Kedim Doymuyor

tika_waylan
tika_waylan

13980 Puan

Merhabalar,
Kedim 5.5 aylik. 2 aydir benimle daha once cok kilolu degildi ama zaten kucuktu de ama cok istahli degilmis eski evinde sanirim.
Hareketsiz bir kedi ne kadar oyun oynatmaya calissam da cok da hevesli degil anca yatigi yerden patisiyle oynamayi seviyor daha once baktigim kediler surekli kosturur yaramazliklar yapardi bu pek oyle degil. Neyse bu sebeple cok yedirip kilo almasini istemiyorum tombis kediler evet cok tatli ama bu onlarins agligi icin zararli ha bir de erkek kedim kisir da degil zaten daha 6ayini doldurmadi.
Gunluk 50 gram mama vermeye calisiyorum Pro Plan olcu kabiyla 50 bolumune gelene kadar mama dolduruyorum.
Pro plan Junior tavuklu ile az miktar Acana mamayi karistiriyorum. Yogurt veriyorum pek yemiyor, peynir yemiyor, tavukla havucu haslayip robottan geciriyorum bir iki yaliyor maksimum yemiyor boyuna kuru mama da kuru ama.
Kiyamiyorum gunluk ayirdigim 50 gram mama bitince dayanamayip biraz daha veriyorum cunku mama er gibisinden miyavliyor dayanamiyorum ye oglum napiim diyorum.
Haftada 5 gun Gimpet Maltsoft veriyorum cunku kendini cok yaliyor e tuyu de dokuluyor bagirsaginda tuy olmasin diye 6 cm kaar eriyorum haftada 2 kere bazen de bir kere odul olarak gimpet multivitamin veriyorum.
Onerilerinizi bekliyorum. Simdiden tesekkurler.

17 CEVAP

EbrarGulin
EbrarGulin

369

Ona düzen sok sabah öğlen akşam ver doymadan sürekli yerse obez olur

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Benim burada okuduğum çok yiyen ve obezite yolunda olan kedilerin hepsi Pro Plan yiyor. İçerik bakımından etden çok tahıl içeren bir mama olduğu için doymadıkları için çok yiyip kilo aldıklarını düşünüyorum. Benim kedime eski sahibi yavruyken Pro Plan Junior kullanıyordu. O da kiloluydu o zamanlar 8 aylık bir kediye göre. Bence isterseniz ve sizi zorlamayacaksa Brit Care veya N&D kullanın. Brit Care tahıl içeriyor fakat zararlı tahıllar içermiyor ve et kalitesi ve oranı iyi. İkisi hakkında da Kedili Hayat bloğundaki yazıları okumanızı tavsiye ederim

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Blogda Acana'nın kısır erkek kedilerde sorun yaratabileceği yazıyordu. Onun dışında N&D tahılsız hakkında içindeki bir madde blog sahibinin kedilerini kabız yapmış bu yüzden N&D düşük tahıllıyı daha çok öneriyordu. Ben iran kedimde N&D düşük tahıllı kullandım aylarca herhangi Bi sorun olmadı. Tek sorun kısır kedi mamasının tavuklu olmasıydı ki kedimin tavuğa alerjisi var. Şuan kısır erkek kedime Acana kullanıyorum. Şuan iyi görünüyor. Fakat nolur nolmaz bu hafta sonu kapsamlı bir kan testi yaptırıp özellikle böbrek ve karaciğer değerlerine baktıracağım. Bir sorun olursa Brit Care 'e geçeceğim. Hipoalerjenik olduğu için tavuklu kullanmamda sorun olacağını sanmıyorum. Olursa da balıklısını kullanacağım..

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Acana'ya geçerken kedim yetişkin olmasına rağmen ishal oldu fakat biraz hızlı geçtiğimiz için de olması mümkün. Şuan Acana ile karıştırmanız güzel bence. Umarım maddi durumunuz düzelir. Ben de yaşadığım için nasıl olduğunu biliyorum

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ah ben de obez olmasından korkuyorum kossa oynasa bu kadar dert etmem ama cok hsreketli degil obeziteye yakın. 50 gram olması gerekendit di mi

tika_waylan
tika_waylan

13980

Buradaki veteriner 70 grami asmasin demisti ama benimki fazla haraketsiz iste

tika_waylan
tika_waylan

13980

Cok arastirdim N&D daha cok hosuma gitti, Brit Care'den. Ama tamamen tahilsiz mama evde hareket alani kisitli olan ve ozellikle erkek kediler icin tahilsiz mamalarin sıkıntılı olabilecegi de yaziyor hatta sanirim o blogda da yaziyordu.
En iyi en kaliteli etten olan ve icinde hic tahil bulunmayan Acana ve Orijenmis.
Ben de ProPlan Junior ile az miktarda Acana'yi karistiriyorum yani 40 gram Pro Plannilr 10 gram Acana. Direkt verirsem alisamaz kusar ishal olur diye korkuyorum cevremde cok yasayan oldu mama gecislerinde az gramajli N&D bulsam aklimda aslinda ama buyuk gramajlari alabilecek malesef durumum yok su an sokak kedilerine de bakiyorum ve cok buyuk veteriner masraflari odedik son zamanda. En azindan bir sure Pro Plan ve az miktarda Acanayla idare etmem lazim.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Simdilik mama degistiremem Acana Pro Plan karistirarak devam edecegim. Zaten direkt mama gecisi de bazi kedilerde sorun yapiyor.
Ama obez olmasindan cok korkuyorum.

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Şuan karıştırarak vermeniz güzel zaten. Ben Acana Pasifica kullanmayı bırakacağım büyük ihtimalle. Kedili Bir Hayat bloğu sahibi ile konuştum bu gün. Kendisinin artık Acana önermediğini,kısır erkek kedilere hiç önermediğini ve Checkup yaptırmamın iyi olacağını söyledi. Bu hafta sonu Checkup yaptıracağım.Mama olarak Brit Care kullanmayı düşünüyorum.
Şuan kilosu fazla gerçekten. Lazer,kedi otlu oyuncaklar ve kedi oltası biraz daha hareket etmesini sağlayabilir belki

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Acana'nın Şadanlar Pet 'de yazan protein oranı "%35". Acana'nın kendi sitesinde yazan oran "min. %35". Bunlar çok farklı şeyler. Yabancı sitesinde zaten Acana Pasifica diye bir kedi maması yok. Atlantic gibi bir adı var tamamen balıklı mamanın. Herhalde adı değişti bilmiyorum. Zaten orada da minimum diyor. Hiç bir yerde tam protein oranını bulamadım. Orijen'i zaten blog sahibi hiç önermiyordu. N&D ve Brit Care'i öneriyor.
Rc gibi mamalarla ile 15 yıl yaşayan kedinin daha iyi bir mamayla 25 yıl yaşayacağını ve Rc gibi mamalarda ile sorunsuz uzun yaşayan kedilerde mama iyi olduğu için kedinin bünyesi çok sağlam olduğu için olduğunu yazmıştı. Kendi ölen kedisinde RC kullandığını ve kedisinin tahıl alerjisi olduğunu veterinerin anlamaması ve RC nin iyi mama olarak bilindiği için değiştirmenin aklına gelmediğini ve kedisinin yanlış tedaviler sonucu bünyesinin ciddi hasar alması ile aniden kalp krizi geçirerek öldüğünü yazmıştı.
Ayrıca şunu belirtmek de isterim. Yurt dışında kedisini RC ile besleyen ve yıllarca sorunsuz kullanan insanların olması normal çünkü RC onlara doğal yollarla korunan mama yapıp yollarken biz 3. Dünya ülkesi olduğumuz için bize kimyasal koruyucular ile korunan mamalar yolluyor. Bunu da blogda okumuştum. Evet sakınan göze çöp batar ama bu demek değil ki uğraşmayalım. Sadece benim olduğum gibi paranoyak olmamak lazım

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ah butun gun kagitlara kedi nanesi spreyi sıkıp sıkıpbatiyorum, oltayla oynatiyotim ama hep yattigi yerden patisiyle oynuyor. Lazeri deneyim en iyisi. Orijen icin ne diyor diyecegim ama o daha da yuksek proteinli Acana yuzde 35 orijen yuzde 42miydi neydi. Zaten kilolu daha da kilo almasin. Yillarca Royal Canin kullanmis ve kedisi cok yasli ama cok saglikli insanlar da var. Bazen diyorum sakinan goze cop mu batar . Ama napiim hep daha iyi nasil olur napabilirim derdindeyim.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Ben de paranoyagim en az sizin kadar. Biz kedilerimizi cok sevdigimiz icin yapiyoruz bakin ben sokaktaki kediler icin bile kaliteli taze mama vermeye calisiyorum. Onlara bile tavugu iyice yikayip pirinci iyice tasindan ayiklayip suzup haslayip veriyorum.
Ama benim bahsettigim masallah cok sgalikli yasi da cok ileri olan kedi Allah daha uzun saglikli omur versin yillardir Royal Canin ile besleniyor. Ama o tekir kedi ve tekir kediler daha saglikli daha bunyeleri saglam.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Orijen daha iyi aslinda kagit ustunde Acana'dan neden onermiyor.
Royal canin-Pro Plan 3 yildizken Acana 5 yildiz Orijen 6 yildiz.
Acaba ev icinde hareket alani kisitli oldugu ya da kisirlastirildigi icin ve yeterli su icemedikleri icin mi zararli. Cunku normalde kedi etoburdur. Dogasi bu, et yemesi lazim. Kagit ustunde tahillar gereksiz. Ama uygulamada demek ki oyle degil. Brit Carede de tahil var sadece gluten gibu gereksiz seyler yok. Mesela Pro Plan'da Misr Gluten unu falan gibu sacma sapan seyler var

Merhaba
Proplan kedi maması için araştırma yaparken 2016 yılında açılmış bu postu gördüm ve """Hareketsiz bir kedi ne kadar oyun oynatmaya calissam da cok da hevesli degil anca yatigi yerden patisiyle oynamayi seviyor daha once baktigim kediler surekli kosturur yaramazliklar yapardi bu pek oyle degil. """ bu cümlenizden scottish fold olduğunu anladım :( onlar kemik ağrısı çektiği için ömür boyu daha haraketsiz ve yavaş oluyorlar maalesef. umarım şuan iyidir.

Merhaba
Proplan kedi maması için araştırma yaparken 2016 yılında açılmış bu postu gördüm ve """Hareketsiz bir kedi ne kadar oyun oynatmaya calissam da cok da hevesli degil anca yatigi yerden patisiyle oynamayi seviyor daha once baktigim kediler surekli kosturur yaramazliklar yapardi bu pek oyle degil. """ bu cümlenizden scottish fold olduğunu anladım :( onlar kemik ağrısı çektiği için ömür boyu daha haraketsiz ve yavaş oluyorlar maalesef. umarım şuan iyidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 8307 Görüntüleme
  • 17 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80086 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR