazim. Kediler icin sakinlestirici spreyelr var. Odaya almayin yatagi unutsun. Tirmalama tahtasina surekli goturun ve kedi nanesi spreyi sıkın. Tirnaklarini ucundan biraz kesin ya da kestirin. Zor bir durum eski kedimde yasadim biliyorum ama buyudukce duzeliyor bu davranislar ya da ona bit arkadas gelirse yani 2.kedi tamamen duzeliyor hele kisirlastirma sonrasi inanilmaz uysallasiyorlar. Biraz sabirli olmaniz lazim insallah sizi isirma ve tirmalama huyu gecer

Goupe
Goupe

114799

Oyun zannediyor oyuncaklarına böyle yapıyor. Ama bu huyundan vazgeçmesi lazım ve tırnaklarını en yakın zamanda kestireceğim.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Goupe
Ayna testisine baktım. Kediler üzerinde hiç uygulanmamış. Sadece bilimsel araştırmalar ve sirklerde kullanılabilecek hayvanlar üzerinde uygulanmış. Sirkleri örnek vermenizden anladığım kadarıyla oraların aslında nasıl olduğunu bilmiyorsunuz. Oraların tamamında hayvanlara işkence ediliyor ve psikolojileri o kadar bozuluyor ki intihar etmeye çalışanlar ve eğiticilerini öldürenler oluyor.
Ben ikinci yorumumu profilime yazdığınız güzel yorumunuzu okuduktan sonra sizi kırmış olabileceğimi düşünerek yazdım. Ayrıca size suçluluk duygusu yaşatmak gibi bir amacım yoktu. Kimin nasıl bir zihin yapısı ve kişiliği olduğunu tahmin edip yorum yapmam imkansız bir şey zaten.
Ben sadece kediniz hayır anlamıyor diye düşünüp onun üzerine boya sürüp ayna testi yapıp gerizekalı yani sizin deyiminizle IQ seviyesinin düşük olduğunu düşünmenize gerçekten çok üzüldüm ve sizden böyle bir şey beklemezdim. Tabi sizi tanımıyorum ama buraya yazdığınız yorumlara bakarak bu şekilde düşünebileceğinizi düşünmüyordum.
Bu test kediler üzerinde uygulansa bile saçma sapan olduğunu düşünürdüm. Benim kedime zoologlar ,bilim adamları tarafından envai çeşit test yapılıp gerizekalı olduğu söyleseler onlara saçmaladıklarını ve kedimin çok zeki olduğunu söylerim. Çünkü bir hayvanın kendinin bilincinde olması ve zeka seviyesi bir teste bağlamayı doğru bulmuyorum. Kedinizin gerizekalı olduğunu düşünmüyorum. Şuan normal bir zekada olsa bile ne olacağını bilemezsiniz bir şekilde beyin travması geçirip bırakın hayırı anlamayı veya ayna testini geçememeyi hiç bir şekilde kendi işini göremez ve etrafında olanları anlayamaz duruma gelebilir. Bu durumda onu zeka seviyesini düşünmek yerine şuan sizinle rahat Bi şekilde iletişime geçebiliyor mu,bir şeye ihtiyacı olduğunda size anlayabiliyor mu ve kendi ihtiyaçlarını kendisi karşılayabiliyor mu. Bunlara bakın. Eğer gerçekten zekasında bir sorun var ise önce daha besleyici ve kaliteli bir mamaya geçip ,vitamin kullanıp zeka geliştirici oyunlar aktivitelerle zihinsel gelişimini artırabilirsiniz.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Sirklerde falab kullaniliyorsa kotu bir seydir dolfacepersian'a kstılıyorum. Sirkler işkencehanedit ve işkence yerlerinde kullanılmsk içşn bir can seciliyorsa o kullandıkları yontemin iyi bir şey oldugunu düşğnmüyorum.
Her neyse zor bir süreç size sabır diliyorum ams eger veterinere tırnak kestirme imkanınız yoksa kendiniz kesin ben bile kesebiliyorum ki çok korkardır ucundan azıcık kesin ama uyurken kesin yoksa mızmızlanıyorlar. Sakinlestirici pati jelleri falan varmıs bir onlara da bakın. İnşallah sorunu halledersiniz

Goupe
Goupe

114799

Sadece 2 konuda haklısın birincisi kediler üzerinde uygulanmadığını yeni farkettim onun için özür dilerim. İkinciside beni kırmış olabileceğinizi düşünmek konusunda çok haklısın çünkü sert çıkışarak çok kırdınız.


Haksız olduğunuz nokta şu ki benim sirkleri örnek vermem ile sirklerin ne olduğunu bilmemem kanısına vardınız.


Gerçekten böyle sert bir insan olduğunuzu bilmiyordum ne kadar agresif olsamda benimde duygularım var ve size saygısızlık etmek istemiyorum. Lütfen bundan sonra benim sorularıma, yorumlarıma cevap vermeyin.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1331 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 2 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78293 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR