Ne Zaman,Yaş?

milodelisi
milodelisi

11213 Puan

Merhaba, daha öncede bu konuya benzer bir soru açmıştım. Sokaktaki kedileri kısırlaştıracağız, yavru olanlar var en küçük 6 aylık olmak üzere. Çok geç olmadan şimdi kısırlaştırabilirmiyiz? Yaşı uygunmu?

3 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

6 aylık bence uygun. Genelde özellikle sokak kedileri 6-7 aylık gibi ergenliğe giriyorlar diye biliyorum.Aslında ergenliğe girmeden kısırlaştırmanız çok daha iyi. Yaptığınız şey gerçekten çok güzel ve takdire şayan bir davranış bence

fatmatina
fatmatina

10460

Benim kedim 6 aylığa yakındı kısırlaştırıldığında ve veterinerimiz de kızgınlığa girmeden kısırlaştırma taraftarıydı o yüzden 6 aylık yeterli bir süre bence de.

tika_waylan
tika_waylan

13980

Vakit kaybetmeden ozellikle disileri kisirlastirmanizi oneririm.
6 aylik cok sevdigimiz bir kedi vardi mahallemizde onu o kadar severdim ki.. En guzel mamalarla beslerdim, hasalansa hemen veterinere goturup tedavi ettirirdim. Kisirlasiralim artik dedik belediye veterinerine goturuldu daha erken sonra kisirlsstirilir hamile kalmaz zaten daha dedi. Sonuc hamile kaldi ve malesef karni kocamanken doguma yakin hayaini kaybetmis. Hayatini kaybtmis diyorum ben goremedim onu aramadigim yer kalmadi ama bulamadim gorenler fenalasti oldu biri de alip kaldirdi diyor sanirim kalp krixi gecirmis kucuk oldugu icin hamileligi kaldiramamis.
O yuzden erken kisirlastirma soka kedleri icin her zama daha iyidir. Evde hadi beklersin biraz ama sokakta bir suru erkek kedi var ve disi kedilere kizginlik zamalarinda yaklsiyorlar engel olamazsin. O yuzde kizginliga girmedlerse hemen girdilerse kizbinliklari gecer gecmez kisirlastirma en iyisidir.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 934 Görüntüleme
  • 3 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR