Kedi Alacağım Da, Bilgi Verebilir Misiniz :)

vhope
vhope

2508 Puan

Ben uzun zamandır kedi isteyen biriyim, hep sokak kedilerini besledim,oynadım ve sonunda bir tane edinmeye karar verdim. Manx cinsi olacak çok beğendim kendisini :) Tecrübelerinizi paylaşırsanız çok güzel olur.

20 CEVAP

vhope
vhope

2508

Doktorum eve kedi almama asla izin vermeyeceğini söyledi ve şuan oldukça üzgünüm :( Alerjim çok yüksek ve evde bir hayvan dahi beslemememi söyledi. Daha az tüyü olan bir hayvan düşüneceğim sanırım. Köpek gibi daha az tüylü olsun :(

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Sibirya kedisi alerji yapmıyor ve Türkiye 'de yetiştiricileri var. Tabi ki ücretsiz sahiplenmek çok daha iyi ama sizin durumunuzda ücretli sahiplenme olabilir. Cattery ve petshop çok farklı şeylerdir. Catteryler uluslararası kedi ırkları derneklerine kayıtlı oluyorlar ve hastalıklı kedilerin çiftleştirmesine izin verilmez. Ev ortamında en mükemmel şekilde bakılırlar.Maksimum 5 yaş bazen daha erken kedilerini kısırlaştırırlar çoğunlukla. Çoğu çok hayvan sever ve iyi insanlar. Bir yandan evdeki özel ırk kedileri en iyi şekilde yetiştirip bir yandan da sokak hayvanlarına besleyen,tedavi ettiren Cattery sahipleri biliyorum.
Bence kedi besleme isteğinizden hemen vazgeçmeyin. Sibirya kedisi için benim beğendiğim Cattery Kuzeyli Yoldaşlar Kedi Evi

vhope
vhope

2508

Bu siteden sahipleneceğim zaten :)

vhope
vhope

2508

Bu cinsi istememin bir sebebi yok sadece burada kedileri araştırken Yellow isimli Manx ırkına mensup olarak tanıtılan bir kediyi çok beğendim. Tekir kedi veya Sokak kedisi olsa yine isterdim.

vhope
vhope

2508

Haklısınız :) Mavi Rus cinsinden bir kedi buldum acil yuvalanması gereken. Onu seçeceğim galiba bilmiyorum hepsi çok asil :) Benim merak ettiğim ise ona nasıl davranmam gerektiği. Kendimi nasıl sevdiririm, onu bunaltmadan nasıl vakit geçirebilirim vb.

vhope
vhope

2508

Çok teşekkür ederim. Mavi Rus cinsi kediyi almayı kararlaştırdım. Kedi tüyüne çok yüksek derecede alerjim var maalesef. Alerjik astım :/ Ama kedileri o kadar çok seviyorum ki dayanamıyorum sarılıp mıncıklıyorum hep :) Kedi isterse onunla bütün gün oynayabilirim o yüzden o kadar sorun olacağını sanmıyorum. :)

tüysüz istiyorsunuz sphynx tür kedi alabilirsiniz veya çok kısa tüylü ararsanız devon rex e bakabilirsiniz

bunun dışında dişi kediler erkeklere göre daha az alerjenik protein bulundurur . ( inşallah kendinize göre bir kedi bulursunuz )

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Neden o besleyip oynadığınız kedilerden zor durumda olanı sahiplenmek yerine cins kedi "almak" istiyorsunuz?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bu sitede manx cinsi bulabileceğinizi sanmıyorum. Ben Türkiye'deki Cattery sahiplerinde de görmedim. Birde belki bana öyle gelmiş olabilir,buradaki cins tanıtımına baktım ve bana tombul bir melez kediden farksız göründü.
Bu cinsi isteme sebebiniz nedir acaba?

Sule34
Sule34

967

Bizde netten buldugumuz bir kediyi sahiplendik fakat daha sonra keske sokaktan bir kedi sahiplenseydik dedik. Acikcasi fikrimi söylemek gerekirse internetteki kedilerin bi nebzede olsa sahip bulma ihtimalleri sokaktaki canlardan daha fazla. Maddi durumum el verse kedimin yanina birde sokaktan kedi almak istiyorum. Şimdi disardaki kedileri gördükçe bu dusuncemden dolayı keşke diyorum. Emin olun disarida kimsenin haberi olmayan o kadar tatli kediler varki.

kedilikizzz
kedilikizzz

114984

Ne öğrenmek istiyosunuz mesela beslenmesiyle mi sağlığıyla ilgilimi vs soru sorarsanız cevaplarız :)

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Bana çok bulanan bir ırk gibi gelmedi hiç. O yüzden ücretsiz sahiplendirme olabileceğini düşünmüyorum. Daha bulunabilecek ırklardan beğendiğiniz yok mu acaba?
Bunlar Ankara,Van,Bombay,Mavi Rus,Simokin(Tuxedo),Tortie(ırk değil renk)
Birde yetişkin veya genç olarak İran,Chinchilla, British shorthair,Scottish fold bulabilirsiniz

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Oraya siyam ve tekiri ekledim.
Birde her melez kedi gibi her cins kedinin de karakteri farklıdır. Bu yüzden internette ırk tanımlarına bakıp istediğiniz cinsi seçmeniz pek doğru olmaz. Bunun yerine bakımlarına,yatkın oldukları hastalıklara,görünüşlerine bakarak seçmeniz çok daha doğrudur.
Mesela kedinizin bakımına günlük ne kadar zaman ayırabilirsiniz?
Maddi durumunuzda kedinize ne kadar bütçe ayırabilirsiniz? Ani çıkabilecek hastalıklarda maddi gücünüz yeterli olabilir mi?
Kedi tüyleri ile aranız nasıl?

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Mavi Rus dayanıklı ve asil bir ırktır. Çok iyi bir seçim bence':)
Siz ona yeterli kadar ilgi ve sevgi verirseniz sizi zaten sever. Özel bir şey yapmanıza gerek yok. Kediniz çok sevgi isteyen bir karaktere de sahip olabilir istediği zaman sevdiren,istemediğinde sevdirmeyen bir karaktere de sahip olabilir. İkisi de sorun olmaz. Benimki ikinci grupta ama sevdirdimi öyle güzel sevdiriyor ki sevdirmediği zaman üzülmüyorum:)
Kedinizle günlük oyun oynarsanız sıkılmaz ve aranızdaki bağ güçlenir . Bazı kediler çok oyuncu oluyorlar. Bu yüzden kendi başlarına oynayabilecekleri oyuncaklar ve beraber bol enerji atımı sağlayan oyunlar gerekebilir. Bir şekilde uyum sağlanıyor zaten. Merak etmeyin:)

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 1834 Görüntüleme
  • 20 Cevap
  • 1 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 80118 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR