4,5 Aylık Dişi Kızgınlık Dönemi

kittenchicken
kittenchicken

1013 Puan

merhabalar kedim henüz 4,5 aylık. evimde sadece ona bakıyorum, annemin de bir tane kedisi var ve erkek. o 1 yaşında. geçen gün sadece 2 günlüğüne geldiler, ve ayrı ayrı odalara kapatmak zorunda kaldık çünkü sürekli çiftleşmeye çalışırken yakaladık. sadece birinde son anda yetiştik, olay anında. kedim çok minik olduğu için o güne kadar kızgınlık belirtisi hiç görmemiştim, ama o günden sonra kızgınlık belirtileri başladı. olsy anını görmediğimiz için hamile kaldı mı kalmadı mı bilmiyorum, ve erken değil mi kızgınlık için?

2 CEVAP

dollfacepersian
dollfacepersian

132611

Erkek kediler ile yaşayan bir araya gelen dişi kediler daha erken kızgınlığa girebiliyor diye okumuştum. Ayrıca bazı kediler bu aylarda kızgınlığa girebiliyor. Bence çok normal bir durum değil.
Hamile olduğunu ancak ultrasonla anlarsınız. Veterinerinizle konuşun,kontrol etsin.
Bu canice gelebilir ama bu kadar küçükken doğurması onun ve yavruların hayatını çok ciddi tehlikeye sokar. Anne doğumda ölebilir,yavrular içeride kalabilir veya ölü doğabilir. Sağlıklı bir doğum olması düşük bir ihtimal. Olsada annenin gelişimi duracak veya gerileyecektir. Yani hamileliye son vermek gibi bir seçeneğe son verilmesi daha doğru bence.
Birde kızgınlık belirtisi gösteriyorsa hamile olduğu pek sanmıyorum ama en iyisini veteriner bilir..

newmoonie
newmoonie

922

Bir yerde 4 aylıkken hamile kalan bir kedi hakkında bir yazı okumuştum.

Soruya cevap yazabilmek için üye girişi yapmalısınız.

Üye Ol Giriş Yap

  • 729 Görüntüleme
  • 2 Cevap
  • 0 Pati

SORUNUZ MU VAR?

Uzmanlardan ve diğer üyelerden faydalı cevaplar almak için:

Yeni Soru Sor
HAYTAP & PETLEBI
BARINAKLARA BAĞIŞ
BUGÜNE KADAR 78252 KG MAMA BAĞIŞLANDI

BENZER SORULAR